Skocz do zawartości
Nerwica.com

MOKLOBEMID (Aurorix,Mobemid,Moklar)

mała_ja

Czy moklobemid pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy moklobemid pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      34
    • Nie
      30
    • Zaszkodził
      16

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.04.2025 o 21:08, Nerii napisał(a):

. Jednak mam też problem z wyrzeczeniami dietetycznymi na rzecz tego leku (psychiatra powiedziała, że muszę ograniczyć żółty ser, czekoladę, rośliny strączkowe i wino, a te dwa pierwsze uwielbiam...). W necie z kolei znalazłam, że trzeba ograniczyć kawę, herbatę i mnóstwo innych (niż wymieniła lekarka) rzeczy z żywności. I też fakt, że ten lek wchodzi w interakcje z wieloma innymi lekami i każdemu lekarzowi trzeba mówić, że się bierze IMAO... Jak to jest? Brał ktoś z Was Mobemid? Jak się po nim czuliście? Zmieniliście coś w diecie? 

Przewertuj ten temat, bo wydaje mi się,  że przy Moklo nie trzeba zachowywać takich restrykcji, mimo że ostrzegają ale wiadomo jest to zabezpieczenie producenta. Wcześniej tutaj doświadczeni koledzy pisali, że to o inne IMAO chodzi (nieodwracalne), a to jest bezpieczne, inaczej lekarze by nie przepisywali tak łatwo wiedząc,  że pacjent może w prosty sposób zrobić sobie kuku. Na reditach też nie czyta się o jakichś agoniach po łączeniu tego leku z serem, czy winem. Musiałyby to być pewnie jakieś horendalne ilości

Edytowane przez mio85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi