Skocz do zawartości
Nerwica.com

Potrzebuję pomocy.... tak myślę

patafianek

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedźcie mi dlaczego nic nie wychodzi, chociaż tak bardzo się staram, jeden kłopot goni kolejny, każdy kolejny dzień jest dla mnie polem bitwy, rzadko wracam z niej zwycięzcą, niby normalnie, ale jst coraz gorzej, przestaję nad sobą panować, jestem agresywny i chamski, mam coraz gorsze pojęcie o samym sobie, czuję że nie jestem potrzebny, beze mnie moja rodzina funkcjonowałaby lepiej i ten ciągły lęk, że nie dam rady, że jestem bez umiejętności, widzę pobłażanie w oczach przyjaciół, czekam kiedy tylko dzieci powiedzą tato ty nic nie umiesz, co z ciebie za pożytek, bardzo się boję, już nawet odkładam na jutro proste pytania, bo boję się negatywnych reakcji otoczenia, zawsze chciałem żeby ludzie mnie szanowali, a nic z tego, nie mają za co, strasznie dołujące, nic nie robie do końca, brak sukcesów, ciągle się gdzieś spieszę, gonię, ale w końcowym rozrachunku nic z tego nie wynika, żyję w ciągłym przeświadczeniu, że spieprzyłem sobie życie i jestem ciężarem dla bliskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiemy, czemu nic Ci nie wychodzi. Z tej prostej przyczyny, że Cię nie znamy.

Jednak można z góry założyć, że stwierdzenie "nic mi nie wychodzi" nie jest słuszne. Bo każdy ma w życiu jakieś drobne, najdrobniejsze nawet sukcesy. Więc podejrzewam, że Ty też. Już to, że żona wybrała sobie akurat Ciebie na męża jest sukcesem. Nie każdy mężczyzna może to o sobie powiedzieć.

Może żyjesz zbyt intensywnie? Lub masz zbyt wielkie wymagania wobec siebie?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.Jeśli oczekujesz od siebie zbyt dużo , będzie Ci nieustannie towarzyszyć poczucie porażki.Nie wierzę też , że NIC Ci nie wychodzi.To Ty tak to widzisz.Masz niskie poczucie wlasnej wartosci.Popracuj nad tym.I nie zadręczaj sie nie potrzebnie.Czasem nam wszystkim cos sie chrzani , ale zła passa mija i trzeba znowu brać byka za rogi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi