Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

lubudubu, Nie pamiętam serio co to było, ale chyba coś w stylu pulsacyjnego, strzelał chyba takimi wiązkami o ile dobrze pamiętam, chyba to oglądałem na discovery channel...

Co do księżyca to ja obstawiam, że bazy jakieś tam są, ludzie są zbyt chciwi i łasi na tereny, a mocarstwa nie przepuściły takiego kąska, więc pewnie jakieś pojedyńcze chociażby bazy są.

WEEEEŹ COŚ ZAPODAJ O TEJ KOMECIE CO PIERDOLNIE W MARSA :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[videoyoutube=YeTflZprfMU][/videoyoutube]

Myslisz wieslaw ze to fake? Te rzeczy moze zobacyc po dacie na oficjalnej stronie soho..Kazdy to moze zobaczyc. Nagranie z gory soho usunelo momentalnie ale nie na tyle szybko zeby amatarzoy astronomii nie zdazyli w pore zapisac sobie je;)

z wiki

The comet will pass extremely close to Mars on 19 October 2014. Initial observations by Leonid Elenin on 27 February 2013, suggested the comet might pass 0.000276 AU (41,300 km; 25,700 mi) from the center-point of Mars.[5] With an observation arc of 399 days, the nominal pass is 0.00095 AU (142,000 km; 88,000 mi) from the center-point of Mars and the uncertainty region shows the comet will not come closer than 0.00080 AU (120,000 km; 74,000 mi).[6] For comparison, Mars' outer moon Deimos orbits 23,500 km from the planet. Due to the uncertainty region, there is a small possibility that the comet will pass Mars as far away as 0.00111 AU (166,000 km; 103,000 mi). The comet will pass Mars at a relative velocity of 56 km/s.

Chyba nie pierdolnie:) . Ale jedno wyliczenie pokazalo ze moze przeliec w odleglosci do 20tys km ...to bardzo bardzo blisko..jak musniecie...nie w Mars to moze w phobos pierdzielnie..w ksiezyc Marsa..w pewnym badz razie interakcja bedzie spora...bedzie o tym bardzo glosno . Wydarzenie na skali tysiecy lat;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie to naciągane jest, że czegoś nie obserwowano przez 2 lata to nie znaczy, że zaraz UFO, zwłaszcza, że to wygląda jak jakiś wir oddziaływujący z plazmą słoneczną, co możemy wiedzieć o takich zjawiskach jak nawet na własnej planecie nie do końca są znane mechanizmy formowania się tornad itp.

Nie to, że nie wierzę w czerpanie energii z gwiazd przez obce zaawansowane cywilizacje, sam Hawking podał taką możliwość, tyle, że dziwne, że akurat w tym samym czasie tyle tych UFO się pojawiło wokół naszego Słońca, ludzie mają pęd do kreowania sensacji więc na razie mnie nic nie przekonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzałbym jakiś film o inwazji obcych. był taki fajny film pare lat temu, ale zapomniałem tytułu. charakterystyczne było to, że cały film był wyświatlony jako nagranie z ręcznej kamery głownego bohatera, na początku była jakaś domówka chyba...kojarzy ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubudubu, Kurwa mać :mrgreen: Nic nie wiedziałem o tym nadchodzącym incydencie z marsem. Wrzucaj stary wszystkie fajne rzeczy tutaj , ja uwiebiam tą tematyke 8) Ale to by było pierdolnięcie z tym marsem łoooooooo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj..nasa ma lepsze tlumaczenie...ze to Wenus...dobre nie? A wydawac by sie moglo ze ludzie w temacie. Dlaczego teraz akurat? od milionow lat tak bylo tylko ze teraz mamy zajebisty sprzet...jest jeszcze lepszy teleskop iris...ten to moglby podejrzec kosmitow przez okna ale rozumiesz czemu od momentu zainstalowania jej na orbicie slonca niezawiele nagran wyszlo albo i wcale;)

light

A no tez na to czekam. Chyba wszzyscy co sa w temacie czekaja. Nagrania z satelit marsa..z lazikow cos pieknego:). Podobno na te okazje maja cos specjalnego tam wyslac zeby ja z bliska podejrzec. A o rozmiarach wiadomo ze jest to duza kometa ...do 50 km:D. Pierdolniecie to uderzenie rzedu milardow bomb atomowych:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubudubu, To co piszesz ma sens, NASA wielu rzeczy nam nie pokazuje, póki nie ma przymusu bo loty na orbite są okazjonalne i dla nielicznych łatwo manipulować opinią... Zastanawia mnie też, czemu zdjęcia np. Marsa na stronie NASA są tak przerobione jawnie w photoshopie :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to mowia w swiecie nasa=never a straight answer. Mysle ze oni przede wszystkim mowia o tym co im pasuje oczywiscie w kluczowych kwestiach:). Zobaczymy jak bedzie z ison...na ile prawdy bylo w tym co o niej mowili

[videoyoutube=8JzruY4DWkI][/videoyoutube]

To jest masakra....teraz slonce mozna obejrzec jak w hd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[videoyoutube=bG4wROUE5aw&feature=c4-overview&list=UUxz5R9YQMRW5QqElbAlMqRw][/videoyoutube]

Nie sadze. Ale mysle ze cos wiecej bedzie anizeli nasz wzrok skierowany ku niebu. Czuje ze coś bedzie;) . Co do rozmiarow ISON. Porownanie z kometa enckie ktora na tym nagraniu jest 25 mln km blizej kamery a wyglada na znacznie mniejsza od ison. ISON szacowane przez nasa to 3.5 km srednicy a enckie kolo 5km. Widac ze jest inaczej

widac to w 3.33 minucie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) Ciekawe jak ten wirus zadziala juz na zombifikowanego czlowieka.

Odlamki...hm..a nie wiem..ison przelatywala w mniejszej odleglosci od Marsa i cos z tym marsem chyba nie do konca halo:). Dziwa jakos poswiate ma...ale co ja moge wiecej wiedziec jak nawet teleskopu nie mam...Bedzie co ma byc...gorzej jak ison zrobi na zlosc wszystkim i odbije sie od slonca pod innym kątem i fiknie prosto na nas....ciekawe jak to bedzie zyc ze swiadomoscia ze zostal miesiac zycia :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubudubu i to jest kurdę dobra myśl, zmajstruj coś z tych nagrań, że kometa leci na nas, mi też prześlij jedno :lol:

-- 25 lis 2013, 03:59 --

teraz tylko gumki skołować..albo nie co pieprzę po co jak jest szansa, że jednak pierdylnie ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko wieslaw juz skonczylem a wątek i tak nie przetrwalby;P. Myslalem ze wątek o ufo troche pozyje ale te troche to byly 2 dni;p

No reiben juz majstruje :mrgreen: . Wysle kilku kandydatkom... 8) . Skoro Boga nie ma, świat sie konczy to hulaj dusza piekla nie ma:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[videoyoutube=sw9ETYHtzis][/videoyoutube]

Ja gumy nie nosze to sa fiuta kalosze.haha , cytuje 1.34 minuta...caly dzien dzisiaj to za mna chodzi:D

light

Za tydzien świstnie juz za slonce..wtedy bedzie wiadomo gdzie podazy dalej:).. Nie za tydzien za 4 dni chyba:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.