Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka ludziska, wymęczony jestem dzisiejszym dniem, ale jeszcze jadę zajrzeć co tam sie dzieje na imprezie w pubie Bolek a później spadam na piwko do znajomego. Popiszce tutaj pare fajnych postów, żeby bylo o czym rozmawiac po 23. Jak nie bedzie 10 postów to będę rozczarowany!!! :)

Wracam okolo 1 w nocy i siedzę to 3 zazwyczaj. Kestler wiem ze tutaj bęzies zjak Tam minal dzień?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60tys to ma jej wewnetrzna koma...trudno zeby przy czyms takim jądro mialo 5 km:D. To raz a 2dwa kometa encke tez niedaleko w ukladzie slonecznym leci niedaleko ISON i na fotach ze stereo przy ison wyglada blado...oj bardzo blado a ma podobno 5 km:)

[videoyoutube=31lyyScGh_Y&feature=c4-overview&list=UUxz5R9YQMRW5QqElbAlMqRw][/videoyoutube]

Słonce czuje ją...moze niedlugo spelnia sie wasze marzenia;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kestrel...srednica Ziemi=6.3 tys km

srednica Calej komety ISON (coma+jądro=60tys km) ale wiadomo chodzi o jądro, o lita strukture. Wazne ile ono ma.

rafzap

No tak...ale wiesz mimo ze Ziemia ma swoj rozmiar to nie tak łatwo ja trafic...to jakbys chcial ze srutowki trafic w obiekt oddalony o kilka km i majacy wielkosc ziarnka grochu..Widzisz ze to nie takie łatwo. Ale wiadomo predzej czy pozniej to nastapi..

Ostatnio sporo przelatywalo...czy to asterodia bamberga (200km) czy to 1998QE2 (4km) ale w odleglosci kilkunastu mln km...wiec zadne ryzyko...pomimo ze obiekty te wymazaly by pamiec o ludziach doslownie w momencie;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.