Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak odpocząć od własnego życia?

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.09.2026 o 23:55, shadow_no napisał(a):

Schodzenie z paro przy nerwicy lękowej to rozumiem jedynie gdy dłuższy czas jest stabilnie i bezlękowo. W trudniejszych chwilach jest to duże wyzwanie

Tutaj jest inny problem. Bardziej złożony. Po za tym ja biorę dwa SSRI. Na ostatniej wizycie we wrześniu jednak zdecydowała, że teraz zostawimy na 30 mg paro bo okres depresyjny się zaczyna, a do tego ja mam bardzo dużo przed sobą stresu. Zobaczymy jak będzie dalej

Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. 

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Szczebiotka napisał(a):

Dziękuję 💞 wiesz też tak czasami o tym myślę że dostajemy właśnie rachunek. Trochę się martwię twoim serduszkiem. Oby było dobrze. I tak jak wyżej Shadow napisał, dobrze jest zrobić badania na D, żelazo itd. u mnie wyszły fatalnie i codziennie muszę brać je. Trzymam kciuki aby było dobrze.

Jestem pod opieką kardiologiczną, za trochę ponad tydzień mam kontrolę, a potem rehabilitację kardio, więc tym razem naprawdę grzecznie robię to, co mi każą. Biorę wszystkie leki, pilnuję zaleceń i nawet nie próbuję udawać, że wiem lepiej. Człowiek jednak zaczyna bardzo doceniać fakt, że dostał drugą szansę i głupio byłoby ją zmarnować przez własny upór.

Tylko na razie najtrudniej pogodzić się z tym, że głowa chciałaby już żyć normalnie, a ciało zdecydowanie jeszcze nie. To chyba będzie wymagało więcej cierpliwości niż całe leczenie.

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Dryagan napisał(a):

Jestem pod opieką kardiologiczną, za trochę ponad tydzień mam kontrolę, a potem rehabilitację kardio, więc tym razem naprawdę grzecznie robię to, co mi każą. Biorę wszystkie leki, pilnuję zaleceń i nawet nie próbuję udawać, że wiem lepiej. Człowiek jednak zaczyna bardzo doceniać fakt, że dostał drugą szansę i głupio byłoby ją zmarnować przez własny upór.

Tylko na razie najtrudniej pogodzić się z tym, że głowa chciałaby już żyć normalnie, a ciało zdecydowanie jeszcze nie. To chyba będzie wymagało więcej cierpliwości niż całe leczenie.

Dasz radę. Wierzę w ciebie. I wiem o czym mówisz. Bo moja głowa mówi też jedno a ciało co innego. Ehh. A cierpliwości i mnie brak. Odpoczywaj. Na grzyby idź czy coś😅 ja bym poszła ale nooo

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46 minut temu, Szczebiotka napisał(a):

Na grzyby idź czy coś😅 ja bym poszła ale nooo

Na grzyby? 😄 Na razie mam pozwolenie na krótki spacer koło domu i to już jest ambitny program dnia. Las zostawmy na etap, kiedy przestanę się czuć jak człowiek z baterią na 5%. Na ten moment sukcesem jest wrócić z takiego spaceru, pokonać 27 schodów (tak - policzyłem wszystkie) i udawać, że wcale nie potrzebuję potem usiąść i odpocząć, tylko że taki był plan.

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Dryagan napisał(a):

Na grzyby? 😄

Oj no😅 czasami warto marzyć. Ja tak marzę odkąd się grzyby zaczęły😭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi