Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaręczyny na stojąco

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o zaręczynach na stojąco? xD 

W filmach nikt nie klęka zazwyczaj 

W dodatku nie wiem co to za pomysły mają niektórzy że wcześniej idą z dziewczyną do sklepu wybrać pierścionek. 

Nie uważam że zaręczyny wymagają nie wiadomo czego. Ale byle były zaskoczeniem i no i klękajcje panowie...

W sylwestra jak były fajerwerki chłopak się oświadczył z zaskoczenia ale zapiszczala dziewczyna 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zareczyny w miejscu publicznym to straszny obciach jeszcze jak taki delikwent kleczy i np. wstrzymuje ruch na drodze to juz w ogole na obserwacje psychiatryczna powinni zabierac. widzialem cos takiego raz przed sagrada gosc na srodku drogi sobie przedstawinei urządził. ja bym bral w kaftan i na obserwacje to by bylo romantyczne jakby jakas smieciarka go nie zauwazyla kleczacego i przejechala. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, libed napisał(a):

zareczyny w miejscu publicznym to straszny obciach jeszcze jak taki delikwent kleczy i np. wstrzymuje ruch na drodze to juz w ogole na obserwacje psychiatryczna powinni zabierac. widzialem cos takiego raz przed sagrada gosc na srodku drogi sobie przedstawinei urządził. ja bym bral w kaftan i na obserwacje to by bylo romantyczne jakby jakas smieciarka go nie zauwazyla kleczacego i przejechala. 

Od razu na środku drogi... Wcale nie obciach, w sensie na pokaz jak ludzie patrzą to głupie. Ale w tłumie takim jak na fajerwerkach to mało kto na nich uwagę zwrócił ale ja byłam blisko to się skapnelam. Mega to było 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, libed napisał(a):

Czuję podobnie i dla mnie to właśnie byłby koszmar ci gapiący się ludzie, ale jak wiemy my jesteśmy zaburzeni. Może zdrowi tak lubią 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to zależy w jaki sposób się oświadczamy. Jeśli w standardowy to jak najbardziej nie miałbym nic przeciwko klęknąć przed wybranką mego serca :D 

Dla mnie mega słabe byłoby oświadczyć się na weselu kogoś innego. Sporo takich filmików gdzie panna młoda podaje bukiet jakiejś pani, a za nią nagle pojawia się przyszły (albo i nie) mąż. Aczkolwiek mam tu na myśli duże wesela, bo na takich małych, gdzie są sami najbliżsi to trochę inaczej. Z drugiej jednak strony to jest wieczór Młodych, nie wiem czy powinno się im odbierać tyle uwagi. 

Kiedyś widziałem filmik w którym para otwierała paczki z kartami pokemonów i on tam dodał kartę z oświadczynami. Dziewczyna się niesamowicie ucieszyła i żadnego klękania nie było jeśli dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, libed napisał(a):

hahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez bym nie chciala publicznie, wtedy jest taki troche przymus powiedzenia "tak". 

Szczerze mowiac to w ogole bym nie chciala takiej niespodzianki, mysle, ze slub to jest cos, co trzeba omowic we 2, a nie nagle jeden wyskakuje jak Filip z konopii i trudno sie tak na szybko zastanowic. Moze omowili to juz wczesniej i wtedy to juz nie jest niespodzianka :D

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, Martolina1982 napisał(a):

Czuję podobnie i dla mnie to właśnie byłby koszmar ci gapiący się ludzie, ale jak wiemy my jesteśmy zaburzeni. Może zdrowi tak lubią 😜

to chyba po to ze oni sie boja ze baba powie nie a jak jest presja tlumu to moze jej bedzie wstyd i sie zgodzi. 

39 minut temu, Grouchy napisał(a):

Lepsze niż zaręczyny przez internet.

tez prawda :D gorsze od zareczyn w miejscu publicznym sa zareczyny w grze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze zaręczyny w grze niż żadne. :D 

Ja się oświadczyłem Zosi w grze i wzięliśmy ślub, a teraz oboje mamy lśniące pierścionki z wyrytymi naszymi imionami i pobrali się 11 lipca 2026. :D 

Na zawsze razem ❤️ 

W końcu któraś powiedziała tak, a ja oświadczyłem się po kilku krótkich rozmowach. hahah. Potem ja w garniturze, a ukochana w stroju ślubnym poszliśmy sobie na cyklopy i wpakowaliśmy się do jakiejś dziury i byliśmy sami. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My wspólnie podjęliśmy decyzję o ślubie. Nie było żadnych zaręczyn. Jedynie teściowa dla przyzwoitości kupiła mi pierścionek, którego i tak nie nosiłam, bo nie lubię biżuterii, chyba że surferską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi