Skocz do zawartości
Nerwica.com

Red flagi dla związku - podzielcie się nimi

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Prince of darkness napisał(a):

To był żart jak widać nietrafiony. O flagu to do góry. Miałem na myśli ludzi, którzy się ocierają w drzwiach itp. Była mowa aby nie wygłaszać w pracy swoich teorii, bo mogą kogoś urazić. To właśnie miałem taką sytuację, że musiałem szybko przejść korytarzem nie było miejsca zahaczyłem kobitę i się zaczęła wydzierać. Dlatego mam traumę i teraz staram się trzymać dystans, ponieważ chce uniknąć przykrych sytuacji i bezpodstawnych oskarżeń. 

Ha ha, a czym ja zahaczyles? penisem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No tak w sumie racja zeby to podkreslic. Ja jakby co wymieniłam cechy które dla mnie są red flagiem ale dla kogos faktycznie nie musza. Moja kolezanka jest dumna z tego ze jej facet w hotelu wykłóca sie o lepszy pokoj.;) 

Red flag to chyba coś grubego co każdego powinno odrzucić 

Chyba moga byc tez osobiste red flagi, zwykle wynikajace z wlasnych doswiadczen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Awanturniczośc jakaś taka zbytnia asertywność dziwnie pojmowana typu wykłócanie sie o jakies pierdoly np w restauracji czy hotelu ze jestem na granicy cudzowstydu lub wstydu  😃

Hahah taaak, wiem o co chodzi! I też na to zwracam uwagę w sumie.

Fatalny jest taki głośny i agresywny sposób bycia. W którym ktoś kompletnie ignoruje fakt, że nie jest jedyną i najważniejszą postacią na świecie.

Kiedyś miałem "randkę" z taką dziewczyną i marzyłem żeby się jak najszybciej skończyła. Najpierw przez telefon się kłóciła z ojcem, później nawet nie wiem z kim ale też ciągle agresja a później gdy wyszła na balkon zapalić to ich wszystkich obgadywała i tak się przy tym darła, że wszyscy sąsiedzi chyba słyszeli co miała do powiedzenia xd Momentalnie mi ochota na przechodzi jak z takim nerwusem przebywam. I faktycznie się pojawia takie zażenowanie i jakby wstyd za tego kogoś xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

To był żart jak widać nietrafiony. O flagu to do góry. Miałem na myśli ludzi, którzy się ocierają w drzwiach itp. Była mowa aby nie wygłaszać w pracy swoich teorii, bo mogą kogoś urazić. To właśnie miałem taką sytuację, że musiałem szybko przejść korytarzem nie było miejsca zahaczyłem kobitę i się zaczęła wydzierać. Dlatego mam traumę i teraz staram się trzymać dystans, ponieważ chce uniknąć przykrych sytuacji i bezpodstawnych oskarżeń. 

😃

przeciskać sie trzeba chyba tez konkretna strona 😃 savoir vivre to określił ale nie pamietam która to ta lepsza strona 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

Fatalny jest taki głośny i agresywny sposób bycia. W którym ktoś kompletnie ignoruje fakt, że nie jest jedyną i najważniejszą postacią na świecie.

No:p i jakos nie wiem czemu bardziej mi to przeszkadza u facetow, chociaz ostatnio jechałam taksówka z dziewczyna która niby znam ale to żadna psiapsi i zaczela podważać trasę tak jakby sadzac , ze taksowkarka chciała nas zrobić w ch. Z tym ze nie robiła, po prostu taka okolica, ze mnóstwo jednokierunkowych i musiała tak. Ta jej tłumaczy co i jak i dlaczego, ja tez sie wtracilam a ta dalej: ale to aż takie kolo musieliśmy? Wstyd mi było za nią, a to nawet żadna psiapsi.  Mocny red flag osobowy 😛

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

Najpierw przez telefon się kłóciła z ojcem, później nawet nie wiem z kim ale też ciągle agresja a później gdy wyszła na balkon zapalić to ich wszystkich obgadywała i tak się przy tym darła, że wszyscy sąsiedzi chyba słyszeli co miała do powiedzenia

🤣🤣🤣 najgorzej 

wstyd za kogos ale za siebie w sumie tez ze sie z taka osoba jest w towarzystwie 😛

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No:p i jakos nie wiem czemu bardziej mi to przeszkadza u facetow,

Ja mam szwagra w podobnym klimacie, który jak jeszcze podleje to % to już w ogóle odjazd totalny

18 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

wstyd za kogos ale za siebie w sumie tez ze sie z taka osoba jest w towarzystwie 😛

O to to, świeci się później oczami. Czasem jest cienka granica pomiędzy asertywnością, byciem pewnym siebie i dbającym o swoje interesy a... byciem chamskim bucem

Ale siłą rzeczy bardziej mnie to denerwuje u kobiet, trudniej mi takie okiełznać. 

18 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ech, to u mnie cala rodzina taka rozdarta, oprocz mamy. Ja tez niby cicha, ale potrafie miec piskliwy i przez to donosny glos, a siostra znowu jest przyglucha wiec ciagle wrzeszczy, moj tata tez byl zreszta przygluchy i tez sie darl.

Mi nie chodzi o sam głośny sposób mówienia tylko z taką agresją i pretensjonalnością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Ja mam szwagra w podobnym klimacie, który jak jeszcze podleje to % to już w ogóle odjazd totalny

O to to, świeci się później oczami. Czasem jest cienka granica pomiędzy asertywnością, byciem pewnym siebie i dbającym o swoje interesy a... byciem chamskim bucem

Ale siłą rzeczy bardziej mnie to denerwuje u kobiet, trudniej mi takie okiełznać. 

Mi nie chodzi o sam głośny sposób mówienia tylko z taką agresją i pretensjonalnością

Aha, no my nie jestesmy agresywni akurat. Tylko glosni, ale nieszkodliwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

😃

przeciskać sie trzeba chyba tez konkretna strona 😃 savoir vivre to określił ale nie pamietam która to ta lepsza strona 😃

Powiedziałem przepraszam chciałbym przejść. Cicho jak na księżycu. No trudno ponawiam próbę nic nie pomyślałem mogłem może w innym języku. Zawsze jestem po ciemnej stronie mocy, a wiec nie wiem jaka jest prawidłowa. Wniosek jest taki, że trauma pozostała. Jeszcze rozumiem abym boa dusicielem w spodniach dysponował, ale no tak hojnie nie jest co prawda mikroskopu lub lupy też nie potrzeba. Zbyt to była impulsywna relacja, ale ad rem zagramy na alibi, bo zjechaliśmy z przewodniego tematu.

Denerwujące uważam jest też jak partner przy obcych ludziach lub dalszych znajomych wypomina, wytyka brak wiedzy, nieogarnięcie, jakieś newralgiczne sytuację wprawiając w zakłopotanie to może bardzo pozbawić pewności siebie. Jestem przekonany, że istnieje sposobnosc, aby załatwić takie sprawy bardziej dyskretnie tet a tet. 

Edytowane przez Prince of darkness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Prince of darkness napisał(a):

Powiedziałem przepraszam chciałbym przejść. Cicho jak na księżycu. No trudno ponawiam próbę nic nie pomyślałem mogłem może w innym języku. Wniosek jest taki, że trauma pozostała. Jeszcze rozumiem abym boa dusicielem w spodniach dysponował, ale no tak hojnie nie jest co prawda mikroskopu lub lupy też nie potrzeba. Zbyt to była impulsywna relacja, ale ad rem zagramy na alibi, bo zjechaliśmy z przewodniego tematu.

Denerwujące uważam jest też jak partner przy obcych ludziach lub dalszych znajomych wypomina, wytyka brak wiedzy, nieogarnięcie, jakieś newralgiczne sytuację wprawiając w zakłopotanie to może bardzo pozbawić pewności siebie. Można to załatwić bardziej dyskretnie tet a tet. 

Tak, taka zlosliwosc jest wredna po prostu. Gdy ktos sie nabija ze swojej drugiej polowki to sam wychodzi na buraka tak naprawde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Tak, taka zlosliwosc jest wredna po prostu. Gdy ktos sie nabija ze swojej drugiej polowki to sam wychodzi na buraka tak naprawde.

11 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

Denerwujące uważam jest też jak partner przy obcych ludziach lub dalszych znajomych wypomina, wytyka brak wiedzy, nieogarnięcie, jakieś newralgiczne sytuację wprawiając w zakłopotanie to może bardzo pozbawić pewności siebie.

To już wykracza poza kolor czerwony :D

Poniżanie z bliskich dla poklasku obcych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Prince of darkness napisał(a):

No trudno ponawiam próbę nic nie pomyślałem mogłem może w innym języku. Zawsze jestem po ciemnej stronie mocy, a wiec nie wiem jaka jest prawidłowa. Wniosek jest taki, że trauma pozostała. Jeszcze rozumiem abym boa dusicielem w spodniach dysponował, ale no tak hojnie nie jest co prawda mikroskopu lub lupy też nie potrzeba

Hahaha 😃

Sprawdziłam właśnie, ze wg savoir vivre przeciskamy sie od strony ‚twarzy’ 😃 wiec zachowałeś sie bardzo kulturalnie zgodnie z zasadami etykiety 🤣

Godzinę temu, Prince of darkness napisał(a):

Denerwujące uważam jest też jak partner przy obcych ludziach lub dalszych znajomych wypomina, wytyka brak wiedzy, nieogarnięcie, jakieś newralgiczne sytuację wprawiając w zakłopotanie to może bardzo pozbawić pewności siebie. Jestem przekonany, że istnieje sposobnosc, aby załatwić takie sprawy bardziej dyskretnie tet a tet. 

To jest niedopuszczalne, jeszcze jakies żarciki droczenie to dla mnie Ok, ale trzeba uważać zeby nie przegiąć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

W autobusie toczy się rozmowa:

Co sie pan tak pcha na chama?

A to czlowiek wie na kogo sie pcha?

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

W autobusie.

Panie! Co sie pan tak o mnie ociera?Ma pan na mnie ochotę?

Nie.. skądże.

To odsuń się pan,bo może inni mają 

🤣

Hahaha dobre 

Właśnie - brak poczucia humoru to straszny red flag. Ale w sumie wiąże sie z głupota wiec już to jedno zweryfikować wystarczy 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi