Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czego się spodziewać po ćwiczeniach fizycznych?

MiśMały

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Ile robiłeś pompek?

Wyczytałem, że seria powyżej 40 pełnych pompek to dobry wynik i znacznie obniża ryzyko chorób serca i naczyniowych w ciągu najbliższej dekady... i starałem się te 50 robić w jednej serii... 😆 Wszystko byłoby git gdyby nie to, że powinno się etapami dochodzić i zwiększać częstotliwość, by nie narobić sobie zakwasów XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, eRCe napisał(a):

Wyczytałem, że seria powyżej 40 pełnych pompek to dobry wynik i znacznie obniża ryzyko chorób serca i naczyniowych w ciągu najbliższej dekady... i starałem się te 50 robić w jednej serii... 😆 Wszystko byłoby git gdyby nie to, że powinno się etapami dochodzić i zwiększać częstotliwość, by nie narobić sobie zakwasów XD

Ja nie mogę zrobić więcej niż 11 nawet po iluś tam dniach....:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Grouchy napisał(a):

Ja nie mogę zrobić więcej niż 11 nawet po iluś tam dniach....:/

Robisz po 10 dziennie, potem po jakimś czasie np po dwie serie po 10, aż po iluś tam miechach bez trudu dojdziesz do 20, 30... mięśnie się rozrosną powoli i stopniowo. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, eRCe napisał(a):

Przecież zakwasy nie są aż takie bolesne. Okres jest bolesny. Ale ogólnie 50 dobry wynik:3

A na drążku ile raz się podciagales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Przecież zakwasy nie są aż takie bolesne. Okres jest bolesny. Ale ogólnie 50 dobry wynik:3

A na drążku ile raz się podciagales?

Powiem tak, w pompkach zdecydowanie lepiej niż z drążkiem szło... Początki były żałosne z podciąganiem mojego długiego cielska 😆 O okresie się nie wypowiem, bo jeszcze nie miałem 😉

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, eRCe napisał(a):

Powiem tak, w pompkach zdecydowanie lepiej niż z drążkiem szło... Początki były żałosne z podciąganiem mojego długiego cielska 😆 O okresie się nie wypowiem, bo jeszcze nie miałem 😉

Jak popatrzę to ci powiem jak Ci szło :D

8 minut temu, MiśMały napisał(a):

Już po treningu. Fajne samopoczucie i bardzo fajny trener. Będę chodzić 🤩 jeśli zaoszczędzę kasę na lekach i lekarzach, to nawet pełen pakiet treningów bez problemy będę mógł wziąć.

No i brawo dla Ciebie 

Tylko nie chodź tam dla trenera;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, MiśMały napisał(a):

Już po treningu. Fajne samopoczucie i bardzo fajny trener. Będę chodzić 🤩 jeśli zaoszczędzę kasę na lekach i lekarzach, to nawet pełen pakiet treningów bez problemy będę mógł wziąć.

Najpierw sobie wyrób nawyk regularnego chodzenia przez parę tygodni/miesięcy bez jakiegoś skokowego zwiększania ilości treningów. Raz że po takiej przerwie łatwo możesz złapać kontuzje. A dwa jak się zachłyśniemy czymś nowym w sporcie i jest tego za dużo to może nam to zacząć przeszkadzać. Lepiej zrobić mniej treningów ale dobrych niż dużo ale słabych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wszystkich dziedzin medycyny to 10 leków będzie. Jak schudnę i się wyćwiczę, to odejdą dwa leki hormonalne no i ozempiku nie będę musiał brać. Pregabaliny już nie biorę i nastrój mam wciąż dobry i nie mam lęków. 

Ogólnie, to agomelatynę też będę chciał pogonić i nicergolinę, bo jak będę miał ruch, to nie potrzeba mi będzie leku na krążenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MiśMały bierzesz ozempik na zbicie wagi? Jaką dawkę bierzesz? I co, pomaga? Masz jakieś objawy niepożądane po nim? Ciekawe czy by mi też pomógł, czy to jest bezpieczne jako tako?

A serio, po ćwiczeniach fizycznych oczekuję, zmniejszenie napięcia i rozluźnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Jurecki napisał(a):

@MiśMały bierzesz ozempik na zbicie wagi? Jaką dawkę bierzesz? I co, pomaga? Masz jakieś objawy niepożądane po nim? Ciekawe czy by mi też pomógł, czy to jest bezpieczne jako tako?

A serio, po ćwiczeniach fizycznych oczekuję, zmniejszenie napięcia i rozluźnienia.

Brałem 3 miesiące ozempic i schudłem na nim 10kg. Szczerze, to bez sensu to brałem, bo gdybym nie brał psychotropów, to bym tyle schudł w takim samym czasie i bez ozempiku. W grudniu brałem miesiąc kwetiapine i przytyłem kilkanaście kilo, ale ozempiku już nie brałem, szczerze. Lek uważam za przereklamowany. Brałem cały zakres dawek. Jedyny skutek uboczny, to wstręt do jedzenia i 400zl mniej na koncie. To już wolę wykaraskać się z tych wszystkich psychotrutek i na siłownię chodzić. 

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, MiśMały napisał(a):

Brałem 3 miesiące ozempic i schudłem na nim 10kg. Szczerze, to bez sensu to brałem, bo gdybym nie brał psychotropów, to bym tyle schudł w takim samym czasie i bez ozempiku. W grudniu brałem miesiąc kwetiapine i przytyłem kilkanaście kilo, ale ozempiku już nie brałem, szczerze. Lek uważam za przereklamowany. Brałem cały zakres dawek. Jedyny skutek uboczny, to wstręt do jedzenia i 400zl mniej na koncie. To już wolę wykaraskać się z tych wszystkich psychotrutek i na siłownię chodzić. 

Wiesz misiu jak ktoś dostał jeden lek i szybko mu nerwica przeszla to rozumiem ale jak ktoś się lata leczy i takimi lekami różnymi to wg mnie już będzie musiał leki jeść 

Bo nie da rady bez 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Wiesz misiu jak ktoś dostał jeden lek i szybko mu nerwica przeszla to rozumiem ale jak ktoś się lata leczy i takimi lekami różnymi to wg mnie już będzie musiał leki jeść 

Bo nie da rady bez 

Ja się nie mogę uwolnić z leków z powodu ostatniej depresji. Jak tylko się odstawiło antydepresanty, to zaraz spadał nastrój, jak pregabalinę, to pojawiało się znerwicowanie.

Pregabaliny nie biorę już kilkanaście dni i nie mam żadnych objawów nawrotu. Lekarka kazała też obniżyć wenlę do 75mg. 

PS. Zmniejszyła mi się dziś anhedonia 😚 Ogólnie czujé się świetnie.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, MiśMały napisał(a):

Ja się nie mogę uwolnić z leków z powodu ostatniej depresji. Jak tylko się odstawiło antydepresanty, to zaraz spadał nastrój, jak pregabalinę, to pojawiało się znerwicowanie.

Pregabaliny nie biorę już kilkanaście dni i nie mam żadnych objawów nawrotu. Lekarka kazała też obniżyć wenlę do 75mg. 

PS. Zmniejszyła mi się dziś anhedonia 😚 Ogólnie czujé się świetnie.

Zazdroszczę nie wiem jak Ty dałeś radę zejść z tych dawek, pewnie wskoczyles na zamiennik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Jurecki napisał(a):

@MiśMały po kwetapinie sie tyje?

Kiedyś lekko. Ty razem miałem miałem apetyt, jakbym jadł olanzapinę.

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Zazdroszczę nie wiem jak Ty dałeś radę zejść z tych dawek, pewnie wskoczyles na zamiennik?

W ubiegłym roku wielokrotnie odstawiałem pregabalinę i nie dało się. Od razu spadał nastrój i robiło się pobudzenie.

Tak w ogóle to, wprowadzam radykalne zmiany w swoim życiu, łącznie ze zmianą tożsamości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi