Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy udało wam się zwalczyć kompleks?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Narcyzm na przykład. Jak ktoś już zna temat, to pewnie wyłapie jakieś czerwone flagi, bo nie da się ukryć wszystkiego. Jak nie zna, to jest duża szansa, że nie wyłapie dopóki się nie zaangażuje.

Racja. Na przykład opowiadanie dużo i soczyście o sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Racja. Na przykład opowiadanie dużo i soczyście o sobie :D

Czasem. A czasem w drugą stronę – dużo i aktywnie słucha, zadaje pytania, itd. Ty czujesz się szczęśliwa, że kogoś w końcu zaczęłaś obchodzić, a on po prostu buduje sobie w głowie obraz ciebie i twoich potrzeb, żeby lepiej móc do nich dopasować swoją elastyczną tożsamość.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Czasem. A czasem w drugą stronę – dużo i aktywnie słucha, zadaje pytania, itd. Ty czujesz się szczęśliwa, że kogoś w końcu zaczęłaś obchodzić, a on po prostu buduje sobie w głowie obraz ciebie i twoich potrzeb, żeby lepiej móc do nich dopasować swoją elastyczną tożsamość.

Lub żeby wyłapać red flagi które to interesują

GO*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciało można zmienić z dnia na dzień, nawet gdy niewiele się z nim robi (dbając oczywiście o higienę osobistą) ulega ono zmianie od wielu czynników i tych psychicznych i zaczerpniętych z otoczenia. Mam na myśli dobry nastrój, zły, pogodę, stan powietrza itd. Jeśli ktoś jest inteligentny rozumie to, nie dopie*dala nikomu na wygląd. Zwłaszcza w wieku nastoletnim czy w ogóle gdy ktoś wchodzi w inną fazę życia, starzeje się dojrzewa. 

Nie wiem czy moda na wszystko co plastikowe, sztuczne, poprawiane jest dobra. Do pewnego momentu by skorygować jakieś wady pewnie tak. Ja wolę wszystko co naturalne. Pod warunkiem, że jest to zdrowe i zadbane jak napisałam. 

Często, najczęściej kompleksy posiadają ci, którzy nie powinni ich mieć, mogą coś poprawić i jest ok, ale jeżeli ktoś wmawia sobie sam, że nic nie da się z tym zrobić jest brzydki, za gruby, chudy, krzywy to już z tym zostanie i to jest bardziej problem psychiczny niż fizyczny. 

Najpiękniejsi są ci, którzy akceptują siebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze mną to jest taki problem, że nie lubię innych w sobie, chyba że mi się podobają. Ale najbardziej pod względem pięknej aury pogodnej i spokoju ducha. 

Ludzie niestety się naświetlają, mieszają i jeszcze mendy im w tym pomagają by podobni byli do siebie. Mnie tym zatruli. Ja bym pewnie inna była w każdym razie walczę, czuję siebie, jakąś cząstkę zawsze czuję i to jest najważniejsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi