Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy pozwalacie partnerowi mieć koleżanki/kolegów?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Zgodne A w Internecie to już w ogóle ten vibe 

No wiem, bo teraz się cały świat spsychologizował, sterapeucił :D Nie wiem, dla mnie to wszystko fajnie brzmi na rolkach albo w poradnikach, ale rzeczywistość zawsze jest bardziej złożona. Ogólnie to ja też parę lat temu bym się pewnie wypowiedział w tym samym tonie co @linka. No jest ten trend niezależności, oddzielania grubą kreską tego, co 'patologiczne' od tego co zdrowe. Red flagi i inne gówna. Kto jest narcyzem, toksykiem etc. Sam tak często oceniam w sumie. Aj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie pozwalam. Telefonu też swojego mieć nie może, ani konta w banku. Po domu może się oczywiście poruszać, jak łańcuch z kuchni starczy, a w związku jest zmanipulowana i uzależniona ode mnie do granic. No bo jak inaczej? Zdradzi mnie jeszcze. W zasadzie to jesteśmy już umówieni na zabieg lobotomii, wtedy będzie w stu procentach moja.

A na serio – w ogóle sobie nie wyobrażam zabraniania czegokolwiek w związku. Oczywiście że ma jakichś swoich kolegów, tak jak ja mam swoje koleżanki. Nie wiem o czym z nimi rozmawia i mnie to nie interesuje, bo jej ufam. Może gadają o mnie – i niech gadają, dobrze żeby miała się komu wygadać. Jakby wierność miała zależeć od tego, że mocno trzymam partnerkę za ryj, bo inaczej się puści, to po co mi taki związek? To iluzja a nie związek. A ja właśnie w tej relacji chcę odpocząć od walki, manipulacji, zastanawiania się, kto kogo zrobi w indycze jajo bardziej i szybciej.

Z drugiej strony, jakby miała jakiegoś kumpla, o którym wiedziałbym, że jest w jej typie (a mało kto jest, tak jak mało kto jest w moim typie), albo np. przespałaby się z nim zanim była ze mną, albo byłby jej byłym i przyjaźniliby się blisko, dzwonili do siebie ciągle… No miałbym z tym problem. Zastanawiałbym się, czy to aby na pewno tylko kumpel. Może tylko, a może jakaś iskierka tam jednak jest. Ciężki temat. Inna sprawa, że ja nie jestem z tych, którzy czegokolwiek zabraniają. Chyba honor by mi nie pozwolił. Nie mam prawa nikomu niczego zabraniać, ale mam prawo do wycofania się z relacji – najpierw emocjonalnie, potem fizycznie, i gdybym widział, że coś jest nie halo, to pewnie najpierw próbowałbym to wyjaśnić i rozwiać, a jakbym dalej nie czuł się pewnie, to pewnie bym z tego prawa skorzystał.

Inna sprawa, że moja ex przyjaźniła się z byłym i nie miałem z tym problemu. Ale raz, że to jego zdradziła ze mną jak się tylko spotkaliśmy i szybko go dla mnie zostawiła, dwa że to był taki pardon my french pizduś, trzy że był kompletnie nie w jej typie (jej pierwszy związek, nigdy wcześniej nie była zakochana, dopiero we mnie pierwszy raz, co mile łechtało mi ego, więc to takie tam chodzenie oparte na kumpelstwie było a nie związek). Nie był żadnym zagrożeniem, był po prostu jej wykastrowanym kumplem.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Lucy32 napisał(a):

No tak,najlepiej wyjsc z jaskini ,za włosy , maczugą ....oj panowie

W kulturze cygańskiej jest model bardzo podobny do twojego opisu. Nazywają to "porywaniem kobiet."

PS. Judup odmawia osadzenia video.

https://www.youtube.com/watch?v=_zjUr5JBTmQ

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Doktor Indor no wlasnie chodzi o to zeby nie zabraniac,nie to mam na mysli.Ale pewne granice trzeba stawiac.

Jak to mowia ...zaufanie jest dobre,ale kontrola lepsza.

Albo strzeżonego pan bog strzeże (⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠)Albo okazja czyni zlodzieja itd.

19 minut temu, shadow_no napisał(a):

Czemu od razu z jaskini?

Facetka się nie umie bawić

Umie ,umie.....😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Co to forum nerwicowe a wszyscy niezaburzeni w relacjach ??🤔

to teraz wchodzę ja cała na biało wyrobić te normę zaburzonych 😅

to ja się wyłamię, akurat jestem zazdrośnica i mam problem z takim psiapsiulkowaniem damsko męskim w związku poza oczywiście paroma wyjątkami:p jest to dla mnie niekomfortowe. Prosze diagnozować 😜

od razu uscisle że nie chodzi o jakieś przyjaźnie sprzed lat, gdzie sytuacja jest czysta (chociaż jak 2 ludzi jest hetero to ja akurat uważam że zawsze coś się może urodzić jak jest więź.), ale jakiś randomowy kumpel/kumpela z dupy do wyskakiwania na piwko czy kawusie i zwierzanie to ja jestem na nie. 

ale przede wszystkim to należałoby zdefiniować kim jest kumpel czy koleżanka i jaki to jest rodzaj relacji, bo ktoś pisze wyżej że chodzi o kolegę z pracy. No to chyba wiadomo, że nie ma zakazu gadania z kumplem w pracy pod ekspresem co się robiło w weekend. Ale już kumpel z pracy z którym się gada na whatsapp pol dnia w niedzielę na osobiste tematy to nie bardzo. Nie mój klimat.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi