Skocz do zawartości
Nerwica.com

Alkostygmantyzm

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, shadow_no napisał(a):

Mnie to nadal zastanawia, że np. w biurze w korporacji, ludzie niby na poziomie, a sposób komunikacji jest właśnie np. taki jak pisałem wcześniej. Kible osrane, obok pisuaru naszczane, śmieci obok kosza itp. itd.

No to jest ewenement, bo u nas czegoś takiego nie ma. Normalni ludzie. Nie znaczy że sztywni (choć tacy też są), ale po prostu normalni. A też korpo.

Raz w poprzedniej firmie było gów… tzn. masa kałowa rozmazana na ścianie, ale to jak callcenter się pojawiło. Do dziś zastanawiam się czy ktoś to zrobił palcem czy papierem, a jeśli palcem to czy potem oblizał, a jeśli oblizał to czy zagulgotał jak indyk.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Kiusiu napisał(a):

Ogólnie to nigdy nie ciągnęło mnie do etanolu. Nigdy nie podobał mi się ten zapach - a gdy posmakowałem, to smak również nie. Poza tym jakoś w wakacje między trzecią a czwartą klasą podstawówki obejrzałem film "Hydrozagadka", w którym pada słynny tekst Asa "To alkohol - największa trucizna!", wkrótce potem, w czwartej klasie podstawówki, w książce od biologii przeczytałem nagłówek "Alkohol jest trucizną!" i potem objaśnienie tego - czyli potwierdzenie tego, o czym mówił As. Poza tym, nigdy nie miałem potrzeby bycia akceptowanym przez rówieśników z klasy i trzymałem się z dala od nich, więc w zasadzie uniknąłem bycia namawianym przez nich do chlania.

No fakt, czynniki kulturowe odgrywają tu dużą rolę. Latynosi to potomkowie Hiszpanów i Portugalczyków, którzy przywieźli do Ameryki Środkowej i Południowej napoje wysokoprocentowe. Przed konkwistą, Indianie prawie wcale nie używali alkoholu, a jeżeli już, to najwyżej jakichś niskoprocentowych. Na pewno nie destylowanych.

Masz rację! No tak przecież to kolonie. A w Indiach? A Indianie to sobie różne susze bardziej robili

Palili

A sake ? To wódka japońską albo chińska, ale tam znowu też zimno. Ale Afryka też była kolonią. No tylko że biali się stamtąd wynieśli, a w Ameryce urządzili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, kamysto napisał(a):

Alkohol to narkotyk

i to jaki! gorszy od wielu zakazanych:)

2 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Mnie to nadal zastanawia, że np. w biurze w korporacji, ludzie niby na poziomie, a sposób komunikacji jest właśnie np. taki jak pisałem wcześniej. Kible osrane, obok pisuaru naszczane, śmieci obok kosza itp. itd.

I niby wydaje się, że jesteś w dobrym miejscu do rozmów na poziomie. A każdy jest tylko człowiekiem :P

no to zależy od korpo, bo u mnie takich rzeczy nie ma, tak samo nikt się nie opija na imprezach firmowych, zawsze jest kulturalnie i wręcz zachwala się niepicie, dużo znam abstynentów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, little angel napisał(a):

no to zależy od korpo, bo u mnie takich rzeczy nie ma, tak samo nikt się nie opija na imprezach firmowych, zawsze jest kulturalnie i wręcz zachwala się niepicie, dużo znam abstynentów

No a ja w moim już w najbliższy piątek znowu będę mieć kolejne przykłady do opowiadania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.01.2026 o 15:47, Dalila_ napisał(a):

Masz rację! No tak przecież to kolonie. A w Indiach? A Indianie to sobie różne susze bardziej robili

Palili

A sake ? To wódka japońską albo chińska, ale tam znowu też zimno. Ale Afryka też była kolonią. No tylko że biali się stamtąd wynieśli, a w Ameryce urządzili.

Kiusiu mnie olał A bym się czegoś dowiedziala

24 minuty temu, shadow_no napisał(a):

No a ja w moim już w najbliższy piątek znowu będę mieć kolejne przykłady do opowiadania

Opowiedz że Dalila mówi że spanie na desce do kibla jest takie wygodne  

Oczy się zamykają, a rano wgl człowiek zadowolony że nie rzygal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi