Skocz do zawartości
Nerwica.com

Prawdziwy mężczyzna

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam się podzielić co w necie widzialam!!!!!!!! nic nie powiem, ale chętnie będę czytać wasze odpowiedzi. Wszystko co chcecie powiedzieć i co wam przyjdzie na myśl, dyskusja może się nigdy nie kończyć, z myśli do myśli...

20251123_213157.jpg

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Wszystko co chcecie powiedzieć i co wam przyjdzie na myśl, dyskusja może się nigdy nie kończyć

Tata mimo trudnej sytuacji ma swoją godność i skoro nadaje się do pracy to chce ją podjąć. Przy okazji dorosły syn również jest gotowy by pomóc tacie/siostrze. Temat matki opisany zdawkowo i jednostronnie ale historia jakich wiele.

Nie do końca rozumiem cel tego tematu? Mężczyźni - co regularnie jest bagatelizowane - często przeżywają piekło. Ale chłop wydaje się być silny i na miarę możliwości szuka dodatkowego źródła zarobku co ja osobiście szanuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, brum.brum napisał(a):

Ile razy w tygodniu uprawiacie seks? :P 

What? 

26 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Chciałam się podzielić co w necie widzialam!!!!!!!! nic nie powiem, ale chętnie będę czytać wasze odpowiedzi. Wszystko co chcecie powiedzieć i co wam przyjdzie na myśl, dyskusja może się nigdy nie kończyć, z myśli do myśli...

20251123_213157.jpg

Nie wiem tylko czemu mu wstyd. To chyba matce być wstyd powinno. 

Zastanawia mnie też czemu wszystkie zaimki osobowe są pisane duża litera... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest żart chyba, że zarabia przeszło 4 tysiące i mu na podstawowe rzeczy dla dzieci nie wystarcza. Ja alimentów dostawałam 600 zł po rozwodzie, Ojciec mi coś tam dokładał ku*wisko nic, a mieszkałam sama więc ile On ma im w takim razie dokładać skoro tyle w tych czasach nie wystarcza? A mojej siostrze ciotecznej, bratu starszym ode mnie przyznali 200 zł i musieli żyć mimo, że ich Ojciec nie zarabiał źle. 

Wśród dzieci gwiazd polskich realia to 800 zł ok, czasem wyżej albo mniej a oni jeszcze dostają jakieś 800

+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

To jest żart chyba, że zarabia przeszło 4 tysiące i mu na podstawowe rzeczy dla dzieci nie wystarcza. Ja alimentów dostawałam 600 zł po rozwodzie, Ojciec mi coś tam dokładał ku*wisko nic, a mieszkałam sama więc ile On ma im w takim razie dokładać skoro tyle w tych czasach nie wystarcza? A mojej siostrze ciotecznej, bratu starszym ode mnie przyznali 200 zł i musieli żyć mimo, że ich Ojciec nie zarabiał źle. 

Życie jest teraz k*wsko drogie. Bardzo ciężko za taką kwotę przeżyć w troje. Rozumiem faceta. Byle zakupy w sklepie to 250 zł. A gdzie czynsze, media, jakieś leki. Masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwy mężczyzna potrafi wychować dzieci tak by im wystarczało to co mają w jakiejś normie oczywiście. 

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Życie jest teraz k*wsko drogie. Bardzo ciężko za taką kwotę przeżyć w troje. Rozumiem faceta. Byle zakupy w sklepie to 250 zł. A gdzie czynsze, media, jakieś leki. Masakra.

No na te zakupy mają przecież te 800 + i jakby im nawet dawał po 1000 to wystarczająco. Syn jest dorosły może pracować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, MicMic napisał(a):

Loooool. Prawdziwy mężczyzna xd ale pierdy 

A co uważasz, że prawdziwy mężczyzna ma tym dzieciom zapewniać coś czego nie potrzebują, bo one muszą mieć bo takie czasy? Na jedzenie 800 zł w miesiącu w zupełności wystarczy jeszcze im na ubrania zostanie. Chociaż zależy co jedzą i czy muszą zaraz ubierać się ponad to co mają. Trzeba przyjąć swój jakiś status czy jak to się mówi społeczny i tyle. Nie wszyscy mają zajebiście, ale przeżyć na tym można spokojnie. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

A co uważasz, że prawdziwy mężczyzna ma tym dzieciom zapewniać coś czego nie potrzebują, bo one muszą mieć bo takie czasy? Na jedzenie 800 zł w miesiącu w zupełności wystarczy jeszcze im na ubrania zostanie. Chociaż zależy co jedzą i czy muszą zaraz ubierać się ponad to co mają. Trzeba przyjąć swój jakiś status standard czy jak to się mówi społeczny i tyle. Nie wszyscy mają zajebiście, ale przeżyć na tym można spokojnie. 

Nie uważam, że w ogóle istnieje coś takiego jak "prawdziwy mężczyzna". Co to za jakieś dziwne role i oczekiwania społeczne jak sprzed 50 lat. Bo jak ktoś nie jest w stanie zapewnić swoim dzieciom dobrego życia, to się automatycznie staje fałszywym mężczyzną? Wtf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, MicMic napisał(a):

Nie uważam, że w ogóle istnieje coś takiego jak "prawdziwy mężczyzna". Co to za jakieś dziwne role i oczekiwania społeczne jak sprzed 50 lat. Bo jak ktoś nie jest w stanie zapewnić swoim dzieciom dobrego życia, to się automatycznie staje fałszywym mężczyzną? Wtf

Chyba nie byłeś dobry z polskiego :D w domyśle i przenośni to ktoś kto ma dobre cechy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, MicMic napisał(a):

Odnoszę się do tytułu tematu. Ja uważam, że powinien im zapewnić pieniądze na podstawowe potrzeby. A najważniejsze by dał im poczucie bezpieczeństwa i spokoju wtedy jest prawdziwym mężczyzną/ osobą/ człowiekiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

No na te zakupy mają przecież te 800 + i jakby im nawet dawał po 1000 to wystarczająco. Syn jest dorosły może pracować. 

Napisał że matka pobiera 800.

Czytaj ze zrozumieniem.

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Napisał że matka pobiera 800.

Czytaj ze zrozumieniem.

No to co Ona pobiera na dzieci i im tych pieniędzy nie daje? Może jej założyć sprawę w sądzie z gdzieś to zgłosić. Nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Chyba nie byłeś dobry z polskiego :D w domyśle i przenośni to ktoś kto ma dobre cechy 

To jest słabe określenie. Jestem uczulony na nie. Z resztą nie o to chodzi, można być dobrym człowiekiem czy tak ojcem, a nadal nie być w stanie zapewnić bytu swojej rodzinie. Nie czyni to z kogoś z automatu złego człowieka. Zły to jest Musk, Trump, Bezos, Putin czy inne zjeby. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi