Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy ktoś też ma koszmary co noc?

robertina

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Mam koszmary co noc od paru dekad. Nie pamiętam, kiedy nie cierpiałam we śnie, może jako bardzo małe dziecko. Najczęstszym motywem jest pościg (często, jak pojawia się w tym śnie moja mama to jestem uratowana, ale czasem to ona mnie goni), ogień (ale nie taki zwykły, płonie całe miasto) i diabeł (te są najstraszniejsze). Ostatnio doszła jeszcze wojna. I, co mnie bardzo dziwi sny, gdzie bliscy stosują wobec mnie przemoc. Czasem mi się śni zwierzę, któremu wyszły flaki. Ogólnie, nie za ciekawe mam sny. Ma tak ktoś? Co wam pomaga, bo ja już po tylu latach mam dość a te koszmary stają się z wiekiem coraz gorsze i coraz gorzej śpię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, robertina napisał(a):

Jak w tytule. Mam koszmary co noc od paru dekad. Nie pamiętam, kiedy nie cierpiałam we śnie, może jako bardzo małe dziecko. Najczęstszym motywem jest pościg (często, jak pojawia się w tym śnie moja mama to jestem uratowana, ale czasem to ona mnie goni), ogień (ale nie taki zwykły, płonie całe miasto) i diabeł (te są najstraszniejsze). Ostatnio doszła jeszcze wojna. I, co mnie bardzo dziwi sny, gdzie bliscy stosują wobec mnie przemoc. Czasem mi się śni zwierzę, któremu wyszły flaki. Ogólnie, nie za ciekawe mam sny. Ma tak ktoś? Co wam pomaga, bo ja już po tylu latach mam dość a te koszmary stają się z wiekiem coraz gorsze i coraz gorzej śpię.

Koszmary mam podobnie jak Ty, wiele lat, od dziecka….U mnie to wygląda bardzo różnie. Potrafię mieć codziennie a potem pół roku spokój. Treść snów jest przerażająca ( nawet nie będę tego opisywał ). Tak jak mała mi napisała, niektóre leki powodują takie właśnie realne, straszne sny. U mnie np triticco. Co pomaga? Na pewno aktywność fizyczna wciągu dnia ( rower, basen, bieganie ) no i właśnie uważać co i kiedy jesz. Dużo wody i relaksacja taka z YT. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi