Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak bardzo przejmujesz się opinią innych ludzi?

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

Też chciałbym znać odpowiedź na to pytanie. Najprawdopodobniej przez mój podły charakter i styl bycia. 

Też czasem sobie myślę, że mnie mnóstwo osób nie cierpi. Może spróbuj zrobić z tego atut, jakkolwiek to brzmi. Jedni są bardziej lubiani, inni mniej. Tak, to pewnie i może być wina charakteru, bądź stylu bycia.

A co? WOlałbyś być mega lubiany, otoczony milionem znajomych i być taki sam jak wszyscy? A może masz jakieś cechy którymi się wyróżniasz? Daj znać, czy coś znajdziesz. Tylko nie idź drogą na zatracenie.

Ja też cierpię... Myślę, że sporo ludzi tutaj też cierpi. A to co pokazujemy światu nie zawsze jest zgodne z prawdą jaką nosimy w sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Bo tak mi wygodniej.

Ale dla czytających znacznie mniej przejrzyście i mniej wygodnie. Używanie myszki do zaznaczania i klikania ma swoje zalety.

14 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

charakter idzie w parze ze stylem z modą. To od razu raczej widać po kimś

Mnie czasem zdarza się zakładać czarną koszulkę do ciemnych spodni, czasem czerwoną koszulkę do żółtych szortów, koszulki i bluzy różnych kolorów i stylów do szarawarów itd. I co takie zróżnicowanie stylów mówi o czyimś stylu i modzie?

Ja tam kieruję się przede wszystkim swoją wygodą i tym, na co w danej chwili mam ochotę, by założyć.

Kiedyś nosiłem czarną skórzaną kurtkę, ale zaczęła mi się prószyć, więc musiałem ją wyrzucić, i teraz noszę już tylko "zwykłe" kurtki.

12 godzin temu, mała_mi123 napisał(a):

Idzie się chyba na modlitwę

"Chyba" jest tu słowem-kluczem. ;) Na pewno nie wszyscy odwiedzający cmentarze się tam modlą - niektórzy tylko zapalają znicze i sprzątają groby. Bardziej bym zrozumiał stwierdzenie, że dnem jest pójście do kościoła w krótkiej nimi spódniczce. Choć wiem, że w Polsce większość cmentarzy to cmentarze katolickie, czyli wyznaniowe. Zostali tam pochowani nie tylko ludzie naprawdę wierzący i praktykujący, ale też ludzie, których krewni chcieli mieć łatwiejszą logistykę w postaci mniejszej liczby cmentarzy do odwiedzania i łatwiejszego dostępu do nagrobków swoich zmarłych. Gdy większość rodziny leży na katolickim cmentarzu, to potem z czysto pragmatycznych względów nawet niereligijni zmarli są chowani na tym samym cmentarzu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę z telefonu @Kiusiu i trudniej cytować, poszczególne kawałki. Ja też jestem różnorodna. Najczęściej chodzę w dresach zwłaszcza w domu, gdyż mnie też tak jest wygodniej, wiadomo że do tego zakładam buty sportowe nie glany. Ale te glany to mój charakterystyczny element garderoby w różnych okolicznościach. Tak jak żołnierz zakłada mundur do walki czy żeby coś reprezentować, tak ja mam od tego glany, skórę czy płaszcz które się ze mną kojarzą. Kiedyś nosiłam charakterystyczne naszyjniki, krzyże, paski, bransoletki czy jako dziecko sukienki, kapelusze berety, czapki, a najczęściej tak na luzie lubiłam biegać w moro i to się dla niektórych przyjęło. Jeżdżąc na wakacje do cioci i wujka, towarzystwo, które mnie znało z parków, boisk gdzie się bawiłam mówiło zaraz "O, nasz żołnierz przyjechał". i to było miłe i tak zostałam zapamietana dla nich, bo widzieli że mam te cechy, tak się ubieram i tak chce być postrzegana. Potem to się przeniosło dalej z racji na to, że z wiekiem nabrałam bardziej jeszcze takiego żołnierskiego chodu, ruchów, a te buty też się jakoś z tym kojarzą, nawet bardziej niż gdy zakladałam oficerki. Dla niektórych może to być to coś innego ulubionego, cokolwiek i po tym już ktoś jest rozpoznawany z czymś to się kojarzy. I tak nawet jeżeli coś łączysz, ale masz coś charakterystycznego, a Ty zdaje się masz dłuższe włosy to to jest właśnie ten Twój styl. 

I nawet jeżeli ktoś Cię zobaczy nieogarniętego jak np. mnie zastała policja czy pogotowie w dniu pójścia do szpitala, to już dla policjanta który wybrał mi kurtkę, buty, nałożył kaptur na głowę bo ja nawet nie wiedziałam jaka jest pogoda, nie byłam w stanie się skupić na tym, to On już mnie widział jako tą dziewczynę w pelerynie z kapturem na głowie z moich avatarów z forum jakie zobaczył, zdjęć i to był dla mnie też magiczny moment, że On rozumiał, czuł jakąś moją osobowość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Piszę z telefonu @Kiusiu i trudniej cytować, poszczególne kawałki. Ja też jestem różnorodna. Najczęściej chodzę w dresach zwłaszcza w domu, gdyż mnie też tak jest wygodniej, wiadomo że do tego zakładam buty sportowe nie glany. Ale te glany to mój charakterystyczny element garderoby w różnych okolicznościach. Tak jak żołnierz zakłada mundur do walki czy żeby coś reprezentować, tak ja mam od tego glany, skórę czy płaszcz które się ze mną kojarzą. Kiedyś nosiłam charakterystyczne naszyjniki, krzyże, paski, bransoletki czy jako dziecko sukienki, kapelusze berety, czapki, a najczęściej tak na luzie lubiłam biegać w moro i to się dla niektórych przyjęło. Jeżdżąc na wakacje do cioci i wujka, towarzystwo, które mnie znało z parków, boisk gdzie się bawiłam mówiło zaraz "O, nasz żołnierz przyjechał". i to było miłe i tak zostałam zapamietana dla nich, bo widzieli że mam te cechy, tak się ubieram i tak chce być postrzegana. Potem to się przeniosło dalej z racji na to, że z wiekiem nabrałam bardziej jeszcze takiego żołnierskiego chodu, ruchów, a te buty też się jakoś z tym kojarzą, nawet bardziej niż gdy zakladałam oficerki. Dla niektórych może to być to coś innego ulubionego, cokolwiek i po tym już ktoś jest rozpoznawany z czymś to się kojarzy. I tak nawet jeżeli coś łączysz, ale masz coś charakterystycznego, a Ty zdaje się masz dłuższe włosy to to jest właśnie ten Twój styl. 

I nawet jeżeli ktoś Cię zobaczy nieogarniętego jak np. mnie zastała policja czy pogotowie w dniu pójścia do szpitala, to już dla policjanta który wybrał mi kurtkę, buty, nałożył kaptur na głowę bo ja nawet nie wiedziałam jaka jest pogoda, nie byłam w stanie się skupić na tym, to On już mnie widział jako tą dziewczynę w pelerynie z kapturem na głowie z moich avatarów z forum jakie zobaczył, zdjęć i to był dla mnie też magiczny moment, że On rozumiał, czuł jakąś moją osobowość. 

masz charakterystyczną energię, aurę i styl bycia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Verinia napisał(a):

masz charakterystyczną energię, aurę i styl bycia

Właśnie najbardziej cenię takie osoby, które pod tą powłoką bez względu na ubiór, wygląd, wyczuwają energię, aurę, styl bycia. Niektórzy nie wyglądają ja w sumie też, bo to nie chodzi o ubrania powiązane z magią, średniowieczem itd. tylko o to by tym emanować od środka, ale dobrze mieć jak zaznaczyłam coś charakterystycznego w wyglądzie, coś co lubimy, bo to tworzy naszą osobowość, wizerunek. 

Ty dla mnie jesteś bardzo czująca taki klimat, masz w sobie dużo empatii i takie trzecie oko jakby, kierujesz się intuicją i duchowością. Ja Ciebie widziałam, Ty mnie nie, a jednak widzisz i czujesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Właśnie najbardziej cenię takie osoby, które pod tą powłoką bez względu na ubiór, wygląd, wyczuwają energię, aurę, styl bycia. Niektórzy nie wyglądają ja w sumie też, bo to nie chodzi o ubrania powiązane z magią, średniowieczem itd. tylko o to by tym emanować od środka, ale dobrze mieć jak zaznaczyłam coś charakterystycznego w wyglądzie, coś co lubimy, bo to tworzy naszą osobowość, wizerunek. 

Ty dla mnie jesteś bardzo czująca taki klimat, masz w sobie dużo empatii i takie trzecie oko jakby, kierujesz się intuicją i duchowością. Ja Ciebie widziałam, Ty mnie nie, a jednak widzisz i czujesz. 

mówiono mi często o tym trzecim oku i o indygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, little angel napisał(a):

a to mili są nudni? lol

właśnie to podłość i agresja są nudne w ciul... 🥱

Nie są nudni, ale bez czerni nie ma bieli, gdyby wszyscy byli mili to nikt nie byłby miły, nie byłby tak postrzegany. Skala podłości jest szeroka i pewnie tez zróżnicowana zależnie jak kto czuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, little angel napisał(a):

a to mili są nudni? lol

właśnie to podłość i agresja są nudne w ciul... 🥱

Teraz w modzie agresywność, chamstwo, łobuz kocha najbardziej itp.🙂

Teraz cechy uczciwości i spokoju nie są mile widziwne. 

Ma być hardcore, placz i zgrzytanie zębów. 

Zwykłość jest deptana. Hajs się liczy i wtedy robisz co chcesz. Możesz wszystko. 

Im ktoś bardziej uczciwy tym gorzej po d.. dostaje.

A jeszcze jak ktoś jest ambitny i się stara to go szybko ludzie gaszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Fuji napisał(a):

Teraz w modzie agresywność, chamstwo, łobuz kocha najbardziej itp.🙂

Teraz cechy uczciwości i spokoju nie są mile widziwne. 

Ma być hardcore, placz i zgrzytanie zębów. 

Zwykłość jest deptana. Hajs się liczy i wtedy robisz co chcesz. Możesz wszystko. 

Im ktoś bardziej uczciwy tym gorzej po d.. dostaje.

A jeszcze jak ktoś jest ambitny i się stara to go szybko ludzie gaszą.

Tak jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi