Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ile gwiazd rozpoznajecie?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Podoba Ci się konstelacja Twojego zodiaku?

Trudno powiedzieć, nie oceniam konstelacji w kategoriach estetycznych chyba 🙂 podobać może mi się kobieta, samochód, krajobraz, architektura, mebel, matematyczna teoria, utwór muzyczny itp itd ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Mic43 napisał(a):

Trudno powiedzieć, nie oceniam konstelacji w kategoriach estetycznych chyba 🙂 podobać może mi się kobieta, samochód, krajobraz, architektura, mebel, matematyczna teoria, utwór muzyczny itp itd ;)

Serio matematyczna teoria jest dla Ciebie bardziej estetyczną? O stary

Nie pajajcuj

A widzisz w niej swój znak? 

15 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Nie myśl ;)

Przepraszam ale jeśli już to overthinkinguje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Serio matematyczna teoria jest dla Ciebie bardziej estetyczną? O stary

Nie pajajcuj

Owszem. Niektóre matematyczna twory są niesamowicie piękne. W sumie cała teoria kategorii, teoria miary, abstrakcyjne przestrzenie itp. 

Tak więc sama nie pajajcuj 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Mic43 napisał(a):

Owszem. Niektóre matematyczna twory są niesamowicie piękne. W sumie cała teoria kategorii, teoria miary, abstrakcyjne przestrzenie itp. 

Tak więc sama nie pajajcuj 🙂

Ym teoria nie może być chyba estetyczną, chyba jej wizualizacja może 🤔

Niematerialne rzeczy mogą być oceniane jako estetyczne?

Jak ktoś jest tak mocno inteligentny, jak np Mic, to musi być cholernie trudno znaleźć połówkę co by się wpasowala w taki poziom (bez sarkazmu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ym teoria nie może być chyba estetyczną, chyba jej wizualizacja może 🤔

Owszem, może. 🙂 muzyka też może być piękna sama w sobie, bo przecież nie ma wizualizacji. Ale ogólnie to jest dobre pytanie, co jest pięknego w obiektach matematycznych. To trudno opisać. Piękno matematycznych teorii tkwi w ich prostocie. Ale prosta specyficznym znaczeniu. Ze jakby coś na pierwszy rzut oka zwięzłego, niewielkiego, kryje w sobie wielkie bogactwo, głębie. Piękna jest też ich idealność, tak jak idealnie pasujące do siebie klocki, idealne kształty, idealnie działający mechanizm. 

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jak ktoś jest tak mocno inteligentny, jak np Mic, to musi być cholernie trudno znaleźć połówkę co by się wpasowala w taki poziom (bez sarkazmu)

Dzięki, trochę to prawda. Ale mam ten problem z życiem jako takim, z pracą, ze wszystkim. Nie wiem czy tu chodzi o inteligencję, bo znałem osoby inteligentniejsze, a tego samego piękna co ja nie dostrzegające. 

Taki inteligent ze mnie a ledwo zakupy robię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Mic43 napisał(a):

Owszem, może. 🙂 muzyka też może być piękna sama w sobie, bo przecież nie ma wizualizacji. Ale ogólnie to jest dobre pytanie, co jest pięknego w obiektach matematycznych. To trudno opisać. Piękno matematycznych teorii tkwi w ich prostocie. Ale prosta specyficznym znaczeniu. Ze jakby coś na pierwszy rzut oka zwięzłego, niewielkiego, kryje w sobie wielkie bogactwo, głębie. Piękna jest też ich idealność, tak jak idealnie pasujące do siebie klocki, idealne kształty, idealnie działający mechanizm. 

Dzięki, trochę to prawda. Ale mam ten problem z życiem jako takim, z pracą, ze wszystkim. Nie wiem czy tu chodzi o inteligencję, bo znałem osoby inteligentniejsze, a tego samego piękna co ja nie dostrzegające. 

Taki inteligent ze mnie a ledwo zakupy robię :D

Pytanie czy piękny znaczy estetyczny. Wydaje mi się że muzyka nie może być estetyczna. To chyba nie są dokładne synonimy

8 minut temu, conditioner napisał(a):

W życiu bym jej nie znalazł na niebie, ale kształt ma bardzo ładny

Z tych konstelacji zodiakowych to chyba tylko lew ma jakkolwiek podobną do samej nazwy

Lew, Skorpion, Strzelec, Waga, Bliźnięta. Na tym śmiesznym, z czarnym tłem, lepiej widać. W reszcie nie znajduje podobieństwa a wyobraźnię mam całkiem dobra 

Trochę wodnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi