Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wierzysz w kosmitów?

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Mic43 napisał(a):

No, I Jezus nas wszystkich bardzo kocha ;D

Nooo jak w 99 procent filmów. W sumie to ta druga, grana przez Winone Ryder, notabene jedną z moich pierwszych miłości, miała chyba bpd. 

Tak Winona miała mieć w filmie. @Grouchyoj malostkowo się czepiasz :D

Generalnie wystarczy stwierdzić że to są z obu testamentow tylko przypowieści. I już. No ale to off top

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Grouchy napisał(a):

@Mic43 nie wnikam w temat duszy bo to flozofia ale kościół uznaje ewolucję, a przynajmniej jej nie zaprzecza i to jest fakt

No sam poruszyłeś temat duszy, teraz piszesz, że nie wnikasz 🙂 Może i w nieoficjalnych wypowiedziach nie zaprzecza, ale na pewno nie chwali się do jakich problemów dla całości doktryny doprowadziłoby jej przyjęcie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Verinia napisał(a):

Wczoraj o 00:00 na balkonie palę papierosa. Widziałam obiekt wyglądający jak gwiazda. Dwa takie obiekty. Znikały i się poruszały w dwie strony. Pierwsza myśl, że to UFO. A druga, że może dron.

Zdarza mi się widywać dziwne rzeczy na niebie. Rzadko, ale były przypadki.

w nocy widac też satelity- czerwone nieruchome dość nisko nad horyzontem. Oraz te co okrazaja ziemie, wyglądają jak gwiazdy, ale poruszają się z bardzo szybka prędkością..ja tak reaguje; O patrz patrz satelita tam jest! No tam! Jak one popitalają!

I wgl jeszcze się mijają prostopadle co jest śmiesznym widokiem xd

Ale to byś rozróżniła na pewno 

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Mic43 napisał(a):

No sam poruszyłeś temat duszy, teraz piszesz, że nie wnikasz 🙂 Może i w nieoficjalnych wypowiedziach nie zaprzecza, ale na pewno nie chwali się do jakich problemów dla całości doktryny doprowadziłoby jej przyjęcie. 

Poruszyć a wnikać to są dwie różne sprawy.

I nie, oficjalnie nie zaprzecza, nawet papieże pisali o tym w encyklikach więc jest to oficjalne zdanie kościoła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Poruszyć a wnikać to są dwie różne sprawy.

I nie, oficjalnie nie zaprzecza, nawet papieże pisali o tym w encyklikach więc jest to oficjalne zdanie kościoła.

No użyłeś pojęcia duszy jako argumentu, dostałeś riposte, a teraz piszesz, że nie chcesz wnikać. Po prostu napisz wprost że już nie chce Ci się dyskutować, a nie stosujesz takie retoryczne zabiegi 🙂

Możliwe, że nawet oficjalnie nie zaprzecza, w sumie naraziliby się na śmieszność i jeszcze większe spadki w notowaniach 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Mic43 napisał(a):

No użyłeś pojęcia duszy jako argumentu, dostałeś riposte, a teraz piszesz, że nie chcesz wnikać. Po prostu napisz wprost że już nie chce Ci się dyskutować, a nie stosujesz takie retoryczne zabiegi 🙂

Możliwe, że nawet oficjalnie nie zaprzecza, w sumie naraziliby się na śmieszność i jeszcze większe spadki w notowaniach 🙂

Chłopie. Chciałem skupić się na fakcie, że kościół nie zaprzecza teorii ewolucji tylko ubiera ją w swoje filozofie, o tym, że jest dziełem Boga, że kościół twierdzi, że dusza jest dana od Boga itp a nie dyskutować filozoficznie o duszy a jak chcesz filozofować na ten temat to sobie idź na forum katolik.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Grouchy napisał(a):

Chłopie. Chciałem skupić się na fakcie, że kościół nie zaprzecza teorii ewolucji tylko ubiera ją w swoje filozofie, o tym, że jest dziełem Boga, że kościół twierdzi, że dusza jest dana od Boga itp a nie dyskutować filozoficznie o duszy a jak chcesz filozofować na ten temat to sobie idź na forum katolik.pl

Nie mów do mnie chłopie i nie mów mi gdzie mam iść dyskutować. Ogólnie, to nie masz pojęcia o czym piszesz, tak więc skończyłem z Tb dyskutować 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Mic43 napisał(a):

Nie mów do mnie chłopie i nie mów mi gdzie mam iść dyskutować. Ogólnie, to nie masz pojęcia o czym piszesz, tak więc skończyłem z Tb dyskutować 🙂

Co za zaszczyt mnie spotkał, że w ogóle taki omnibus, filozof, myśliciel, znawca wszystkiego i zwycięzca finału 1 z 10, jak Ty mi odpisywał. Aż sobie w CV to wpiszę i nawet dziarę zrobię, tam gdzie się rzadko opala.

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Co za zaszczyt mnie spotkał, że w ogóle taki omnibus, filozof, myśliciel, znawca wszystkiego i zwycięzca finału 1 z 10, jak Ty mi odpisywał. Aż sobie w CV to wpiszę i nawet dziarę zrobię, tam gdzie się rzadko opala.

Nie ma za co 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Grouchy napisał(a):

Hahaha ❤️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi