Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Jego byt? No mówię że z ekonomicznego punktu widzenia może mieć uzasadnienie jak się go zamknie w wieziennym kołchozie I rzuci do nie wiem panstwowego zakładu zbrojeniowego xd swego czasu oglądałam dokument o wiezieniach w Rosji tylko że to dosyć dawno było kilkanascie lat temu. O chłopaki takim młodym co trafił gdzieś na Sybir bo miał gram zioła na dwa lata :(

Nie muszą ich uczyć, tylko zagonic żeby się słuchali, wystarczy ich nie wypuszczać żeby nie zaczeli znowu kraść XDDD to jest fvck logic :D

Libed jest bardzo restrykcyjny i widzi swiat w czarno białych barwach.

Więzień też człowiek i tak naprawdę każdy może w więzieniu wylądować. Na przykład możemy nieumyślnie spowodować wypadek, w którym ktoś zginie. 

Podobno każdy człowiek uważa się za dobrego, nawet mordercy. Ostatnio był o tym podcast na Radiu Naukowym. Taka ciekawostka mi się przypomniała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Libed jest bardzo restrykcyjny i widzi swiat w czarno białych barwach.

Więzień też człowiek i tak naprawdę każdy może w więzieniu wylądować. Na przykład możemy nieumyślnie spowodować wypadek, w którym ktoś zginie. 

Oho to znak że mam założyć temat widzę :D Właśnie od jakiegoś czasu myślę o takiej sytuacji z książki na faktach. Jest to 100 procent prawda. Nie zawsze dostanie się zawiasy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi