Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

No bo faceci jeżdżą samochodami i się zapuszczają przez brak ruchu. 

Sportowcy nadal się trzymają, a ja przez całe 12 lat w Wielkiej Brytanii dużo się nałaziłem na piechotę i nadal lubię spacerować, więc linia w formie, ale z 10kg mógłbym zrzucić, bo marzą mi się górskie wypady rowerowe.

Ostatnio 1 maja byłem z kolegą na wyciecze rowerowej po polskich wioskach, w niecałe 3 godziny 55km przejechaliśmy. Fajnie było i niezłe widoki. Pola i panoramy. Prawie 0 samochodów z samego rana.

Mój kumpel 55 lata, mam nadzieję, że też będę miał tak energię jezdzić na rowerze w jego wieku, jeśli dożyje :). 

Edytowane przez KochamBabkęBożą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Pewnie zalezy od tego jak sie czlowiek trzyma i ile ma checi do zycia.

Nie wszystkim starym osobom sie spieszy do smierci, byc moze nie jest sie juz pieknym i mlodym, ale jednak zycie ma sie jedno i jesli sie ma z niego jakas przyjemnosc to sie nie chce umierac. Choc i sa tacy, ktorzy sie mecza i nie chce im sie juz zyc, na pewno nie chcialabym byc w takiej sytuacji.

Zazdroszcze tym co maja wolę życia i brak fizycznych dolegliwosci w starszym wieku,no ale kiedyś one przychodza. Przeraża mnie jednak taka dlugowiecznosc,bo czlowiek w sumie juz wiele przeżył, na nic juz nie czeka,bo nic go nie zaskoczy.No i pewno wiekszosc znajomych a nawet bliskich juz odeszli.To tak pusto w życiu.

Alexis ma przynajmniej nadal swoja rzeszę fanow.Daj jej Boze duzo zdrowia,jak chce żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Zazdroszcze tym co maja wolę życia i brak fizycznych dolegliwosci w starszym wieku,no ale kiedyś one przychodza. Przeraża mnie jednak taka dlugowiecznosc,bo czlowiek w sumie juz wiele przeżył, na nic juz nie czeka,bo nic go nie zaskoczy.No i pewno wiekszosc znajomych a nawet bliskich juz odeszli.To tak pusto w życiu.

Alexis ma przynajmniej nadal swoja rzeszę fanow.Daj jej Boze duzo zdrowia,jak chce żyć.

Ale nie zawsze tak jest. Niektore starsze osoby sa aktywne i maja duzo znajomych. Dzialaja w jakichs kolkach na przyklad. W Londynie mieszkala taki pani Marzenka, ktora zmarla jakis czas temu, ale do konca byla aktywna i skupiala wokol siebie zarowno stara jak i nowa, mlodsza emigracje. Wszedzie jej bylo pelno, a u niej w domu ciagle cos sie dzialo. Nie wiem skad miala taka energie, bo mi by sie tak nie chcialo, a jestem duzo mlodsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Zazdroszcze tym co maja wolę życia i brak fizycznych dolegliwosci w starszym wieku

to zwwykle ci ktorzy jeszcze nie sa starzy i im sie wwydaje ze beda tacy sprawni weseli i zwiedzac swiat a pozniej trzeba bedzie wziac 5 tabletek przeciwbólowych zeby sie dotoczyc do ciechocinka. 

ci na obrazku tez zwykle wygladaja lepiej niz w rzeczywistosci sie czuja

45 minut temu, Lucy32 napisał(a):

i co jej z tych fanow ? tylko musi udawwac piekna zdrowa i szczesliwa przed nimi co potwierdza to zdjecie. uzaleznila sie od atencji i pewnie nawet jak nie ma sily to sie dotoczy na ten dywan bo chce byc podziwiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

No bo faceci jeżdżą samochodami i się zapuszczają przez brak ruchu. 

Sportowcy nadal się trzymają, a ja przez całe 12 lat w Wielkiej Brytanii dużo się nałaziłem na piechotę i nadal lubię spacerować, więc linia w formie, ale z 10kg mógłbym zrzucić, bo marzą mi się górskie wypady rowerowe.

Ostatnio 1 maja byłem z kolegą na wyciecze rowerowej po polskich wioskach, w niecałe 3 godziny 55km przejechaliśmy. Fajnie było i niezłe widoki. Pola i panoramy. Prawie 0 samochodów z samego rana.

Mój kumpel 55 lata, mam nadzieję, że też będę miał tak energię jezdzić na rowerze w jego wieku, jeśli dożyje :). 

nieleczony schizofrenik zyje srednio 36 lat wiec obawiam sie ze jak sie nie ogarniesz i nie zaczniesz leczyc to to chodzenie niewiele ci pomoze w dozyciu starosci a ten przymus chodzenia to jeden z objawow choroby chyba a nei sport.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Moja babcia ma 73 lata, a ma więcej energii ode mnie, tylko że ona całe życie pracuje i zapitala, a nie kafeteria, internety, telefony i pisanie w internecie. 

Dożyć takiego wieku to szczęście. Mam nadzieje, że mi się uda.

73 lata to nie taki stary wiek. To znaczy, zalezy jak ktos sie trzyma, ale duzo osob w tym wieku ma jeszcze zdrowie i sily.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Też mi się nie chciało żyć i to wiele lat, ale teraz gram sobie w gierkę i poznałem w niej fajną holenderkę i już mi się odechciało umierać :D. 

Czasem piszesz cos i zaprzeczasz sam sobie.Raz ze jestes szczesliwy ze swoja Chelsea,a za chwile ze jestes przegryw.Piszesz to samo w kółko miliard razy,ale zdecyduj sie wkoncu czy jestes na plus czy na minus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, libed napisał(a):

nieleczony schizofrenik zyje srednio 36 lat wiec obawiam sie ze jak sie nie ogarniesz i nie zaczniesz leczyc to to chodzenie niewiele ci pomoze w dozyciu starosci a ten przymus chodzenia to jeden z objawow choroby chyba a nei sport.

Skąd żeś te 36 lat wytrzasnął? Jakieś źródło? Prowadziłeś badania na temat ile żyją nieleczoni schizofrenicy? 🤣👋

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, libed napisał(a):

zwwykle ci ktorzy jeszcze nie sa starzy i im sie wwydaje ze beda tacy sprawni weseli i zwiedzac swiat a pozniej trzeba bedzie wziac 5 tabletek

Czasem to kwestia mentalu. Fizycznych nie przeskoczysz ale ile jest marud 30-letnich? Gen zety tez w kolko sobie wyszukują choroby zamiast isc na imprezę 😜

brak ruchu- 70latka która nie chce chodzić ruszać sie bo już jest ‚babcia’ w swoim mniemaniu to pewna katastrofa 

człowiek musi sie ruszać inaczej sie sypie- ci którzy to rozumieją są sprawniejsi. Wystarczy spacer. Ale nie można zalec usprawiedliwiając sie byciem babcia - wtedy to równia pochyła. Dlatego nie można robić z siebie babci zeby jak najpóźniej nią być 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Czasem piszesz cos i zaprzeczasz sam sobie.Raz ze jestes szczesliwy ze swoja Chelsea,a za chwile ze jestes przegryw.Piszesz to samo w kółko miliard razy,ale zdecyduj sie wkoncu czy jestes na plus czy na minus.

No jestem przegryw, bo nie jestem jakimś np top 5 tenisista z milionami dolarów i dziewczyną modelka, który wygrał życie. 

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

73 lata to nie taki stary wiek. To znaczy, zalezy jak ktos sie trzyma, ale duzo osob w tym wieku ma jeszcze zdrowie i sily.

No pewnie nie, ale dużo młodszych ludzi koło 30-40 i już ich boli coś i strzykają kości.

Edytowane przez KochamBabkęBożą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, libed napisał(a):

wszystko jest wzgledne ja wiem ze wielu sie podoba ja tam jej wspolczuje ze sie tam musiala dotoczyc stac i czuc jak malpa w cyrku. 

Najlepsze jest to że ona się na tę galę dotoczyła z 32 lata młodszym mężem który według ciebie pewnie powinien siedzieć w wietamie albo na filipinach.😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba w jakim wieku przychodza pierwsze objawy i kiedy zaczyna się leczyć Schizofrenię 
Moj znajomy z dawnych mlodzienczych lat pożył trochę dłużej,mial żonę ,dzieci a jednak ktoregos dnia poszedl w nocy i się utopił.Podejrzewam że leki mu przestaly działać,mial zjazd i juz mu zabraklo sił do walki.

Szkoda faceta.Mial 47 lat bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

mysle ze nie wiecej jak kilak procent i to zwyklle tych ktorzy cale zycie nic nie robili

ludzie po prostu nie uzalaja sie ze cos ich boli etc.

4 minuty temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Skąd żeś te 36 lat wytrzasnął? Jakieś źródło? Prowadziłeś badania na temat ile żyją nieleczoni schizofrenicy? 🤣👋

z jakiegois artykulu znajdz sobie wpiszesz fraze to ci znajdzie

Cytat

Nieleczona schizofrenia niesie ze sobą poważne ryzyko zdrowotne.

Przede wszystkim zwiększa prawdopodobieństwo nawrotów ostrych objawów psychotycznych – bez terapii aż 80% pacjentów doświadcza ich w ciągu dwóch lat, w porównaniu do 40% u osób leczących się.

Każdy epizod powoduje neurotoksyczność, uszkadzając szarą i białą substancję mózgu, co  skutkuje jego nieodwracalnym uszkodzeniem.

Pacjent może stracić nawet dwa odchylenia standardowe ilorazu inteligencji – z IQ 100 spadając do 70, co czyni go niesamodzielnym społecznie.

Ponadto choroba skraca życie o 15-25 lat.

Ryzyko samobójstw jest alarmujące: około 50% chorych podejmuje próby samobójcze, a 10-12% kończy się zgonem.

Nieleczona schizofrenia prowadzi też do depresji, ataków lęku i poważnych uszkodzeń mózgu, zwiększając agresję i pogarszając ogólny stan zdrowia.

odejmij od sredniej zycia 15-25 lat a pozniej wez poprawke o ile skraca nieleczona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Kurde Kwaśniewski ma 71 lat i wyglada zajebiscie

Moja mama ma 69 lat a tesciowie sa po 70 (nie pamietam ile dokladnie) i tez spoko wygladaja i normalnie funkcjonuja. Teraz niektorzy ludzie dlugo dobrze sie trzymaja.

Pewnie w takim wieku to juz cos strzyka, ale to jeszcze nie powod, zeby sie wybierac na tamten swiat.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi