Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Jak już facetów obgadujemy to napiszę o BRODACH. Wiem że są takie modne że ojeja ale drodzy mężczyźni 90% Was broda nie pasuje. Naprawdę. Zapytajcie najpierw parę kobiet czy lepiej wam z czy bez nim pojdziecie slepo w modę. I sobie tak myślicie że wygladacie bardziej męsko a wam nie pasuje 

Męskość polega na tym, że nie pyta się kobiety o opinie, ani nikogo innego, tylko się nosi pod własne upodobanie, nie upodobania innych ;) Ja mam tylko trzydniowy zarost, ale jak typ chce mieć brodę, mimo, że mu nie pasuje, to niech ma... Poza tym wiele brzydkich gęb i słabo zarysowanych szczęk broda ratuje... ;)

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba że po odrostach xd

Teraz, eRCe napisał(a):

Męskość polega na tym, że nie pyta się kobiety o opinie, ani nikogo innego, tylko się nosi pod własne upodobanie, nie upodobania innych ;) Ja mam trzydniowy zarost, ale jak typ chce mieć brodę, mimo, że mu nie pasuje, to niech ma... Poza tym wiele brzydkich gęb broda ratuje... ;)

A tam ratuje. Może i tak mu lepiej bez brody. Ale zgadzam się męskość polega m.in. na tym żeby mieć w dupie zdanie innych na temat tego jak się ktoś nosi :d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A czemu farba wygląda sztucznie? Ja myślę że tak jak kobieta do fryzjera idzie i zrobi sobie super kolor to zawsze widzisz że ktoś ma farbę? Ja nie rozpoznam. Więc u facetów musi tak samo być

Może jakby sobie robili jakos profesjonalnie, na razie to mi sie kojarzy z takim sztucznym czarnym który rudzieje 😀

U kobiet to tak nie razi ze jest jakos sztucznie rowno, może dlatego, ze jest na to przyzwolenie i niezwracanie uwagi. Ale widać farbę tez u kobiet chyba ze ma

jakos naturalnie zrobione dobrze.

wlasnie tu jest ta niesprawiedliwość jak z siwymi tylko ze odwrotnie - kobiety mogą sie farbowac a faceci ‚nie mogą’.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sprawa np siwizny i łysienia to tak samo mają lepiej... kobieta lysiejaca też może mieć takie problemy;/ A na zero się nie ogoli. To samo siwienie, facet może się nie farbowac i większość tego nie potrzebuje i nie robi. A kobieta jak młodo siwieje no to lataj na farbę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, ironella napisał(a):

Amen. Wystarczy pójść na miasto i policzyć tych wszystkich szlachetnie starzejących się hot adonisów. Zadziwiające tylko jak niektóre kobiety pilnują tego mitu jakby miały za to dostać jakiś order od ogólnopolskiego związku januszy.

😀😀

mam wrażenie, ze to jest kreowane glownie na podstawie celebrytow jakichś aktorów itd. ‚Ulica’ tego nie potwierdza.

Ja sie akurat gapie na ludzi i ich obserwuje mocno 😀 i zaprzeczam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Potem trwaja w takim wygladzie od 30 do 60 wiec moze o

Hahha w tym sensie moze

jak dla mnie to jest bardziej osobnicze. Wiadomo ze jak babka ma 4 dzieci, przytyje, nie ma na nic czasu, a w tym

czasie Adonis jej idzie na silke to będzie wyglądał lepiej. 
ale jakby porównać jabłka do jabłek a gruszki do gruszek to nie ma aż takich roznic.

i tak ciężko to porównać bo osobniczo ludzie potrafia wygladac mocno młodo jak na swój wiek lub starzej o dychę. I kobiety i mężczyźni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Realia są takie, ze gros facetow (i kobiet) nie dba o siebie wcale, no ja jakos nie widze wokół siebie adonisów 45+, ale w internecie zawsze można napisać, ze facet sie wolno starzeje i zarechotac po Januszowemu ze hehe ‚zaden stary facet nie jest tak stary jak stara baba’

Ja to myślę że to jest taka spuscizna kulturowa , mężczyźni zawsze byli rozpieszczani,dlatego mają pewność siebie olbrzymią i są wzrokowcami.Wedlug nich kobieta jest piękną tylko gdy jest młoda,zgrabna, jędrna i płodna,gdyby im się zachcialo potomstwa,ma być gotowa.

A to że oni nie zawsze są przystojni, młodzi to nie gra roli.Im to nieprzeszkadza,a jak widac niektorym kobietom też .To one same lecą na starszych panow,co jeszcze bardziej podnosi panom samoocene i wiare w podboje do mlodszych lasek.Po co maja sie brac za starsze i brzydkie,jak mogą mieć szanse u mlodej.Na osobowosc tez raczej nie zwracaja szczegolnej uwagi.Moze być głupia,byle młoda i ładna 😅Wtedy sie facet czuje zdobywcą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, eRCe napisał(a):

Męskość polega na tym, że nie pyta się kobiety o opinie, ani nikogo innego, tylko się nosi pod własne upodobanie, nie upodobania innych

21 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale zgadzam się męskość polega m.in. na tym żeby mieć w dupie zdanie innych na temat tego jak się ktoś nosi :d

A czemu meskosc? Mysle, ze kazdy dorosly czlowiek ma prawo wygladac jak chce, bez pytania innych bez pozwolenie.

5 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Ja to myślę że to jest taka spuscizna kulturowa , mężczyźni zawsze byli rozpieszczani,dlatego mają pewność siebie olbrzymią i są wzrokowcami.Wedlug nich kobieta jest piękną tylko gdy jest młoda,zgrabna, jędrna i płodna,gdyby im się zachcialo potomstwa,ma być gotowa.

A to że oni nie zawsze są przystojni, młodzi to nie gra roli.Im to nieprzeszkadza,a jak widac niektorym kobietom też .To one same lecą na starszych panow,co jeszcze bardziej podnosi panom samoocene i wiare w podboje do mlodszych lasek.Po co maja sie brac za starsze i brzydkie,jak mogą mieć szanse u mlodej.Na osobowosc tez raczej nie zwracaja szczegolnej uwagi.Moze być głupia,byle młoda i ładna 😅Wtedy sie facet czuje zdobywcą 

Kiedys mezczyzni mieli w reku wszystkie zasoby wiec w sumie niewazne bylo jak wygladali, i tak kobiety byly zdane na ich laske i nielaske. Trzeba bylo sobie jakos racjonalizowac, ze 60-latek poslubiajacy 16-latke to nadal przystojny mezczyzna w kwiecie wieku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Lucy32 napisał(a):

No pewnie tak jest. 

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ale nawet jak się urodzi potworek to jest płodność 🙃

Hahhaha no ja wiem, w pewnych kręgach potworki są tez mile

widziane 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

A czemu meskosc? Mysle, ze kazdy dorosly czlowiek ma prawo wygladac jak chce, bez pytania innych bez pozwolenie.

Męskość i kobiecość :D temu ze wiąże się to ze świadomością własnej wartości 

Nie musieć się nikomu przypodobywac

Tylko sobie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, ironella napisał(a):

Amen. Wystarczy pójść na miasto i policzyć tych wszystkich szlachetnie starzejących się hot adonisów. Zadziwiające tylko jak niektóre kobiety pilnują tego mitu jakby miały za to dostać jakiś order od ogólnopolskiego związku januszy.

To kwestia gustu. Ja tam lubię starych dziadów 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Kiedys mezczyzni mieli w reku wszystkie zasoby wiec w sumie niewazne bylo jak wygladali, i tak kobiety byly zdane na ich laske i nielaske. Trzeba bylo sobie jakos racjonalizowac, ze 60-latek poslubiajacy 16-latke to nadal przystojny mezczyzna w kwiecie wieku.

Tez fakt. Pocieszające Powiedzenie , ze mężczyzna ma być tylko trochę ładniejszy od diabła tez sie nie wzięło znikad;) tylko kiedy ten prawie diabeł stał sie bogiem urody i mlodosci? 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zasoby to zasoby a uroda to uroda. I młodość.

z ta skóra to może i tak trochę jest ze faceci używają byle czego i maja ok, ale czy serio to robi taka różnice w wieku 45-50? Ja nie widze u takich facetow cery jak pupcia niemowlaka.

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To jakieś atawizmy biologiczne w nas siedzą. Właśnie w płodności bym widziała źródło.

Ale on tez jest stary

rozumiem ze młoda > stara pod wzgledem płodności, ale dlaczego udajemy ze stary facet nie jest tez stary i nie mniej niz stara baba? Jesli tak wyglada 🤔

niech będzie zasobny i płodny (wg mnie nie), ale nie jest tez młody jesli ma objawy starości 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A czemu farba wygląda sztucznie? Ja myślę że tak jak kobieta do fryzjera idzie i zrobi sobie super kolor to zawsze widzisz że ktoś ma farbę? Ja nie rozpoznam. Więc u facetów musi tak samo być

Aktor w Klanie Jacek Borkowski zawsze jak się pojawiał świeżo po farbie to miałam takie WTF gościu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Mimo, że współcześnie kobiety nie muszą już szczególnie polegać na majętnym mężu by przetrwać, to wciąż znajdują się takie lecące na zamożnych dziadków milionerów... Młoda żona Korwina-Mikke dobry przykład. Była (jest) wykształcona, nie musiała, ale chciała dziadzię... 😆 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

czemu meskosc? Mysle, ze kazdy dorosly czlowiek ma prawo wygladac jak chce, bez pytania innych bez pozwolenie.

Mój mąż nie ma prawa. Ma zakaz strzyżenia się na jeża.

Zawsze mnie śmieszy jak mnie na kafe przedstawiają jako zahukaną podręczną tyraną przez męża 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Zawsze mnie śmieszy jak mnie na kafe przedstawiają jako zahukaną podręczną tyraną przez męża 🤭

No, wielu ludzi wychowanych w lewicowych środowiskach nie rozumie jak charakterne są konserwatywne baby, to jest fakt... Powinni się na Śląsk wybrać to by wiedzieli xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, eRCe napisał(a):

No, wielu ludzi wychowanych w lewicowych środowiskach nie rozumie jak charakterne są konserwatywne baby, to jest fakt... Powinni się na Śląsk wybrać to by wiedzieli xD

A jeszcze najmłodsze dziecko mi dzisiaj kolację zrobiło 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Aktor w Klanie Jacek Borkowski zawsze jak się pojawiał świeżo po farbie to miałam takie WTF gościu?

Hahahaha. My mamy przyzwyczajenia z lat 80.

ale teraz nie jest wiele lepiej. Są te odsiwiacze i początek wyglada naprawdę dobrze, jest taki naturalny efekt, ale spłukuje sie na rudzika nadal.

21 wiek i nie można farby wymyślić, zeby nie wygladala jak Jacek Borkowski w klanie…🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ale w słusznej sprawie. Jeż powinien być zabroniony jak są dłuższe włosy u faceta to fajniej 😜

Znajomi Francuzi jak mieszkali w Polsce to sie bali chodzić do fryzjera bo mówili ze nie chcą być opitoleni na rekruta ale czego sie tym fryzjerom nie powie, to oni i tak robią po swojemu. I przyzwyczajeni do takiej kudłatej fryzury wychodzili z prawie łysa pala 😂Ale teraz są barberzy to może u nich można pozyskać dłuższa fryzurkę meska 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, eRCe napisał(a):

Mimo, że współcześnie kobiety nie muszą już szczególnie polegać na majętnym mężu by przetrwać, to wciąż znajdują się takie lecące na zamożnych dziadków milionerów... Młoda żona Korwina-Mikke dobry przykład. Była (jest) wykształcona, nie musiała, ale chciała dziadzię... 😆 

no ale to to już jest chorobo fetysz. Widziałam tego dziadoslawa i nie chce go obrazac, ale toaleta długo mu zajela*.
Do seksu to sie pewnie 2 dni przygotowuje. Fu nawet nie chce mi sie tego wyobrażać.

ale płodny jest? Jest!

*tak, widziałam go w miejscu publicznym i była tam toaleta, żeby nie było niedomówień 😂

Albo ta z Łapickim. Ile tam było różnicy wieku, ze 100 nie?

Zakochana w wyobrażeniu, idolu  i wizerunku sprzed lat. To są przypadki dla psychologa  no sorry.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi