Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Żeby miec mlodszego lub młodszą partnerke trzeba mieć mocna psychikę 😅

I dobra samoocenę,nawet gdy cialo zaczyna się starzeć,zwlaszcza u kobiet.

Dokładnie. Ja bym nie mogła mieć młodszego 😂 z tego względu. Musi dziadziec razem ze mną haha.

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Inne liście?

No w sumie. Tylko pytanie czy tez nie wypłukuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ach mówicie o zmanipulowaniu. No tak na pewno są sytuacje takie, szczególnie jak jest z takim facetem z miłości. Jak jest dla hajsu no to jest z wyrachowania i wygody to tu nie powiemy o manipulacji tylko układzie. Ale szczerze to pierwsze miłości zwykle są takie na oślep sama tak miałam i właściwie bez różnicy czy 20 latka z 25 czy 45 wejdzie w związek z "milosci" właśnie. Ogólnie w wieku nastoletnim czy blisko to człowiek jest jeszcze ggłupiutki.

Chyba mówicie może o tym że ten facet stary nie zakochuje się tylko wykorzystuje zakochana małolate. No tu ciężko się nie zgodzić na pewno prawdziwe zakochanie będzie w rzadkich przypadkach bardzo, bo ile 20 latek jest wystarczająco dojrzałych żeby złapać podobny menatl garstka.

Tak, pierwsze zakochania są na oślep, ale to jest pierwsze zakochanie dla niej, a nie dla niego. Dlatego jest między nimi zaburzony układ sił i on może nią łatwo manipulować. W tym cały problem i dlatego to niesmacznie wygląda. Ona jest młoda i niedoświadczona, takim osobom łatwiej jest zaimponować sławą lub pieniędzmi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Posiłek na rekolekcjach? Dziwne

Dieta wegetariańska wcale nie jest zdrowa. Człowiek potrzebuje mięsa też, tylko no zdrowego typu ryby i chude mięso. No i wiadomo że więcej warzyw owoców mniej nabialu i najmniej mięsa. Od tego jest piramida żywieniowa 

Dieta wegetariańska może być zdrowa, człowiek wcale nie potrzebuje jesc mięsa żeby dostarczyć sobie wszystkiego, czego potrzebuje do zycia. Wiele kultur nie je mięsa od wiekow, na przykład miliony hindusow lub buddyści, a liczne badania i meta analizy pokazują, że taki sposób odżywiania może być bardzo korzystny dla zdrowia.

Może być też niezdrowa, zależy co się je, tak samo jak dieta mięsna zresztą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że coraz bardziej robi się z kobiet dzieci. A potem ślub i dziecko w wieku 40 lat, bo wtedy jest już odpowiednio dojrzała 😴 20-latkom należy ustanowić kuratora ds.związków. Przecież równie dobrze jakiś młokos może manipulować i wykorzystywać.

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Chyba nigdy nie piłam tego, sprobuje. Glownie z innych niz herbata to mięta / rumianek / melisa. 

Dobre, spróbuj. Tymianek też jest fajny od czasu do czasu, bo smaczny i odkażający, ale ty chyba nie lubisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mam wrażenie, że coraz bardziej robi się z kobiet dzieci. A potem ślub i dziecko w wieku 40 lat, bo wtedy jest już odpowiednio dojrzała 😴 20-latkom należy ustanowić kuratora ds.związków. Przecież równie dobrze jakiś młokos może manipulować i wykorzystywać.

Dobre, spróbuj. Tymianek też jest fajny od czasu do czasu, bo smaczny i odkażający, ale ty chyba nie lubisz?

Ale 20 to dziecko. Jeszcze niedojrzała kora przedczołowa:p

Tymianku nie lubie, ani w formie ziół, ani te tabletki tymianek i podbiał 🤢 

ale z żaby filmiku wynika,ze ma dużo żelaza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To nie powinni na studia wpuszczać przed tym wiekiem, bo wcześniej człowiek nie wie co ze sobą zrobić xD

Studia zawsze można rzucic, gorzej jak rzuca dzieckiem wyślizgnietym z kocyka 😛

naprawde polecasz macierzyństwo w wieku 20 lat?

20 latce nie trzeba kuratora - może mieć zwiazki jak najbardziej probowac itd. Glownie to jest jeszcze czas zabawy w tym wieku. Rówieśnik tez może być eebilem i manipulować, ale imo większe prawdopodobieństwo jest jak dobiera sie do niej 2-krotnie starszy ‚pogubiony’.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Dieta wegetariańska może być zdrowa, człowiek wcale nie potrzebuje jesc mięsa żeby dostarczyć sobie wszystkiego, czego potrzebuje do zycia. Wiele kultur nie je mięsa od wiekow, na przykład miliony hindusow lub buddyści, a liczne badania i meta analizy pokazują, że taki sposób odżywiania może być bardzo korzystny dla zdrowia.

Jeszcze jak x lat temu sprawdzałam, to Who zalecało raz w tygodniu, ze wystarczy mięso. I ze ludzie jedza go zdecydowanie za dużo vs potrzeby.

Ja miałam okresy, ze jadłam, nie jadłam i moje wyniki były podobne. Wrecz jak wyrwałam sie spod kurateli rodzicow i przestałam jeść w ogóle to poprawiło mi sie żelazo. Ale wtedy opychałam sie innymi rzeczami typu ciecierzyca (nieswiadomie mnie do tego ciągnęło)
nie wiem jak wyglądała ferrytyna wtedy, bo nikt mi jej nie badał 🤦‍♀️

Prócz zaleceń są pewnie jakies indywidualne preferencje, mnie sie wydaje, ze ja w ogóle jakos zle trawie to mieso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jakos sobie nie wyobrazam diety bezmiesnej juz nawet nie chodzi o żelazo,ale tez witaminy z grupyB, białko zwierzęce.Nie żebym się objadala mięsem,ja rzadko,bo lubie też warzywa prawie wszystkie.Ale ten minimum raz ,dwa w tyg powinno się zjesc mięsko.Mojemu jakby nie dac mięska to by chyba uciekl😅

Na szczescie nie jestem vegetarianka i nikogo nie zmuszam do jedzenia samej zieleniny.

Ryby tez sa wazne.Jedzenie musi byc przeciez urozmaicone.Durna ta niby moda na vege.

Wszędzie się domagają.Jak moze byc wegetariańska parowka np?Czyli w smaku ma smakowac jak parówka,ale ma byc z tofu czy innego dziadostwa?Jak ma chec na parowke ,to niech sobie kupi prawdziwa,np drobiową i będzie dobrze.A nie na siłę bronienie sobie mięsa,bo tak chcę i koniec.Dla zasady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teraz jem mieso, bo ciężko go nie jeść szczerze mówiąc, większość jakichś dan w Knajpach itd. To na mięsie, a jak wersja wegetariańska to jakaś biedna zawsze to samo.

za to w domu nie robie, bo strasznie nie lubie sie go tykać. Przechodzą mnie ciary (bynajmniej nie są to ciary takie jak przy słuchaniu ukochanej piosenki 😂).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja teraz jem mieso, bo ciężko go nie jeść szczerze mówiąc, większość jakichś dan w Knajpach itd. To na mięsie, a jak wersja wegetariańska to jakaś biedna zawsze to samo.

za to w domu nie robie, bo strasznie nie lubie sie go tykać. Przechodzą mnie ciary (bynajmniej nie są to ciary takie jak przy słuchaniu ukochanej piosenki 😂).

Dla mnie też zjedzenie przyrządzonego mięsa to żadne wyzwanie, ale jak mam sama wziąć nóż i kroić surowe mięso szczególnie z kością to już wolę nie jeść. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Na obfitość?

Nie pamiętam już tego nie jem

To tez pod Katem okresy?

Tak. To pod kątem tego że przez właśnie okres mam za mało ferrytyny. Dlatego ci to pisze może masz tak samo

Godzinę temu, Lucy32 napisał(a):

Mężczyzni zazwyczaj ja mają.Nawet gdy sie brzydko starzeja,uwazaja się za nadal przystojnych.

A kobietom przygaduja i sa wybredni hehe

No niestety biologia tak zrobiła że mężczyźni się starzeją fizycznie dużo później;/ wszystko oni mają lepiej a i tak marudza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

To prawda. Wiem że można zastępować mięso innymi produktami. Chodziło mi tylko o to że dieta z mięsem jest naturalna dla człowieka dlatego teoretycznie najzdrowsza. Człowiek jest ssakiem wszystkozernym. Ale ile mięsa jakiego to nie będę wypowiadać bo nie wiem 

Studia zawsze można rzucic, gorzej jak rzuca dzieckiem wyślizgnietym z kocyka 😛

Hahaha Krejzi🤣🤣

naprawde polecasz macierzyństwo w wieku 20 lat?

Kobieta jest wtedy najbardziej płodna. I ogólnie dzieci powinna rodzić najlepiej do 25 lat. Ale to biologicznie. Ja nie mam dzieci ale psychicznie to mi się wydaje bliżej 25 najwcześniej, 20 to zdecydowanie za wcześnie

A wgl ja nie będę miała chyba dzieci i chyba nie chce więc nie powinnam gadać o tym temacie Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

20-latki mogą się uczyć życia i popełniać błędy z mniej więcej mentalnymi rówieśnikami. Owszem, oni też mogą manipulować, ale nie mają nad nimi takiej przewagi jak 40-latek.

Godzinę temu, Lucy32 napisał(a):

Ja tam jakos sobie nie wyobrazam diety bezmiesnej juz nawet nie chodzi o żelazo,ale tez witaminy z grupyB, białko zwierzęce.Nie żebym się objadala mięsem,ja rzadko,bo lubie też warzywa prawie wszystkie.Ale ten minimum raz ,dwa w tyg powinno się zjesc mięsko.Mojemu jakby nie dac mięska to by chyba uciekl😅

Na szczescie nie jestem vegetarianka i nikogo nie zmuszam do jedzenia samej zieleniny.

Ryby tez sa wazne.Jedzenie musi byc przeciez urozmaicone.Durna ta niby moda na vege.

Wszędzie się domagają.Jak moze byc wegetariańska parowka np?Czyli w smaku ma smakowac jak parówka,ale ma byc z tofu czy innego dziadostwa?Jak ma chec na parowke ,to niech sobie kupi prawdziwa,np drobiową i będzie dobrze.A nie na siłę bronienie sobie mięsa,bo tak chcę i koniec.Dla zasady.

Ludzie nie jedzą mięsa z różnych powodów, na przykład etycznych. W sumie to co Ci przeszkadza, że ktoś chce zjeść parówkę z tofu? Przecież Ty sobie możesz jeść mięsną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

20-latki mogą się uczyć życia i popełniać błędy z mniej więcej mentalnymi rówieśnikami. Owszem, oni też mogą manipulować, ale nie mają nad nimi takiej przewagi jak 40-latek.

Ludzie nie jedzą mięsa z różnych powodów, na przykład etycznych. W sumie to co Ci przeszkadza, że ktoś chce zjeść parówkę z tofu? Przecież Ty sobie możesz jeść mięsną.

Nie przeszkadza mi ale uwazam ze to głupie i już.Nudzi sie niektorym to wymyslaja jakieś diety i inne dziwadła.

No wiedzialam ze będą powody etyczne i rozprawka o cierpieniu slimaczka i karpia.

Jakby nie bylo w sklepach tyle wyboru,wojna ,glod to pierwsi by biegli zeby im ktos kaczke upolował.(Bo nawet tego ludzie nie potrafia)

teraz wszystkim za dobrze.

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Nie przeszkadza mi ale uwazam ze to głupie i już.Nudzi sie niektorym to wymyslaja jakieś diety i inne dziwadła.

No wiedzialam ze będą powody etyczne i rozprawka o cierpieniu slimaczka i karpia.

Jakby nie bylo w sklepach tyle wyboru,wojna ,glod to pierwsi by biegli zeby im ktos kaczke upolował.

A teraz wszystkim za dobrze.

To chyba lepiej, ze ludzie maja wybor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi