Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Inteligentem to on niestety nie jest

Jak doktor, autor książek, dyrektor muzeum, nie jest inteligentem, to nie wiem kto jest. Może libed? Obrzydliwymi klasistami jesteście. Gdyby wyszedł z salonów a nie blokowiska, to nie byłoby problemu. Wystarczy posłuchać jakiegokolwiek wywiadu z nim, żeby wiedzieć, że ma łeb na karku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Jak doktor, autor książek, dyrektor muzeum, nie jest inteligentem, to nie wiem kto jest. Może libed? Obrzydliwymi klasistami jesteście. Gdyby wyszedł z salonów a nie blokowiska, to nie byłoby problemu. Wystarczy posłuchać jakiegokolwiek wywiadu z nim, żeby wiedzieć, że ma łeb na karku.

Dyrektorem był z nadania partyjnego i nie miał dobrej opinii wśród historyków. To, że jest z blokowiska nie ma nic do rzeczy, raczej to, z jakim środowiskiem się zadawał. Dla mnie to taki Nikodem Dyzma. 

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

ma łeb na karku.

W to nikt nie wątpi 😀 a łeb na karku to jakis synonim inteligenta?

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Dla mnie to taki Nikodem Dyzma

To mniej więcej napisałam ale wykropkowałam żeby mnie nie pozwał jak zulczyka chociaz wykropkowałam fakty a nie wyzwiska 😀ale lepiej dmuchać na zimne bo on za bardzo ma

leb na karku 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie podoba mi się, że wetuje tyle ustaw, bo nie mamy systemu prezydenckiego tylko parlamentarno-gabinetowy i to nie on rządzi państwem. Uważam, że przekracza swoje uprawnienia. Do tego chce zmienić konstytucję i zdobyć jeszcze więcej władzy, a jednak zbyt duża władza w rękach jednej osoby to krótka droga do nadużyć. Nie mam zaufania ani do Nawrockiego ani do żadnej innej osoby by im przekazać tyle władzy.

A jeśli Wam podoba się taki system to pomyślnie, że kiedyś Prezydentem może być jakiś lewak, który będzie sobie robił co chce.

Wetowanie ustaw to najnormalniejsze uprawnienie prezydenta w naszym kraju. Duda był "długopisem". Trzaskowski jako długopis nie przeszkadzałby wam ani odrobinę. Zmiana konstytucji jest konieczna, bo obecna jak widać się nie sprawdza. I wcale nie musimy uchwalać jej w wersji z silniejszym prezydentem. Ja też jestem w tej grupie, która woli władzę nieskoncentrowaną w jednych rękach. Podejrzewam, że większość Polaków tak by wybrała pamiętając o elektryku,pijaku i kibolu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Dyrektorem był z nadania partyjnego i nie miał dobrej opinii wśród historyków. To, że jest z blokowiska nie ma nic do rzeczy, raczej to, z jakim środowiskiem się zadawał. Dla mnie to taki Nikodem Dyzma. 

A kto powołuje dyrektora? Jeśli politycy, to z definicji jakby jest z nadania partyjnego choć sam członkiem partii nie jest. Do IPN poparli go pisowcy i konfederaci. Dyzma nie miał żadnych kompetencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Trzaskowski jako długopis nie przeszkadzałby wam ani odrobinę.

Otoz to,o to wlasnie mi chodzi.Wszelkie bluzgi na Nawrockiego były by i tak,nawet gdyby wywodzil się z jakiegoś "dobrego środowiska"( choc nie wiem co to wogole może znaczyć.. że np.z bogatej rodziny adwokatow lub lekarzy,z pełnym wysokim wyksztalceniem...bla bla

I tak by go @libed i @Żaba Monikapostrzegali jako nieodpowiedniego ,,bo nie jest nasz"a ma być 

W tym kontekscie pytalam wcześniej 

Pardą...z szacuniem chcialam😘

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Wetowanie ustaw to najnormalniejsze uprawnienie prezydenta w naszym kraju. Duda był "długopisem". Trzaskowski jako długopis nie przeszkadzałby wam ani odrobinę. Zmiana konstytucji jest konieczna, bo obecna jak widać się nie sprawdza. I wcale nie musimy uchwalać jej w wersji z silniejszym prezydentem. Ja też jestem w tej grupie, która woli władzę nieskoncentrowaną w jednych rękach. Podejrzewam, że większość Polaków tak by wybrała pamiętając o elektryku,pijaku i kibolu.

Obawiam się, że nie taki jest pomysł, ale cieszę się, że się przynajmniej w tym zgadzamy.

5 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Otoz to,o to wlasnie mi chodzi.Wszelkie bluzgi na Nawrockiego były by i tak,nawet gdyby wywodzil się z jakiegoś "dobrego środowiska"( choc nie wiem co to wogole może znaczyć.. że np.z bogatej rodziny adwokatow lub lekarzy,z pełnym wysokim wyksztalceniem...bla bla

I tak by go @libed i @Żaba Monikapostrzegali jako nieodpowiedniego ,,bo nie jest nasz"a ma być 

W tym kontekscie pytalam wcześniej 

Pardą...z szacuniem chcialam😘

Trzaskowski też nie był "mój", a jednak wolałabym żeby mnie reprezentował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Obawiam się, że nie taki jest pomysł, ale cieszę się, że się przynajmniej w tym zgadzamy.

Przecież pomysłów może być kilka. Rzecz w tym właśnie, żeby to obgadać. Ale skoro wielce demokratyczni przedstawiciele koalicji rządzącej gardzą zaproszeniem do rady konstytucyjnej, to wtedy zostanie do przedstawienia opcja stworzona przez samego Nawrockiego. Więc trzeba być debilem, żeby zostawiać mu wolną rękę i liczyć tylko na łut szczęścia w wyborach. Mam nadzieję, że pis z konfederacją zdobędą większość konstytucyjną i zmiotą tych co demokracją sobie gęby teraz wycierają a łamią obecną konstytucję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Nawrockiego były by i tak,nawet gdyby wywodzil się z jakiegoś "dobrego środowiska"( choc nie wiem co to wogole może znaczyć.. że np.z bogatej rodziny adwokatow lub lekarzy,

Po prostu osoba wywodząca sie z kręgu kibolskiego jako głowa państwa to wstyd i na tym polega ten konflikt i niezrozumienie ze miliony na to poszło.

nikt nie wymaga wyższych sfer adwokatów itd, nie róbmy takiej symetrii bo tu jej nie ma. Dla mnie osobiscie osoba z takim backgroundem wybrana na prezydenta to był szok i nadal tego nie rozumiem - Czy to wynika z niewiedzy o tych faktach czy z wiedzy, ale to nie przeszkadza (jak u Ciebie). Tłumaczenie z kazdy ma jakaś przeszłośc / fajnie ze mamy takiego kozaka na prezydenta - sorry nie kupuje tego. Nie kazdy sie napierdalal po lasach i nie trzeba wywodzić sie ze szlacheckiej rodziny zeby nie mieć takiej przeszłości i teraźniejszości w postaci znajomosci z gangusami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A kto powołuje dyrektora? Jeśli politycy, to z definicji jakby jest z nadania partyjnego choć sam członkiem partii nie jest. Do IPN poparli go pisowcy i konfederaci. Dyzma nie miał żadnych kompetencji.

A jednak to on okazał się wyjątkowym partyjniakiem. Defraudowanie funduszy, zwalnianie historyków jeśli nie prezentowali "prawidłowej" wersji historii, masowe odejscia pracowników za jego kadencji, jak widać u nas takie działania są trampoliną do dalszej kariery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obniżenie jakichkolwiek standardów imo

I jeszcze ten sławetny snus. Zenada na kółkach ale wybroniła sie ta postać wypromowana od zera

mimo ze te fakty ujrzały światło dzienne / sama gawiedź mogła obserwować te zachowania podczas debaty. To świadczy o potędze kaczora jednak 😀 no i standardach wybierających.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Obniżenie jakichkolwiek standardów imo

I jeszcze ten sławetny snus. Zenada na kółkach ale wybroniła sie ta postać wypromowana od zera

mimo ze te fakty ujrzały światło dzienne / sama gawiedź mogła obserwować te zachowania podczas debaty. To świadczy o potędze kaczora jednak 😀 no i standardach wybierających.

Albo o desperacji by tęczowy Trzaskowski nie zamienił nas do spółki z Tuskiem w niemiecki land.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

A jednak to on okazał się wyjątkowym partyjniakiem. Defraudowanie funduszy, zwalnianie historyków jeśli nie prezentowali "prawidłowej" wersji historii, masowe odejscia pracowników za jego kadencji, jak widać u nas takie działania są trampoliną do dalszej kariery.

Nie znam szczegółów za to znam niektóre działania historyków od których włos się jeży na głowie. Wystarczy spojrzeć na tematy II wojny światowej, reparacji, zagłady Żydów. Taką Engelking należałoby pozbawić możliwości jakiegokolwiek wpływu na opinię publiczną i politykę historyczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dudy tez sie czepiano z wiadomych wzgledow, ale chyba po nim nie miało aż tyle osób szoku i żałoby😛 i nie obraziło sie na politykę / wybory itd. i personalnie jako osoba prywatna aż tak nie bolał.

Ja osobiscie od tamtej pory mam wyjebane bo skoro taka osoba może wygrac wybory na prezydenta mimo rzeczy które wypłynęły to nie ma sensu głosować. Jakies minimum zostało przekroczone ;) szkoda energii 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale ciesze sie jest tez dobra strona medalu. Taki widmok odkleił sie wówczas od butaprenu i poszedł do urn wyborczych i poczuł nagle zainteresowanie polityka jak wyczuł swojaka 😀😂 prawdziwa równość nawet widmok może mieć swojego reprezentanta wysoko 😀

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

No ale z Trzaskowskiego mieli bekę ze mowi po francusku haha i miał zlosliwa ksywke. No faktycznie wstyd jak sie masz ze zna języki obce ale porzadnie przypierdolic w lesie nie umie 😀

Mnie kompletnie nie interesuje czy kandydat zna jakiś język obcy i ile mord obił za młodu. Głosuje się na politykę jaką będzie uprawiał i pod tym względem wyborcy Nawrockiego są zadowoleni. Również ci, którzy nie głosowali za nim a bardziej przeciw Trzaskowskiemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

Ale powinniście też spojrzeć na to ,jakim jest prezydentem.A nie doszukiwać sie plam na jego honorze.

Ze sobie snusy bierze...no cóż.Komorowski tez tanczyl na krzesle  a Kwachu cierpial publicznie na chorobę filipińska 🤣

no tak to moze nastepnym razem łomiarza wybierzcie bo wlasnie wyszedl z kryminalu a pozniej sie oceni jaki bedzie prezydentem :D

no przeciez on jako prezydent juz w onzecie cos sobie na dziaslo kładł i kamery to uchwycily wiec cpunem byl przed wyborem i po tez kibolem to samo.. ludzie sie nie zmieniaja w zaleznosci od miejsca pracy.

krytykujesz menela kwacha a usprawiedliwiasz cpuna gdzie tu logika ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

No ale ciesze sie jest tez dobra strona medalu. Taki widmok odkleił sie wówczas od butaprenu i poszedł do urn wyborczych i poczuł nagle zainteresowanie polityka jak wyczuł swojaka 😀😂

Mnie bardziej rozbawiła poetka, która nawracała swoich znajomych na Trzaskowskiego. Biedni ludzie poddani takiej presji upierdliwca ideologicznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mnie kompletnie nie interesuje czy kandydat zna jakiś język obcy i ile mord obił za młodu. Głosuje się na politykę jaką będzie uprawiał i pod tym względem wyborcy Nawrockiego są zadowoleni. Również ci, którzy nie głosowali za nim a bardziej przeciw Trzaskowskiemu.

Tak, mamy takiego Prezydenta na jakiego sobie zasłużyliśmy, pełna zgoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

doktorow to u nas pelno dopoki dla bezrobotnego doktorat bedzie skokiem na kase to tak bedzie.zyjemy w kraju gdzie prosciej zrobic prawnikowi doktorat niz skonczyc aplikacje to robi doktorat bo na to samo wychodzi, lekarz w szpitalu na dodatek jak ma doktora to pisze doktorat, osoba bez roboty po studiach ma albo studia doktoranckie plate albo 600zl zasilku to robi doktorat itd. przeciez to normalna praca i studia jak magisterka za pare tysiecy mozna kupic a ty traktujesz to jak lot w kosmos. znam kogos kto napisal ludziom 16 rozpraw doktorskich za pieniadze :D

robia ludzie tez studia mba bo prosciej zrobic niz zdac egzamin panstwowy do zasiadania w radach nadzorczych itd. takie panstwo mamy z tektury to tak jest. jak ktos ma dobry zawod i nie pasjonuje sie nauka to nie pisze nic nie wnoszacych doktoratow tylko idzie do pracy a ze po historii jest jak jest to co 3 pozniej to doktor.

sa doktorzy jak taka olga malinkiewwicz ktora jakis wklad w nauke ma i na kazdego takiego przypada tysiac doktorow ktorzy przepisuja inne ksiazki i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p rzeciez ten chlop to prostak i blizej mu do tepego niz inteligentnego nie wiem gdzie wy jego intelekt widzicie prosze mnie nawet nie porownywac do takich person :D

ja bym nawet obok niego nie chcial stac bo mezalians dla mnie. do mojego iq to na pewno mu duzo brakuje :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi