Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Pokraka napisał(a):

Jeśli chodzi o charakter i osobowość to tak, też tak sądzę. Mimo żartów, zgrywów itd. można zgadnąć jaki kto jest. Natomiast jeśli chodzi o zachowanie to już niekoniecznie. Siedząc w bezpiecznym domu, mając kontrole w postaci krzyżyka (w każdej chwili możesz zamknąć stronę) wiele osób jest pewnie dużo odważniejszych niż realnie w czasie rozmowy w 4 oczy.   

Tak, ale reakcje ludzi w gruncie rzeczy chyba są identyczne jak te w realnym życiu. Emocje, poczucie zaskoczenia czy irytacji wciąż wychodzą w odpowiedziach tylko forma i odwaga się różnią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

W jednopłciowych, oczywiście. Nie tylko indyczki stroszą piórka.

Z drugiej strony nie można wykluczyć, że to jest po prostu wstęp do filmu z gatunku przyrodniczych i skończyłoby się walką na miecze.

😂

Właśnie, kto wie, nie spróbujesz to się nie dowiesz. 

A ja znam kawał o psychoterapeutach.

Ilu psychoterapeutów potrzeba by zmienić żarówkę?

Ani jednego. Żarówka musi chcieć się zmienić sama. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, ironella napisał(a):

Mnie mecza te rozbudowane opisy ocierające się o grafomanie. Kilka razy się sparzyłam na barwnych recenzjach, analizach składu i porównaniach z których wynikało że dany zapach może być  wręcz stworzony dla mnie, a kompletnie nie trafiał w mój gust. Dlatego opinie biorę jedynie jako ogólny zarys i nie kupuję w ciemno.

Mnie rozwaliła strona, na której miałam wybrać zapach wg cech charakteru, bo czytanie składu i opisu jest męczące i niezrozumiałe 🤦🏻‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, ironella napisał(a):

Tak, ale reakcje ludzi w gruncie rzeczy chyba są identyczne jak te w realnym życiu. Emocje, poczucie zaskoczenia czy irytacji wciąż wychodzą w odpowiedziach tylko forma i odwaga się różnią.

tak, raczej tak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Pokraka napisał(a):

Właśnie, kto wie, nie spróbujesz to się nie dowiesz. 

Jedyna osoba stąd, która chciała porównywać ze mną długość przyrodzenia na żywo, niestety została zmuszona do opuszczenia tego forum.

8 minut temu, Pokraka napisał(a):

A ja znam kawał o psychoterapeutach.

Ilu psychoterapeutów potrzeba by zmienić żarówkę?

Ani jednego. Żarówka musi chcieć się zmienić sama. 

– Ilu narcyzów potrzeba, żeby zmienić żarówkę?

– Jednego. On trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół niego.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pokraka napisał(a):

Oglądałeś kiedyś Świat wg Bundych?

Była tam fajna scena kiedy ktoś zapytał Kelly czy Al jest jej tatą. A Kelty odpowiedziała, że nie. To nie jest jej "daddy"  tylko jej "father" . 😂

Tej sceny nie pamiętam, ale do dziś wspominam jego cztery przyłożenia w jednym meczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, ironella napisał(a):

Mnie mecza te rozbudowane opisy ocierające się o grafomanie. Kilka razy się sparzyłam na barwnych recenzjach, analizach składu i porównaniach z których wynikało że dany zapach może być  wręcz stworzony dla mnie, a kompletnie nie trafiał w mój gust. Dlatego opinie biorę jedynie jako ogólny zarys i nie kupuję w ciemno.

Ja kupuję w ciemno bo to dodatkowa frajda odkrywania nieznanego. Coś jak pójście na dziewczyny przed przeczytaniem op... co ja gadam

Kupowanie perfum w ciemno po rzuceniu tylko okiem na fragrantice to super zabawa, polecam, shad

39 minut temu, ironella napisał(a):

Abstrahując w tym momencie od elci zupełnie, to nie sądzę żeby ludzie w życiu byli zupełnie inni niż są w sieci prawdziwe cechy charakteru i sposób bycia jednak prześwitują. 

Można się zdziwić czasem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Już dawno nie kupowałam perfum, ale i mnie wygląda to tak, że się psikam i osądzam czy mi się zapach podoba.

W perfumeriach to jest taki mix zapachow na raz, że nigdy nawet swoich ulubionych nie jestem pewien. Trzeba by się spryskać, wyjść i po czasie zweryfikować. Za dużo roboty. Tu najlepsze są testy na produkcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Jedyna osoba stąd, która chciała porównywać ze mną długość przyrodzenia na żywo, niestety została zmuszona do opuszczenia tego forum.

– Ilu narcyzów potrzeba, żeby zmienić żarówkę?

– Jednego. On trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół niego.

😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, shadow_no napisał(a):

Tej sceny nie pamiętam, ale do dziś wspominam jego cztery przyłożenia w jednym meczu

Wg dzisiejszych standardów Al się jednak kwalifikuje na wygrywa. Praca, dom na przedmieściach, 2 dzieci i wiecznie napalona żona. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mnie rozwaliła strona, na której miałam wybrać zapach wg cech charakteru, bo czytanie składu i opisu jest męczące i niezrozumiałe 🤦🏻‍♀️

Czytanie takich nadmuchanych grafomańskich opisów to tortura, jak widzę taki opis to od razu się zniechęcam. 🥱

Godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Ja kupuję w ciemno bo to dodatkowa frajda odkrywania nieznanego. Coś jak pójście na dziewczyny przed przeczytaniem op... co ja gadam

Kupowanie perfum w ciemno po rzuceniu tylko okiem na fragrantice to super zabawa, polecam, shad

Można się zdziwić czasem

Ja nie lubię niespodzianek bo wiele zapachów mnie męczy. Niespodzianki zazwyczaj oddaje komuś, tylko te które w jakimś stopniu trafiają w mój gust wykańczam mozolnie. Perfumy które dostałam w prezencie w 2024 mają za sobą już jakis centymetr zużycia. Nie polecam obdarowywania kogoś perfumami według własnych upodobań.😛

Co masz na mysli?Chodzi o to ze w necie ludzie są bardziej odważni? Jak np. ten papjeż p0lak który na x był wyszczekany, miał mnóstwo obserwujących w tym wielu polityków, a na żywo zupełne przeciwieństwo? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Już dawno nie kupowałam perfum, ale i mnie wygląda to tak, że się psikam i osądzam czy mi się zapach podoba.

Ja jeszcze zanim się popsikam, to najpierw poczytam ktory zapach moze mi przypaść do gustu, a który kategorycznie nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, ironella napisał(a):

Co masz na mysli?Chodzi o to ze w necie ludzie są bardziej odważni? Jak np. ten papjeż p0lak który na x był wyszczekany, miał mnóstwo obserwujących w tym wielu polityków, a na żywo zupełne przeciwieństwo? 

Nie znam tego kejsu z x ale nie miałaś nigdy tak, że np. rozmowa się kleiła w necie a na żywo jakaś totalna masakra?

Niektórzy ludzie mają tak denerwujący sposób bycia, że w necie da się to zamaskować a na żywo paru minut się nie da wytrzymać.

Od dłuższego czasu jestem np. totalnym przeciwnikiem "długiego randkowania bez spotkania".

Pare razy spotkałem się z dziewczynami, z którymi rozmowa w necie czy przez tel była spoko ale na żywo coś totalnie nie grało. Chociaż już przez tel. dużo można wyłapać   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Elciaa napisał(a):

Bardzo ciekawe dlaczego akurat ja jako przykład w pierwszej myśli. xD

nie wiem ale myślę że zasłużyłaś na to zaszczytne pierwsze miejsce w skojarzeniach :D

czytam własnie na onecie ze lex nie zyje i zamieszki w meksyku :D powinnas go jakos pocieszyc po smierci idola :D

W dniu 21.02.2026 o 21:45, ironella napisał(a):

A baby nic tak nie postarza jak stary chłop, edytka i cezary pazurowie to się już prawie wizualnie zrownali wiekiem.

no stary chlop to jak kula u nogi. zwykle to dobre tylko na czas wyjscia z biedy albo do czesu znalezienia innego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Pokraka napisał(a):

Ja mężowi kupuje wg swojego gustu i nie kończą jako odświeżacz do kibla. Od cowida nie ma prawie węchu, jak sobie sam kupil to waliło starym dziadem. 😏

My mamy różne gusta i trudno nam wybrać coś co jeden będzie na siebie psikał, żeby drugi mógł to znieść xD

Teraz, libed napisał(a):

ok. kobieta konczy sie na 60kg i 170cm a powyzej zaczyna sie babochlop :D

Już nigdy nie będę kobietą 🤧

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

nie wiem ale myślę że zasłużyłaś na to zaszczytne pierwsze miejsce w skojarzeniach :D

czytam własnie na onecie ze lex nie zyje i zamieszki w meksyku :D powinnas go jakos pocieszyc po smierci idola :D

Że kto nie żyje? I jakiego idola, pisz jaśniej bo naprawdę ja nie mam siły na to żeby się domyślać o co chodzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi