Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, shadow_no napisał(a):

Podobno intuicyjnie też można nauczyć się pływać. Gówno prawda

jakbys byl cyganem to bys plywal albo by cie nie bylo wiec jednak to jest prawdziwe tylko zbyt brutalne zeby stosowac na szersza skale. 

ja mysle ze z sexem jest podobnie jeden bedzie umial a drugi nigdy sie nie nauczy i tyle. z plywaniem tez. 

widocznie masz inne talenty bez sensu sie na sile uczyc plywac chociaz to sie przydaje wiec naucz sie tyle zeby nie utopic a plywakiem dobrym pewnie nigdy nie bedziesz. 

sa nawet dorosli ludzie ktorzy nie potrafia jezdzic na towerze w sensie sie przewracaja bo maja problem z utrzymaniem rownowagi. nie kazdy sie do wszystkiego nadaje. 

ja np. nie mam talentu do tanca :D za to chyba niezle plywam chociaz moim zdaniem nie umiem ale ludzie bija brawo :D 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

no ja to se sam zawsze szkodze

Do roboty, bo czas mi składać wniosek na plusy na kolejny rok 😄 A 1300 dzisiaj poszło na nową pompę do oczyszczalni ścieków 😏 A dopiero co niedawno nam bojler wysiadł. Ciekawe co następne 🤦🏻‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Do roboty, bo czas mi składać wniosek na plusy na kolejny rok 😄 A 1300 dzisiaj poszło na nową pompę do oczyszczalni ścieków 😏 A dopiero co niedawno nam bojler wysiadł. Ciekawe co następne 🤦🏻‍♀️

Mozesz sie tym pochwalic na temacie "Co sobie ostatnio kupiliscie" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No właśnie. To są rzeczy ktorych można nauczyc sie przy 1 osobie

ważniejszy jest chyba temperament niz te techniki 4 na krzyż jako wielka ars amandi 😃

bekę mam z tego bo to jednak prosta biologiczna czynnośc która większość intuicyjnie potrafi dobrze ;) 

Mam dokładnie to samo podejście, to się po prostu robi intuicyjnie reagując na drugą osobę, a nie odtwarzając jakieś wyuczone schematy.

37 minut temu, Pokraka napisał(a):

Też nie rozumiem, ale zauważyłam, że są kobiety, które  ewidentnie się tym jarają ale może nie tyle doświadczeniem co miała taki wybór i wybrał mnie patrzcie patrzcie tak jestem zajebista. 

O, to też zauważam że niektóre kobiety taktują takiego chłopa w kategorii trofeum i  dowodu swojej wartości rynkowej.

32 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Przyklad anegdotyczny, z mojego doswiadczenia ci faceci, ktorzy zaliczaja duzo lasek i duzo o tym gadaja wcale nie sa w tym najlepsi. 

Znam podobny przyklad ruchacza ze swojego podwórka o którego bujnym życiu erotycznym krążą legendy w towarzystwie tyle że wcale nie o jakichs kosmicznych doznaniach z jego udziałem , tylko wrecz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, ironella napisał(a):

O, to też zauważam że niektóre kobiety taktują takiego chłopa w kategorii trofeum i  dowodu swojej wartości rynkowej.

pieprz :D nie dosc ze wziela sprawdzony model to jeszcze nawrocila i ona ma a te baby maja 35 lat i zaden chlop ich "nie chcia" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, libed napisał(a):

pieprz :D nie dosc ze wziela sprawdzony model to jeszcze nawrocila i ona ma a te baby maja 35 lat i zaden chlop ich "nie chcia" :D

Gdybyś nie zauważył, one piszą o ruchaczach zaliczających panienki na pęczki, a nie o zwyczajnym Maćku, który stracił prawictwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Gdybyś nie zauważył, one piszą o ruchaczach zaliczających panienki na pęczki, a nie o zwyczajnym Maćku, który stracił prawictwo.

jeden ma aparycje sprzet i mozliwosci ze ustawia sie do niego kolejka elek(sorry elka za przyklad ale to pierwsza mysl :D )a inny musi sie zadowlolic pijana gina raz na piec lat. inaczej oceniam ludzi ktorzy moga cos zrobic a tego nie robia a inaczej inceli z kafe ktorzy prawia wzniosle moraly bo i tak wiedza ze nic nie bedzie.  

w moim systemie wartosci wyzej jest 35 letnia baba ktora mogla miec 10 chlopow a nie ma zadnego niz slepa kura ktorej sie trafilo ziarno i teraz z duma podnosi dziób. 

dlatego wyciaganie wnioskow z jakichs zdarzen zalezy nie tylko od efektu koncowego. 

bawcie sie zamykam sie juz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

No właśnie. To są rzeczy ktorych można nauczyc sie przy 1 osobie

ważniejszy jest chyba temperament niz te techniki 4 na krzyż jako wielka ars amandi 😃

Ktoś wymyśla pozycję na suficie bo myśli że wtedy pokaże co to on nie nawywija w łóżku zamiast się wczuć żeby wyszedl dobry kontakt

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Aa co do mojej inteligencji to na żywo pomoc jestem bardzo, ale tak tu na forum raczej przedstawiam się niegornolotnie, nie wiem czemu tak wychodzi :D

No ja też idu

Zapomniałam mic nic to nie mądrość tylko przebiegła i cyniczna 

2 godziny temu, Pokraka napisał(a):

Też nie rozumiem, ale zauważyłam, że są kobiety, które  ewidentnie się tym jarają ale może nie tyle doświadczeniem co miała taki wybór i wybrał mnie patrzcie patrzcie tak jestem zajebista. 

Ale że o seksie mówimy, przecież nikt nie ma wypisane na buziu ile zaliczył. Chyba że chodzi o wygląd że przystojniak, A to też może byc mylące bo np przystojniak jest niesmialy i nie ma dziewczyn

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Zależy ile masz tez lat pewnie xD 

No im ktoś starszy tym trudniej nauczyć się plywac

2 godziny temu, Pokraka napisał(a):

Seksuolodzy mówią, że ok 100 stosunków potrzeba by para wypracowała swój złoty standard 😆  

Czasem trafisz na kogoś gdzie za 1 razem jest złoto. Potem wyszło że na dziewczynę czegos mi brakuje ale do seksu to tak to zawsze 1 myśl 😒😒😒

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Wybacz, ale jak się nie zna całej historii a tylko widzi te kilka zdań na forum, to jednak bawi. Bo w tej odsłonie jesteś osmarkanym chłopcem tupiącym nóżką, który 4 lata ślinił się nad paczką żelek a potem przyszedł jakiś łobuz i ją bezceremonialnie zeżarł.

Załóżmy, że tak było. Tylko tak. I to Cię śmieszy? To jest to wasza katolicka postawa? Znaczy bardzo mnie to nie dziwi w sumie, już się przyzwyczaiłem do ludzkiej hipokryzji i braku wrażliwości, szczególnie na prawicy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

Problem w tym, ze nie sa zle jawnie. Tez sie opieraja na gornolotnych ideach, ktore staraja sie przekonac ludzi, ze robia cos dobrego. Ciekaiwe sie czyta o tym, jak nazistowska propaganda przedstawiala rzeczywistosc. Hitler byl obronca wolnosci i przesladowanych, to Niemcy sie bronili, a inni ich atakowali. To Niemcy bombardowali tylko wojskowe obiekty, a alianci cywilow. Zachod byl upadla cywilizacja z dekadencka kultura i obcymi cywilizacjami z Indii i Afryki, ktore je opanowaly. III Rzesza byla obronca porzadku i tradycji. Polska sprowokowala wojne. Oni sie uwazali za dobrych patriotow, obroncow kraju i wolnosci. Raczej kazda ideologia tak dziala, bo ludzie lubia miec poczucie, ze sa tymi dobrymi.

No nie do końca się zgodzę. Specjalistą od tych ruchów nie jestem, ale nazizm i faszyzm mają w samym swoim rdzeniu pogardę dla innych, różnorako rozumianych - Żydów, słabszych, niepełnosprawnych etc. To jest immamentna cecha tych ideologii. A to, że przy okazji obiecują rozwiązanie pewnych problemów, to wydaje mi się, że jest niejako przy okazji, tylko po to aby przyciągnąć jak najwięcej wyznawców. 

Chrześcijaństwo (nowotestamentowe) natomiast głosi coś zupełnie odwrotnego - swego rodzaju apoteozę indywidualizmu, nieobecną wcześniej, przynajmniej w kulturze zachodniej. Pierwszy raz liczy się osoba i jej relacja z bóstwem. Każdy ma szansę na zbawienie, nawet ci, którzy znaczą na tym świecie najmniej. Słabość, małość, bezbronność zostaje wyniesiona niejako 'na ołtarze'. 

I tym wszystkim sobie kościół katolicki gębę wyciera. Dlatego też odpowiedzialność i zarazem wina tej instytucji jest taka, a nie inna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Dopiero będziesz składać ja juz złożyłam.  Jutro rozlicze w końcu pity bo chce zwrot podatku na dzieci, jeszcze nie wiem ile mi ujebią kasy z tego, w końcu takimi burżujami jesteśmy. 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, MicMic napisał(a):

No nie do końca się zgodzę. Specjalistą od tych ruchów nie jestem, ale nazizm i faszyzm mają w samym swoim rdzeniu pogardę dla innych, różnorako rozumianych - Żydów, słabszych, niepełnosprawnych etc. To jest immamentna cecha tych ideologii. A to, że przy okazji obiecują rozwiązanie pewnych problemów, to wydaje mi się, że jest niejako przy okazji, tylko po to aby przyciągnąć jak najwięcej wyznawców. 

Chrześcijaństwo (nowotestamentowe) natomiast głosi coś zupełnie odwrotnego - swego rodzaju apoteozę indywidualizmu, nieobecną wcześniej, przynajmniej w kulturze zachodniej. Pierwszy raz liczy się osoba i jej relacja z bóstwem. Każdy ma szansę na zbawienie, nawet ci, którzy znaczą na tym świecie najmniej. Słabość, małość, bezbronność zostaje wyniesiona niejako 'na ołtarze'. 

I tym wszystkim sobie kościół katolicki gębę wyciera. Dlatego też odpowiedzialność i zarazem wina tej instytucji jest taka, a nie inna. 

Wszystko zalezy od tego, co sie uwaza za dobre. Nie kazdy uwaza opcje indywidualizmu za sluszna. A bezposrednie obcowanie z bostwem zostalo zaczerpniete od Zydow, ktorzy w taki sposob wlasnie przeksztalcili swoja religie po szniszczeniu swiatyni w Jerozolimie.

Czy raczej bylo naturalna kontynuacja tego konceptu.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi