Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle samo w 4 dni co w 5 to trochę nierealne. Jeśli nieznacznie więcej to do urzędników by pasowało hehe. Ja nie porównuje, chodziło mi że jak na wsi robię to nie znaczy od razu że muszę się nie zgadzać z jak to nazwałes bolszewizmem lool no wiem że się nie sprawdził a w tych krajach co jeszcze komunizm jest czy wspolczesne wersje jego -reżimowe widzimy jak się sprawdza. Sprawdził się tylko w chinach ale oni mają tak otwarta gospodarkę i dotowaną na swoje że nie można tego porównywać. Ale jak mam coś powiedzieć o postulatach aktualnych to nie dużo mogę mówić, bliżej to ja pamiętam te z XIX wieku z książki historii Xd ogólnie zasadniczo sądzę że masz racje co tu wyżej nade mną napisałeś 

Tyle samo w 4 dni co w 5 to trochę nierealne. Jeśli nieznacznie więcej to do urzędników by pasowało hehe. Ja nie porównuje, chodziło mi że jak na wsi robię to nie znaczy od razu że muszę się nie zgadzać z jak to nazwałes bolszewizmem lool no wiem że się nie sprawdził a w tych krajach co jeszcze komunizm jest czy wspolczesne wersje jego -reżimowe widzimy jak się sprawdza. Sprawdził się tylko w chinach ale oni mają tak otwarta gospodarkę i dotowaną na swoje że nie można tego porównywać. Ale jak mam coś powiedzieć o postulatach aktualnych to nie dużo mogę mówić, bliżej to ja pamiętam te z XIX wieku z książki historii Xd ogólnie zasadniczo sądzę że masz racje co tu wyżej nade mną napisałeś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, libed napisał(a):

a ty tez bolszewik ? nie sadze jesli bylo prawda to co pisalas kiedys o tej pracy swojej  to na pewno nie. ludzi ektorzy pracuja ciezko nie popieraja darmozjadow i socjalistow bo wiedza ze dobrobyt sie bierze z pracy a nie za zabierania innym i zarowania na tym ze ktos pracuje samemu zbijajac baki i opowiadajac na partyjnych zjazdach jak zyc. 

@Dalila_ nie wiem po co prowokujesz mnie do dyskusji, chcesz fun mieć? 

Nie będę dyskutował z @libedbo nie ma o czym, nie chce mi się tracić energii na osoby, które utożsamiają bolszewików z socjalistami, nie przeczytały zapewne ani jednego dzieła Marksa, Gramsciego czy innych socjalistów, oraz zapewne nie mają żadnego wykształcenia humanistycznego - a w życiu zajmują się handlem, a nie dochodzeniem do prawdy. 

Te wypowiedzi, które kolega przestawia nie mają specjalnej wartości merytorycznej nie są w żaden sposób odkrywcze, to standardowe biadolenie libów, od którego internet pęka w szwach. Stracę energię, a nic nie zyskam. Chyba nawet za pieniądze nie chciałoby mi się prowadzić tych dyskusji. Koledze @libedpolecam udać się na jakiś wykład do PANu traktujący o historii myśli marksistowskiej, albo na seminarium o tej tematyce na wydziale Filozofii UW. 

No chyba, że chodzi tylko o takie pierdolenie na forum dla samego pierdolenia, ale to ja nie widzę w tym dla siebie nic wartościowego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, MicMic napisał(a):

@Dalila_ nie wiem po co prowokujesz mnie do dyskusji, chcesz fun mieć? 

Nie będę dyskutował z @libedbo nie ma o czym, nie chce mi się tracić energii na osoby, które utożsamiają bolszewików z socjalistami, nie przeczytały zapewne ani jednego dzieła Marksa, Gramsciego czy innych socjalistów, oraz zapewne nie mają żadnego wykształcenia humanistycznego - a w życiu zajmują się handlem, a nie dochodzeniem do prawdy. 

Te wypowiedzi, które kolega przestawia nie mają specjalnej wartości merytorycznej nie są w żaden sposób odkrywcze, to standardowe biadolenie libów, od którego internet pęka w szwach. Stracę energię, a nic nie zyskam. Chyba nawet za pieniądze nie chciałoby mi się prowadzić tych dyskusji. Koledze @libedpolecam udać się na jakiś wykład do PANu traktujący o historii myśli marksistowskiej, albo na seminarium o tej tematyce na wydziale Filozofii UW. 

No chyba, że chodzi tylko o takie pierdolenie na forum dla samego pierdolenia, ale to ja nie widzę w tym dla siebie nic wartościowego. 

Luzik nie wiem tak chciałam Ci zacytować bo może byś miał chec

No przecież wiemy że on tak rzuca tymi pojęciami prowokacyjnie bolszewicy itp chyba wie że nie jest to kropka w kropkę to samo i chyba gada o aktualnych postulatach partii razem (tak? Bo zandberg nie robił innej partii? Xdd) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Tyle samo w 4 dni co w 5 to trochę nierealne.

wg niektorych to realne :D co wiecej podobno nawet wiecej mozna zrobic w 4 dni niz w 5 :D

zapominaja pewnie o zalozeniu ze sie pracuje w urzedzie

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

chodziło mi że jak na wsi robię to nie znaczy od razu że muszę się nie zgadzać

przeciez ja napisalem cos odwrotnego ze jak pracujesz ciezko to nie raczej nie jestes komuchem i tyle. zle przeczytalas byc moze przez moja stylistyke. 

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Sprawdził się tylko w chinach

nie nie sprawdzil sie jakby nie ich sztywny kurs do dolara to juz dawno by padl im eksport

12 minut temu, MicMic napisał(a):

bolszewików z socjalistami,

nie utożsamiam napisałem o zandbergu bolszewik bo to bolszewik i tyle przynajmniej wg mnie. socjalisci to np. ci z pisu. 

12 minut temu, MicMic napisał(a):

nie przeczytały zapewne ani jednego dzieła Marksa

:D a ktos to obecnie jeszcze czyta ? to jak czytanie main kampf

13 minut temu, MicMic napisał(a):

a w życiu zajmują się handlem

o widze nutke pogardy :D a kolega czym sie zajmuje ? na panstwowym wikcie ? 

14 minut temu, MicMic napisał(a):

traktujący o historii myśli marksistowskiej,

ktos jeszcze takie wyklady wyglasza ? i placa mu za to ? skandal. 

14 minut temu, MicMic napisał(a):

albo na seminarium o tej tematyce na wydziale Filozofii UW. 

a inen  uczelnie to gorsze ? akurat z filozofii na paru bylem nie tak dawno normalizm a realizm pojeciowym, rozwój filozofii w anglii bacon, drugi bacon, locke, bentham wiec znowu pudlo

to ze ktos nie studiuje "dziel" marksa nie znaczy ze nie moze krytykowac tych wszystkich darmozjadow opowiadajacych jego bajki dla pieniedzy z dotacji. 

18 minut temu, MicMic napisał(a):

tak an foprum chodzi o pier.olenie dla peirdolenia mnie za pie.dolenie w przeciwienstwie do tych marksistow na uniwersytecie nie placa wiec nie mam w tym zadnego interesu. 

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Bo zandberg nie robił innej partii? Xdd) 

zandberg nic w zyciu nie robil :D poza pierdoleniem bo tylko na tym umie zarabiac jakby mu byla dziewczyna nowcka nie zalatwila roboty to moze by do teraz sie z praca przeprosil i przekladal palaty w jakiejs biedrze ale przetrwal ciezkei czasy na etacie po znajomosci i znowu wyszedl zarabiac na opowiadaniu bzdur. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest bolszewikiem bo uwaza ze partia powinna za wszystkich decydowac bo wie lepiej co chca ludzie. przebija to w co drugiej jego wypowiedzi on chce decydowac co ludzie maja np. robic ze swoimi pieniedzmi pamietam jego wypowiedzi w stylu jak ktos wybudowal sobie basen to powinien wybudowac osrodek zdrowia bo osrodek zdrowia jest bardziej potrzebny spoleczenstwu. to ze w obecnych czasach przewroty przemoca sa wykluczone to inna kwestia nie da sie przelozyc 1:1 postulatów lenina . 

dziwie sie czemu sam nie buduje. dostaja z dotacji k,ilka baniek jakos osrodka zdrowia nie wybudowali

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Amazon ma nędzną stronę, niech się jego filtry chowają ze wstydu.

No ale niektóre rzeczy są taniej, jak nie płacisz za wysyłkę. Choć ogólnie mam wrażenie że jest tam drożej niż na Allegro, a wyszukiwarka jest dramatycznie gówniana.

4 godziny temu, MicMic napisał(a):

Opanujcie wasz konsumpcjonizm, apeluję!

W życiu.

1 godzinę temu, libed napisał(a):

i jak gadaja o tym ze trzeba innym zabrac zeby takie pasozyty jak oni mieli lepiej to mi sie scyzoryk otwiera.

A najgorsze, że to jest w tym kraju nadal legalne. Akurat w Polsce, z naszymi doświadczeniami, propagowanie takich poglądów legalne być nie powinno. Jakoś faszyzm potrafili zablokować.

34 minuty temu, libed napisał(a):

dziwie sie czemu sam nie buduje. dostaja z dotacji k,ilka baniek jakos osrodka zdrowia nie wybudowali

Bo najłatwiej rządzić się cudzymi pieniędzmi.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, libed napisał(a):

a ja koledze oswieconemu z pogarda dla jakichs handlarzy polecam dyskutowac z jedynym godnym przeciwnikiem, czyli wlasnym autyzmem, ktory przebija z kazdego zdania. 

No sam zacząłeś z pogardą wymachując bolszewikami na lewo i prawo, a teraz się dziwisz, że oberwałeś tym samym 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi