Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Mnie tylko śmieszy jak bardzo kobiety protestowały za poprzedniej władzy. Tamci ich wykorzystali by dojść do władzy a potem wypieli nań tyłki. Pani Lempart w swoim rozgoryczeniu ponoć wyjechała za granicę.

Mnie też w sumie bardziej interesują problemy związane z brakiem kasy na skuteczne i szybkie leczenie wszelakich chorób oraz ich diagnostykę.

Ale skąd ma być kasa jak leczymy drugi naród,  a także finansujemy ich walke.

Co do porodów i dzietności, to już raczej temat stracony. Obliczono że w 2200 - 2300 roku będzie nas Polaków ok. 1,5-4 mln, czyli coś jak taki mały skandynawski kraj. O ile nie dojdzie do katastrofy naturalnej czy nuklearnej, to wymrzemy jak te dinozaury. Jeśli to was odstresuje, to możliwe że będą po naszym terytorium hasać:

a/ Żydzi 

b/ Chińczycy 

c/ inżynierowie z krajów arabskich.

Marność nad marnościami i wszystko marność. Wszystkie nasze troski przeminą, a przy tak małej puli żywych to raczej nikt świeczki na naszych grobach nie zapali. O ile nowi osadnicy nie zrównają ich z ziemią. 

Także chill. 

No to zostały wystawione i to ich wina bo coś robiły a ktos sie nie wywiązał?

drugi naród również pracuje i płaci podatki. Nie wiem kto by wykonywał prace które robią teraz glownie oni.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Jpr.co za fabuła.Film akcji pierwsza klasa😅

No, ER - ostry dyżur normalnie. 

Lekarka się do niej zaśmiała tylko, że chyba ostatni raz sobie usta napompowała. 

Facet z gangrena nogi dostał ultimatum że ma tylko godzinę na decyzję czy daje sobie amputować nogę. A chłopak w psychozie dostał coś mocnego do żyły. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

No, ER - ostry dyżur normalnie. 

Lekarka się do niej zaśmiała tylko, że chyba ostatni raz sobie usta napompowała. 

Facet z gangrena nogi dostał ultimatum że ma tylko godzinę na decyzję czy daje sobie amputować nogę. A chłopak w psychozie dostał coś mocnego do żyły. 

A ta sie usmiechnac do lekarki nie mogla nawet,bo by jej popękały usta.Tragikomedia.Chlop mial godzine na podjecie decyzji.Pewnie szybko czmychnął z wyrka i pokuśtykał w podskokach do domu.Po prostu ozdrowial.

Akcja sie rozkreca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Przede wszystkim nie podobała mi się ich ideologia oblężonej twierdzy i siania nienawiści. Plus klęczenie i Rydzyka i religijność na pokaz. To mi wystarczy żeby nigdy na nich nie zagłosować.

No i to jest właśnie głupota, bo głosujesz z pobudek antyreligijnych. A jednocześnie nie przeszkadza ci napływ muzułmanów, którzy mówią wprost, że chcą przejąć władzę i wprowadzić szariat. U was już w wielu miejscowościach są burmistrzowie islamscy, którzy ledwo dukają po angielsku. O tym sianiu nienawiści to żart prawda? Kto wypuścił na harce Palikota? Kto walczy z "sepsą"? Kto jebie pis publicznie bez wstydu? Kto zwolnił apolitycznych fachowców z urzędów i spółek, bo śmieli pracować za czasów Kaczora-dyktatora? To mówisz, że gospodarka i sprawy socjalne są nieważne tylko to czy ktoś tańczył z księdzem. Ooookeej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Nigdy nie było kasy na NFZ. Ale jakoś ta przepaść się robi coraz większa. A tak lekką ręką dajemy kaske na tamtą wojnę.

To jest też nasza wojna. Lepiej wspierać walkę Ukrainy niż mieć Rosję obok lub na naszych ziemiach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No to zostały wystawione i to ich wina bo coś robiły a ktos sie nie wywiązał?

Polak przed szkodą i po szkodzie głupi. A Polka to już w ogóle. Żodyn się nie spodziewał, że obietnice Tuska i spółki to tani populizm. "Cóż szkodzi obiecać?" 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

To jest też nasza wojna. Lepiej wspierać walkę Ukrainy niż mieć Rosję obok lub na naszych ziemiach.

dokładnie. Widocznie tym którym przeszkadza ze Ukraińcy walczą chcieliby wziac udział we własnej zamiast im pomagac.

krotkowzroczne myślenie, ale ruskie trolle zrobiły robotę na fejsbukach;)

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Polak przed szkodą i po szkodzie głupi. A Polka to już w ogóle. Żodyn się nie spodziewał, że obietnice Tuska i spółki to tani populizm. "Cóż szkodzi obiecać?" 🤗

No ja liczyłam na więcej. Natomiast po pisie niczego dobrego spodziewać sie nie można, wiec chociaz ten jeden pewniak jest w zyciu 😝

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest właśnie głupota, bo głosujesz z pobudek antyreligijnych. A jednocześnie nie przeszkadza ci napływ muzułmanów, którzy mówią wprost, że chcą przejąć władzę i wprowadzić szariat. U was już w wielu miejscowościach są burmistrzowie islamscy, którzy ledwo dukają po angielsku. O tym sianiu nienawiści to żart prawda? Kto wypuścił na harce Palikota? Kto walczy z "sepsą"? Kto jebie pis publicznie bez wstydu? Kto zwolnił apolitycznych fachowców z urzędów i spółek, bo śmieli pracować za czasów Kaczora-dyktatora? To mówisz, że gospodarka i sprawy socjalne są nieważne tylko to czy ktoś tańczył z księdzem. Ooookeej.

No właśnie takiej retoryki nie lubię. Nie widzisz nawet jak Cię nabuzowują przeciwko całemu światu. Nie chce mi się kłócić w imię polityków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Lucy32 napisał(a):

A ta sie usmiechnac do lekarki nie mogla nawet,bo by jej popękały usta.Tragikomedia.Chlop mial godzine na podjecie decyzji.Pewnie szybko czmychnął z wyrka i pokuśtykał w podskokach do domu.Po prostu ozdrowial.

Akcja sie rozkreca.

Raczej nie, bo lekarze oznajmili mu że bez tego czeka go wnet śmierć od sepsy. 

A ta dziewczyna została ponoć cudem odratowana. Także tak się mogą skończyć kosmetyczne poprawki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

No właśnie takiej retoryki nie lubię. Nie widzisz nawet jak Cię nabuzowują przeciwko całemu światu. Nie chce mi się kłócić w imię polityków. 

Mnie tez nie. Od pewnego ważnego momentu (:p) przestałam to robić nawet nawalac sie na Kafe w tych sprawach mi sie już nie chce

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Natomiast po pisie niczego dobrego spodziewać sie nie można, wiec chociaz ten jeden pewniak jest w zyciu 😝

Ale cyfryzację dobrze ogarnęli, tego nie możesz im odmówić. Cywilizacyjnie pod względem dróg itp.też ok.

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie lubisz faktów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale cyfryzację dobrze ogarnęli, tego nie możesz im odmówić. Cywilizacyjnie pod względem dróg itp.też ok.

Nie lubisz faktów?

Bardzo lubię fakty, po prostu nie chce mi się z Tobą nawalać. Musisz wylądować negatywne emocje na kimś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Bardzo skorumpowany naród. Pojawiają się wątki handlu dziećmi... Coraz głośniej się o tym mówi, co sami Ukraińcy z tymi dziećmi robili. Poszukaj trochę w necie to ci się oczy otworzą. Mów za siebie. To nie jest moja wojna. 

Ale żeby tak na żywca kroić dzieci i wycinać im organy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, mała_mi123 napisał(a):

Bardzo skorumpowany naród. Pojawiają się wątki handlu dziećmi... Coraz głośniej się o tym mówi, co sami Ukraińcy z tymi dziećmi robili. Poszukaj trochę w necie to ci się oczy otworzą. Mów za siebie. To nie jest moja wojna. 

A na mace ich nie przerabiają? Żydy podobno to robili 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Mnie tez nie. Od pewnego ważnego momentu (:p) przestałam to robić nawet nawalac sie na Kafe w tych sprawach mi sie już nie chce

I tak się nikogo nie przekona, chyba że ktoś jest naprawdę zainteresowany moim zdaniem, ale to raczej nie w takich miejscach.

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Ale czy sprawdziłas wiarygodność tych źródeł?

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nom, militarnie. Bo tak poza tym trwa wojna hybrydowa.

Tak, trwa, dlatego powinniśmy się trzymać razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi