Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Mnie rozwala jak ktoś piszę zegz zamiast seks. 😄

Jeśli ktoś pisze tak dla jaj to ok, ale poważnie sa ludzie, którym normalne określenia nie przechodzą przez gardło i używają idiotycznych określeń np. jak "tam na dole" i masz ochotę zapytać: gdzie?  W piekle, w Australii? Czy gdzie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Jeśli ktoś pisze tak dla jaj to ok, ale poważnie sa ludzie, którym normalne określenia nie przechodzą przez gardło i używają idiotycznych określeń np. jak "tam na dole" i masz ochotę zapytać: gdzie?  W piekle, w Australii? Czy gdzie? 

Ja znam z kafe przypadki ludzi którzy tak piszą np zegz bo im się wydaje że młodzież tak pisze i chcą się tym odmłodzic. 😄

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Mnie moja nawet pyta czy mam wzdęcia 😂

Chyba mam okrojoną wersję. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Ja znam z kafe przypadki ludzi którzy tak piszą np zegz bo im się wydaje że młodzież tak pisze i chcą się tym odmłodzic. 😄

Chyba mam okrojoną wersję. 😅

Kafe to stan umysłu 😏 Nie wierzę, że ktos może tak myśleć. Zegz było młodzieżowe 20 lat temu, tak jak memy były wtedy wyrazem młodzieżowej ekspresji, teraz to objaw bycia 40 latkiem. 😂  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Elciaa napisał(a):

W mojej tego nie ma. 🤔

A jakiej używasz? Ja jako pierwszą miałam flo. Była przejrzysta i dobrze obliczała owulację wg temperatur co było zaznaczone na wykresie. Oczywiście z każdą aktualizacją było gorzej i bardziej zaczęło wróżyć z kuli. Od jakiegoś czasu więc korzystam z Ovu view.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, lamma napisał(a):

To sweetasnie brzmi tak mniej poważnie xD

Mi się nie podoba jak ktoś pisze sex

Zegz jest żartobliwy, pasuje do mojego stylu. Nie wiążę słownictwa na forum z wiekiem tylko traktuję jako miejscowy slang/gwarę. Dlatego jest zegz, farfeluna, jotpeg, wygryw, przegryw, szlora, pozyskiwanie, pojaśnianie i wyjaśnianie kogoś, przepisywanie się i inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A jakiej używasz? Ja jako pierwszą miałam flo. Była przejrzysta i dobrze obliczała owulację wg temperatur co było zaznaczone na wykresie. Oczywiście z każdą aktualizacją było gorzej i bardziej zaczęło wróżyć z kuli. Od jakiegoś czasu więc korzystam z Ovu view.

Ja dalej używam flo, ale mi nie zależy na dokładnym wyznaczeniu owulacji (i tak czuje 😉) bardziej by śledzić regularność cykli i czas trwania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pokraka napisał(a):

Ja dalej używam flo, ale mi nie zależy na dokładnym wyznaczeniu owulacji (i tak czuje 😉) bardziej by śledzić regularność cykli i czas trwania. 

To ja mam podobnie. A w ogóle to w jaki sposób się pisze na forum to jest dodatkowy objaw 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Zegz jest żartobliwy, pasuje do mojego stylu. Nie wiążę słownictwa na forum z wiekiem tylko traktuję jako miejscowy slang/gwarę. Dlatego jest zegz, farfeluna, jotpeg, wygryw, przegryw, szlora, pozyskiwanie, pojaśnianie i wyjaśnianie kogoś, przepisywanie się i inne.

Rozumiem, traktujesz jako forumową nomenklaturę.  

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To ja mam podobnie. A w ogóle to w jaki sposób się pisze na forum to jest dodatkowy objaw 😂

Ja tam uważam, że pisze normalnie zawsze i nikt nie odgadnie jaka mam fazę cyklu aktualnie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ja mam mój kalendarzyk. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A na co wam te apki? Tzn. Pieprz wiem, a reszta?

mnie raz telefon poprosił, zebym mu napisała jak się dziś czuje, ale powiedzialam no way. Są jakies granice śledzenia:p

Po to by wiedzieć ile trwają cykle i czy są regularne. To ważna informacja zdrowotna 😉 

Staram się podawać jak najmniej info ale wiadomo.  🙄 

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

W zamierzchłych czasach w styczniu się zabierało ze sklepu jakiś kalendarzyk reklamowy a potem stawiało czerwone kropy pisakiem 😄

I trzeba było samemu wyliczać długość cyklu  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pokraka napisał(a):

Po to by wiedzieć ile trwają cykle i czy są regularne. To ważna informacja zdrowotna 😉 

Staram się podawać jak najmniej info ale wiadomo.  🙄 

I trzeba było samemu wyliczać długość cyklu  

Aaaa. To ja właśnie nie potrzebuje, bo zawsze dostaje wtedy kiedy mam:

-wyjazd

-ważna impreza

-slub 

-skok ze spadochronem 

wiec potem łatwo mi przywołać datę 😅

Generalnie jak mi sie coś szykuje w danym

czasie fajnego, wymagającego zebym była w formie / ładnie wygladala to wiem, ze to będzie wtedy 😅 a nawet jak czasowo nie wychodzi, ze wtedy, to tak sie przesunie żeby było dobrze 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Aaaa. To ja właśnie nie potrzebuje, bo zawsze dostaje wtedy kiedy mam:

-wyjazd

-ważna impreza

-slub 

-skok ze spadochronem 

wiec potem łatwo mi przywołać datę 😅

Nie masz wścibskiego ginekologa jeśli mu wystarcza data. Mój pyta mnie o regularność i średnią długość cyklu. czy się zmieniło w ostatnim czasie   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi