Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niewrażliwość na dopaminę?

MiśMały

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jest wybitny problem z dopaminą, ponieważ posiadam wszystkie objawy niedoboru. Jestem więc leniwy, silnie prokrastynuję, brak mi motywacji do uprawiania hobby, brak mi spontaniczności, mam stale anhedonię i apatię.

Mam też maskowatą twarz i robotyczny ton głosu. Opinie lekarzy.

Przez to niczego nie osiągnąłem w życiu. 

Za młodszych lat, to nie było mocno nasilone, bo miałem sporo motywacji np. do nauki języka czy słuchania muzyki.

Od kilku lat znacznie to u mnie postąpiło i moje życie jest obecnie totalnie wyjałowione.

Przetestowałem wszystkie dostępne leki jakie są. Obecnie biorę reagilę, która ma pomagać szczególnie na anhedonię i efekt jest widoczny, lecz słaby. Bupropionu nic a nic nie czuję. 

Obecnie biorę metylofenidat, bo zdiagnozowano u mnie ADHD, ale i tutaj nie odczuwam dopaminy.

Czy są jakieś jakieś zaburzenia, gdzie właśnie jest taki problem z dopaminą? Czy są jakieś mixy, lekowe by to ruszyć? Np. anafranil lub amitryptylina z innymi lekami?

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerobiłem na przestrzeni lat wszystkie badania podstawowe, rozszerzone i nawet wyszukane. Nie wychodzi nic.

Próbowałem też różnych ziół i supli w tym cytykolinę, która ma niby uwrażliwiać receptory, ale też nie pomogło.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi