Skocz do zawartości
Nerwica.com

Witam wszystkich

AntiSocialButterfly

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Czekaj, bo ja nie wiem, czy ty sobie właśnie coś uroiłaś na mój temat w głowie, czy piszesz ogólnie. Więc może napiszę, bo chcę, żeby to wybrzmiało jasno i wyraźnie.

Pisze ogólnie. Nie miało to nic do Ciebie. Opisuje tylko swoje nieprzyjemne doświadczenia z rozmowami w internecie.
Piedestał xD Dobre, swoje po prostu przeszłam i nie reaguje na pewne rzeczy dobrze, mam paskudny uraz, ale nie chcę żeby mnie to zatrzymywało. Przepraszam jeśli odebrałeś to w taki sposób.

2 minuty temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Nie masz absolutnie żadnego powodu, żeby twierdzić, że ja cię w ten sposób postrzegałem – jeśli to to sugerujesz. Bo nie wiem, nie napisałaś tego wprost.

Jest to po prostu krzywdzące i niesprawiedliwe.

Nie, to nie o Tobie, znowu nie miałam takiego zamiaru, nigdy bym Cię o takie coś nie oskarżyła. Nie znam Cię więc nie wiem po co by mi to było.

8 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Ale jeśli poznaję kogoś, kto wydaje mi się ciekawy, rozmawiam z tą osobą i akurat jest to młodsza dziewczyna, to zwykle potem okazuje się, że miała jakieś założenia co do moich ukrytych motywów. Co jest o tyle zabawne, że ja nie bawię się w jakieś gierki tego typu i uważam je za nieszczere i dehumanizujące.

No bo jest. Ja właśnie byłam kiedyś ofiarą takiej "gierki". I pewnie kilka tych dziewczyn też. To jest po prostu uraz i bardzo łatwo to pomylić z zwykłą sympatią. Pomyślałbyś, że w podobny sposób traktowałam osoby z mojej rodziny po tym co przeszłam nawet jeżeli nic mi nigdy nie zrobiły?

19 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Nie wiem jakie wy macie doświadczenia z facetami,

Traumatyczne.

19 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

po co w ogóle marnować czas na rozmowę.

Żeby się nie poddawać i nie popadać w spiralę, że każdy jeden jest zły. Ty "tracisz czas", ja poznaję inną perspektywę. Wychodzę, uczę się, że nie wszystko jest tak tragiczne jak widzę. I teraz boleśnie (ale prawdziwie) przekonałam się, że nie każdy ma złe intencje online.

Bardzo źle Cię oceniłam i jeszcze raz przepraszam za swoją nadmierną podejrzliwość. Nie chcę Cię o nic oskarżać ani stygmatyzować czy coś, w głowie po prostu biłam się z myślami a jak sam pisałeś doświadczenia z przeszłości wybijają jak szambo gdzie indziej. Chcę też zaznaczyć, że te wiadomości wyżej to nie było w żadnym stopniu o Tobie, bo to były moje doświadczenia na kompletnie innych czatach i dotyczą osób właśnie z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Mic43 napisał(a):

Ale jak typo do Cb pisze na socjalach, to skąd ma to wiedzieć? Nie ma więc jak uszanować czegoś, o czym nie wie. 

Akurat to czego nie szukam miałam w opisie.

Wyraźnie zaznaczone, że chodzi o znajomość, nie związek ani nic tego typu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Bo to jest od samolotów. Nie słuchaj teorii spiskowych i bzdur

Przeczytałem wszystkie wpisy jakby co i nie chcę się wtrącać, bo w relacje międzyludzkie po prostu nie potrafię, mimo wieku. Chciałem tylko dodać, że zgadzam się, iż tracenie czasu na wszelakie teorie spiskowe choć część z nich została po latach potwierdzona jako prawda, jest stratą czasu, niczym więcej.

Chemtrails to teoria spiskowa mówiąca, że jesteśmy na codzień opryskiwani trującymi związkami (bar, stront, aluminium), czy to w celach depopulacji, czy innych nikczemnych ideach. Natomiast sam kierunek geoinżynierii, jak i rozpylanie aerozoli w atmosferze jest zjawiskiem faktycznym. I to tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Mic43 napisał(a):

Hmmm z gg to dziwne. Ale gg ktoś w ogóle jeszcze używa? Z tindera korzysta ktoś do czegoś innego niż znalezienie partnera? Dla mnie to obrzydliwa apka, zainstaluję ją dopiero w skrajnej desperacji 🙂

No ktoś tam siedzi, ja założyłam z ciekawości.
Ja widziałam opisy, gdzie ludzie umawiali się przez Tindera na piwo albo imprezę xd
Nie polecam, pewnie mechanika tej apki naciągnęłaby zdesperowanego Ciebie na pieniądze 😕

10 minut temu, Fobic napisał(a):

Przeczytałem wszystkie wpisy jakby co i nie chcę się wtrącać, bo w relacje międzyludzkie po prostu nie potrafię, mimo wieku. Chciałem tylko dodać, że zgadzam się, iż tracenie czasu na wszelakie teorie spiskowe choć część z nich została po latach potwierdzona jako prawda, jest stratą czasu, niczym więcej.

Chemtrails to teoria spiskowa mówiąca, że jesteśmy na codzień opryskiwani trującymi związkami (bar, stront, aluminium), czy to w celach depopulacji, czy innych nikczemnych ideach. Natomiast sam kierunek geoinżynierii, jak i rozpylanie aerozoli w atmosferze jest zjawiskiem faktycznym. I to tyle.

Właśnie zgooglowałam to sobie już wcześniej, legitne zjawisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.07.2025 o 15:37, Mic43 napisał(a):

Hmmm z gg to dziwne. Ale gg ktoś w ogóle jeszcze używa? Z tindera korzysta ktoś do czegoś innego niż znalezienie partnera? Dla mnie to obrzydliwa apka, zainstaluję ją dopiero w skrajnej desperacji

Hehe są jeszcze takie relikty przeszłości jak ja co korzystają z GG i z niczego więcej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam czasy naszejklasy.pl i Gadu-Gadu. Skype'a tylko kojarzę, bo zawsze preferowałem komunikację pisaną, stresowały mnie wideorozmowy. Czasy telefonów komórkowych z klawiaturą numeryczną, wyjmowaną baterią i jak ktoś był nadziany, to z polifonicznymi dzwonkami, kolorowym wyświetlaczem, albo nawet funkcją odtwarzania mp3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja to też kojarzę, pierwszym telefonem z jakim miałam styczność to był sony ericsson tylko starszy cegłówka taka. Wyjmowana bateria to był dla mnie cud technologii, zawsze jak się coś psuło wystarczyło tylko wyciągnąć i dać z powrotem - brakuje mi tego. A na nk najwięcej się udzielałam. Mnie stresowały zdalne lekcje, jeszcze w pandemii 7 rano przed komputerem zawał murowany. Za to teraz jest łatwiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi