Skocz do zawartości
Nerwica.com

Konsekwencje nadużywania narkotyków i alkoholu

Epion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 23 lata i nie radzę sobie z konsekwencjami jakie wyrządziły mi narkotyki i alkohol. Ćpałem i piłem od 14 roku życia jestem uzależniony od amfetaminy,marihuany i alkoholu a oprócz nich to dużo więcej zażywałem i mieszałem, Przez narkotyki i alkohol 2 razy wylądowałem w szpitalu psychiatrycznym i mam depresje, ciągły lęk z lękiem napadowym, lęki przed ludzmi, boję się wyjść z domu zaburzenie osobowości F60.8 do tego zaburzenia funkcji poznawczych i wykonawczych (głównie z pamięcią,uwagą i przetwarzaniem informacji) i dyslekcje.przyjmuje leki trochę pomogły bo wstaje z łóżka częściej ale czuję się kompletnie nie poradny życiowo , pustka w głowie, spowolnione myślenie ciężko mi złożyć dłuższe sensowne zdania i ogólnie interesuje się psychologia np to nie mogę przyswoić wiedzy. normalnie nie chce się żyć tak i nie wiem co mam zrobić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi przykro, twoja historia jest podobna do osoby która znam, Ale on zamiast w psychiatryku to więzieniu. Ale schizy i próby samobójcze. A czy dobrze czulbys się wśród na początek osób z podobnymi problemami, może jakiś odwyk, Monar, jakieś spotkania w grupach aa. Ten znajomy to w monarze mu się nie podobało wytrzymał 4 miesiące. Ale za to na odwyku tak, miał tam kolegow i planował jeździć na spotkania jakieś takie w tym szpitalu jak skończył odwyk. może też byś na początek znalazł tam pewien sposób socjalizacji. Może bliscy by Cię wspierali i zawozili na takie spotkania. Zawsze coś. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi