Skocz do zawartości
Nerwica.com

ADHD?

Wrwsw

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.10.2024 o 04:51, Wrwsw napisał(a):

zastanawiam się ostatnio nad jedną kwestią.....

Leki na ADHD zwiększają poziom noradrenaliny i dopaminy.

U mnie sytuacja wygląda tak, że do tej pory źle reagowałem na leki, które dawały taki "zastrzyk noradrenaliny", jak np. wenlafaksyna na max dawce czy nawet klomipramina. Leki aktywizujące jak np. arypiprazol - to samo.

Może to wyklucza ADHD? Co sądzicie?

spróbuj najpierw bupropion to bez czekania będziesz miał częściową odpowiedź czy problem leży w dopaminie, albo selegilnę. Zawsze też możesz na ADHD zastosować Atomoteksynę, która nie jest stymulantem, ale nie wiem czy zwiększa noradrenalinę. I przy tych lekach cena też jest istotna bo poza medikinetem wychodzi to drogo, szczególnie gdy trzeba brać większe dawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, mio85 napisał(a):

spróbuj najpierw bupropion to bez czekania będziesz miał częściową odpowiedź czy problem leży w dopaminie, albo selegilnę. Zawsze też możesz na ADHD zastosować Atomoteksynę, która nie jest stymulantem, ale nie wiem czy zwiększa noradrenalinę. I przy tych lekach cena też jest istotna bo poza medikinetem wychodzi to drogo, szczególnie gdy trzeba brać większe dawki

no juz próbowalem metylofenidat w max dawce - nie pomógł zbytnio raczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Wrwsw napisał(a):

A dawał mocne skutki uboczne? Próbowaleś różne formy metylo? Elvanse? Co dalej?Atomoteksyna? 

5 minut temu, Wrwsw napisał(a):

A dawał mocne skutki uboczne? Próbowaleś różne formy metylo? Elvanse? Co dalej?Atomoteksyna? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, mio85 napisał(a):

żadnych. 
narazie zrezyygnnowalem z leków na adhd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi