Skocz do zawartości
Nerwica.com

Prośba o radę

Taona2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry jestem tu nowa chciałam się poradzić. 

7 lat temu po mega traumie, którą przeszłam śmierć męża na moich oczach w młodym wieku. Zostałam sama z rocznym dzieckiem po czym okazało się że ma autyzm.

Do rzeczy byłam nie do życia ratowałam się różnymi lekarzami wszędzie wychodziło wszystko wporzadku że jestem zdrowa. Wyszła tarczyca do tej pory unormowane bez tabletek. Jedynie puls cały czas świrował na co dostałam propranolol. 

Udałam się do psychiatry dostałam escitalopram i alpragen. Było w miarę okej wszystko wróciło do normy zaczęłam wychodzić z łóżka.

Po paru latach teraz od swojego lekarza dowiedziałam się że alpragen jest tak bardzo uzależniający. Przez całe 7 lat brałam dawkę 0,5.

Całe 7 lat było wporzadku cieszyłam się życiem po czym teraz mega dół.. anhedonia strach o życie że teraz coś mi się może stać spanie dniami bo przecież nic mi się nie chce i wtedy za dużo nie myślę.

Znalazłam lekarza , który jest naprawdę wporzadku próbuje cały czas próbuje.

Aktualnie bralam dulsevie po której nie było poprawy, później spowrotem esci na którą chyba też po tylu latach już nie reagowałam.

Od 3 dni dostałam paxtin 20 mg do tego biorę tegretol 2*100 mg propranolol 40 mg na serducho nieszczęsny alpragen , który mam nadzieję , że kiedyś wkoncu odstawie.

Z supli omega 3 i żelazo bo ferrytyna mocno leży. 

Najgorzej że ten sen nie wiem czy to przejdzie ale odłącza mnie totalnie.. 

Ale przynajmniej wtedy nie myślę no i apetyt zerowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi