Skocz do zawartości
Nerwica.com

spam

Fobic

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Nie podważamy decyzji lekarza. Samoleczenie na forum po oście z punktem dla Panów!!!!!

Ileż można upominać???!!!!

To nie była żadna rada w jego stronę, ani sugestia, tylko on zrozumiał, że tak będzie lepiej.

@Kamil8890 Lekarz przepisał ci zestaw leków w celu odstawienia klonazepamu i trzymaj się go na razie. To, co pisałem wcześniej, pisałem o sobie, że gdybym był na twoim miejscu, znając leki oraz to jak na nie reaguję, zrobiłbym trochę inaczej. Nic nie doradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Nie podważamy decyzji lekarza. Samoleczenie na forum po oście z punktem dla Panów!!!!!

Ileż można upominać???!!!!

Przecież to nie jest żadne samoleczenie. Fobic tylko opisał jak on by zrobił na swoim miejscu, zresztą miał rację bo moje samopoczucie jest o wiele lepsze, poza tym wyjaśnił wszystko o wiele wyraźniej i o wiele lepiej od lekarza. 

Jeśli już dajesz komuś punkty to bardzo proszę mi, to ja zacząłem ten temat a on mi tylko pomógł chyba w końcu po to to forum jest i ma temu służyć żeby się wspierać i pomagać wzajemnie. 

Inne fora nie są takie rygorystyczne. 

10 minut temu, Fobic napisał(a):

To nie była żadna rada w jego stronę, ani sugestia, tylko on zrozumiał, że tak będzie lepiej.

@Kamil8890 Lekarz przepisał ci zestaw leków w celu odstawienia klonazepamu i trzymaj się go na razie. To, co pisałem wcześniej, pisałem o sobie, że gdybym był na twoim miejscu, znając leki oraz to jak na nie reaguję, zrobiłbym trochę inaczej. Nic nie doradzam.

dokładnie, zgadzam się w pełni. 

Edytowane przez Kamil8890
edycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Kamil8890 napisał(a):

Przecież to nie jest żadne samoleczenie. Fobic tylko opisał jak on by zrobił na swoim miejscu, zresztą miał rację bo moje samopoczucie jest o wiele lepsze, poza tym wyjaśnił wszystko o wiele wyraźniej i o wiele lepiej od lekarza. 

Jeśli już dajesz komuś punkty to bardzo proszę mi, to ja zacząłem ten temat a on mi tylko pomógł chyba w końcu po to to forum jest i ma temu służyć żeby się wspierać i pomagać wzajemnie. 

Inne fora nie są takie rygorystyczne. 

A co to jest jak nie samoleczenie? Lekarz zalecił  Tobie leczenie, Fobic zasugerował coś innego a ty to połknęłeś bez zastanowienia. Super, że ci nie zaszkodziło...myślisz, że to usprawiedliwia łamanie regulaminu??? Zastanów się kto ma uprawnienia lekarskie i dlaczego wypisuje ci recepty? A jeżeli nie podoba ci się leczenie to zawsze możesz zmienić lekarza. Forum służy wsparciu i pomocy ale w granicach regulaminu. Widzę, że nadal nie przeczytałeś. Rozmowa nie jest zła gdy nie przekracza granic. W kwestii leków opisujemy własne doświadczenia i tego się trzymany aby zapobiegać takim sytuacjom. Nikt nie będzie za to odpowiadał. 

34 minuty temu, Fobic napisał(a):

Sam widzisz jak inni łykają nie tylko słowa ale i tabletki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

A co to jest jak nie samoleczenie? Lekarz zalecił  Tobie leczenie, Fobic zasugerował coś innego a ty to połknęłeś bez zastanowienia. Super, że ci nie zaszkodziło...myślisz, że to usprawiedliwia łamanie regulaminu??? Zastanów się kto ma uprawnienia lekarskie i dlaczego wypisuje ci recepty? A jeżeli nie podoba ci się leczenie to zawsze możesz zmienić lekarza. Forum służy wsparciu i pomocy ale w granicach regulaminu. Widzę, że nadal nie przeczytałeś. Rozmowa nie jest zła gdy nie przekracza granic. W kwestii leków opisujemy własne doświadczenia i tego się trzymany aby zapobiegać takim sytuacjom. Nikt nie będzie za to odpowiadał. 

Ja wszystko rozumiem ale lekarz sam z początku zaproponował leczenie ketrelem, a powodu tycia zmienił lek na zolpidem tylko, że przez budzenie nocne i rozmowę z Fobikiem i po rozmowie z lekarzem (telefonicznie) i ustaleniem planu leczenia stwierdził, że skoro wybudzam sie po zolpidemie to mam wrócić do ketrelu- nie rozumiem skąd pomysł o samoleczeniu i grożenie banem. Myślisz, że tego nie skonsultowałem z moim lekarzem? to tylko powrót do pierwotnego leczenia, nie podważamy tutaj decyzji lekarza zresztą stosuje sie do jego zaleceń zawsze po konsultacji, resztę leków też stosuje zgodnie z rozpiską jaką mi zalecił (pregabalina, clonazepan, setralina). 

Fobic napisał co zrobiłby na SWOIM MIEJSCU a ja to skonsultowałem i lekarz pozwolił. 

Grożenie banem w tej sytuacji jest bezpodstawne.

Mogę szukać pomocy na innym forum skoro tu się kara osoby które chcą pomóc.

I prosze mnie nie obrażać że sam łykam tabletki jak słowa innych bo to również jest nieprawdą.

Edytowane przez Kamil8890
edycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi