Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Próbował ktoś z was tego suplementu? Zażywałem 100mg dwa razy dziennie marki "now" przez dwa tygodnie i co dziwne od drugiego dnia zacząłem czuć dziwną jak na mnie pewność siebie, coś jakbym był pozytywnie pobudzony i spokojny.

Później przestałem to (i kilka innych suplementów które zażywałem) brać trzy dni przed tym jak zrobiłem sobie badania krwi. No i ciekawy okazał się wynik testosteronu - 807ng/dl. Kolejne dwa tygodnie nie brałem zupełnie żadnych suplementów, jedynie pregabaline którą zażywam stale, zrobiłem kolejne badanie i wyszło mi 460ng/dl(!). 

Aktualnie zacząłem ponownie brać samą 7-Keto-DHEA, bez innych suplementów i planuje ponownie sprawdzić poziom testosteronu po dwóch tygodniach, by sprawdzić czy to na pewno wina tego konkretnego suplementu. Popularne strony w internecie twierdzą że to niemożliwe, te mniej popularne już mówią coś innego, w każdym razie z tego względu radziłbym z nim uważać.

W każdym razie, aktualnie biorę drugi dzień i znów jestem bardziej pewny siebie i mniej się przejmuje innymi ludźmi wokół mnie, gdy jeszcze wczoraj miałem doła i lęki gdy byłem otoczony kimkolwiek obcym. Bardzo ciekawy suplement, aż trochę się obawiam czy producent nie dorzuca do niego jakichś sterydów anabolicznych. Dam znać za jakiś czas co wyszło

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co oprócz tego przyjmowałeś, bo inne rzeczy również mogły wpływać na poziom Testosteronu. Badaleś również wolny testosteron, on jest ważniejszy od całkowitego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Specyfik ten to metabolit hormonu steroidowego jak się doczytałam właśnie 

Ostrożnie więc. 

Wiele produktów krąży po internecie które są nie sprawdzone .Wszystko piszą żeby sprzedać .Reklama .Na wszystkim można zarobić. 

Zanim się coś weźmie lepiej się dobrze zastanowić żeby sobie szkody nie zrobić. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
9 godzin temu, katrin123 napisał:

Na Poradnikzdrowie pl

pisze o skutkach ubocznych przyjmowania hormonów steroidowych czyli sterydów. 

 

Now foods to jest marka suplementów jedna z najbardziej uznanych jak Solgar czy Swanson na rynku.
Nie demonizowałbym hormonów steroidowych. Dzisiejsze badania już mówią że HTZ dla mężczyzn niesie więcej korzyści niż skutków ubocznych. Oczywiście nie stawiajmy tego na równi z cyklem jaki stosują kulturyści, bo to zupełnie inna skala, ale  też się to da robić z głową, ale jest to już zabawa w której można sobie zrobić krzywdę i każdy musi sam podjąć decyzję znając zagrożenia.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kuiklinau

Nie porównujcie DHEA do testosteronu i jego pochodnych, bo to zupełnie inna kategoria! DHEA jest dostępne jako lek w aptekach bez recepty i jest bezpieczny.

Edytowane przez Kuiklinau

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Edit: do kolegi wyżej, 7 keto dhea ma inną budowe i lekko inne działanie niż dhea (tak przynajmniej twierdzi internet).

 

Eksperyment na samym sobie dobiegł końca, pokrótce przedstawię sytuacje razem z wynikami badań które robiłem, inne niż teścia możecie zignorować, wstawiam tak od razu jakby ktoś kiedyś pytał. W nawiasach dodaje zakresy prawidłowe jakie podali mi przy wynikach, ale normy są trochę płynne zależy gdzie się poszuka. Przez cały czas dodatkowo zażywam Bupropion, pregabaline, spore ilości magnezu, potasu i witaminy d3 (mam tężyczkę)

 

Badanie nr 1. Przed wykonaniem tych badań brałem suplementy: 7 keto DHEA 2x100mg, Ekstrakt z maca 500mg, Rhodiola Rosea 150mg, Ashwagandha 450 mg. Wszystkie wymienione przestałem brać 3 dni przed wykonaniem badań, same badania razem z innymi robiłem z zupełnie innej okazji no ale się zaskoczyłem:

  • Testosteron - 807 ng/dl (norma 280 - 800)
  • Testosteron wolny - 30.73 pg/ml (norma 9.1 - 32.2)
  • TSH - 1,370 uIU/ml (norma 0.27 - 4.2)

Badanie nr 2. Dwa tygodnie nie zażywałem żadnego z suplementów by sprawdzić swoje naturalne poziomy, jeśli to suplementy mi je podwyższają. Nie badałem tu niestety testosteronu wolnego:

  • Testosteron - 459 ng/dl (56% poprzedniego wyniku)
  • LH: 4.3 mlU/ml (norma 1.7 - 8.6)
  • T4 wolne: 1.40 ng/dl (norma 0.93 - 1.7)

Badanie nr 3. Robione trzy tygodnie później prywatnie. Tutaj zażywałem solo 7 Keto DHEA przez dokładnie 10 dni, by się dowiedzieć czy to jego sprawka, okazuje się że się nie pomyliłem:

  • Testosteron - 736 ng/dl (norma 280 - 800)
  • Testosteron wolny - 31.51 pg/ml (norma 9.1 - 32.2)
  • Estradiol - 111 pg/ml (norma 7.63 - 42.60)

No i na ten moment tutaj się kończy historia, a na pewno próbowanie tego specyfiku :D Szkoda bo naprawdę sporo pozytywów dawał, no ale tak wysoki estradiol ciężko znaleźć nawet u sterydowców na cyklach. Teraz czeka mnie dwa tygodnie pokuty i badanie nr 4, które mi wyjaśni czy to sprawka aromatazy czy może (też) innej niepowiązanej przypadłości którą przypadkiem odkryłem. Zobaczymy, planuje zbadać T całkowity, estradiol i progesteron no i jeśli unormowane wartości wciąż będą za wysokie to znowu mnie czeka endokrynolog. To by było na tyle

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×