Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Kalebx3 mi lekarz jakiś czas temu wypisał klomipramine 10 mg jako dodatek do paro na noc...ale nie testowałem tego zestawu...skutki uboczne jakieś dodatkowe sie pojawiają? jakie są plusy i minusy tego połączenia?

ja brałem te dwa leki na raz . Jedno co na pewno mogę powiedzieć to zestawik ten podziałał świetnie na zmiejszenie natręctw . Skutki uboczne to ( u mnie ) kapeć w buzi - co ma niewątpliwie wpływ na psucie się zębów ( dopier po kilku dniach stosowania tego MIXU to sie pojawiło) i raczej nic tak istotnego co by mogło zniechęcić . A i to jeszcze ,że wstawałem o godzinie 5 rano z wiekszą ochotą dożycia . W sumie polecam ten zestawik , chociażby przez jakiś czas ( w niskich dawkach ) co by to lepiej sie wzmocnić w walce z natręctwami .

-- 26 mar 2014, 11:10 --

Kalebx3,

Ty w koncu bierzesz jakis SSRI czy nie?

Mooowa . Obudzileś sie wczoraj ;) . Pewnie ,że biorę i to nieprzerwanie od koło 4 lat Paroksetynę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

i masz po tej paro takie uczucie jakby zycie toczyło się obok Ciebie a Ty to tylko z boku obserwujesz?

Absolutnie nie i nigdy czegos takiego nie miałem , ani po Paro ,a ni po innych SSRI .

Uwierz mi ,że po Paro to ja dopiero wiem ,że żyję . Wniosek z tego prosty każdy ma chyba/ niechyba inaczej po tej grupie leków .

Najgorzej się czułem po neuroleptykach ( oprócz Sulpirydu ) , takie pizd-owate uczucie oszołomienie jakiegoś nieprzyjemnego . Lipa .

Ale SSRI sa dla mnie suoper , szczególnie jak sie do nich coś apetycznego doda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

lekarz mi zmienil paro na fluo, moze cos pomoze, dodanie czegos do paro mogloby byc dobrym pomyslem pod warunkiem ze bralbym paro w dawce min. 20 mg co bylo niemozliwe

-- 26 mar 2014, 11:59 --

mam brac 20mg i liczyc na to ze nie bedzie sennosci jak na paro, a jak bedzie za slabe dzialanie aktywizujace moge dodac do tego albo reboksetyne 2 mg albo Wellbutrin 75mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, są lekarze, którzy wypiszą lek na życzenie. Jest też kombinowanie leków to na forum od innych użytkowników, więc Dark Knight, jeśli uparłeś się na fluo to spokojnie ją dostaniesz. Może akurat Ci zasmakuje. Nie ma to jak leczyć się samemu, większa satysfakcja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Knight, chyba nie warto, bo tak jak wcześniej wspomniałam wałkujesz ten sam temat w kółko od kilku tygodni, zadajesz te same pytania na każdym lekowym wątku i nic z tego co piszą użytkownicy do Ciebie nie trafia :bezradny:

-- 26 mar 2014, o 13:22 --

lunatic, dyskusją nazywasz w kółko te same pytania i wałkowanie tematu po raz nie wiem który?

-- 26 mar 2014, o 13:23 --

zdążyłam się już nauczyć na pamięć pewnych wypowiedzi :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj są tu lepsiejsi wkółkopytacze od Knighta.

Niejaki pan w. zadaje w każdym wątku te same pytania: jak ten lek działa, czy nie ma skutków ubocznych i najlepsze pytanie- czy będę po nim spał jak kamień, chociaż lubię zasypiać nad ranem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi