Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Poszłam na dłuższy fajny spacer ,i lepiej mi po nim .Wyrzucilam cukier ,bo codziennie po ok 3, 5  łyżek zjadałam.

I lepiej się czuje dziś bez cukru.Kefir sobie popijam po trochu cały dzień. I wynik wyspałam się porządnie ,ból kregoslupa przeszedł, dobrze się poczułam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, initium napisał(a):

Czuję, że życie nie ma sensu...

Same here. Bo nie ma jakiegoś obiektywnego, Uberglebokiego sensu. 

Tylko raz nam to bardziej przeszkadza, innym razem mniej. 

Dobrze się pewnie czymś zająć, ale ciężko, gdy nie ma, się motywacji... Bo wszystko wydaje się bez sensu 🙂

Ja właśnie marnuję kolejny dzień z życia, bo nie mam małą motywację do czegokolwiek. Potem się zmuszę pewnie, może coś zjem, wyjdę się, przejść, może skręcę rozkręcony joystick... ale myśl, że to i tak bez sensu jest ze mną cały czas. 

Może za dużo samotności, za mało poczucia przynależności? Kto wie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Mic43 napisał(a):

Same here. Bo nie ma jakiegoś obiektywnego, Uberglebokiego sensu. 

Tylko raz nam to bardziej przeszkadza, innym razem mniej. 

Dobrze się pewnie czymś zająć, ale ciężko, gdy nie ma, się motywacji... Bo wszystko wydaje się bez sensu 🙂

Ja właśnie marnuję kolejny dzień z życia, bo nie mam małą motywację do czegokolwiek. Potem się zmuszę pewnie, może coś zjem, wyjdę się, przejść, może skręcę rozkręcony joystick... ale myśl, że to i tak bez sensu jest ze mną cały czas. 

Może za dużo samotności, za mało poczucia przynależności? Kto wie. 

To samo mamo. Czy życie ma sens? Myślę, że nie. Ale póki istniejemy musimy sprawić, żeby godnie przejść przez to życie.

znaleźć pasję,

'

Ludzie dają szczęście. Jesteśmy zwierzakami stadnymi, choć wielu ludzi do nas nie pasuje i mamy problemy, by znaleźć kogoś, kogo naprsawdę polubimy/pokochamy.

Gdy czuję się dobrze, to moje zajęcia sprawiają mi radość. Gdy mój dzień jest pełen egzystencjalnych pytań, to zmuszam się ogromnie do aktywności i chcę przetrwać dzień.

Ból istnienia, bezsens istnienia.

dziwne to wszystko i "dziwny jest ten świat"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

Gdy czuję się dobrze, to moje zajęcia sprawiają mi radość. Gdy mój dzień jest pełen egzystencjalnych pytań, to zmuszam się ogromnie do aktywności i chcę przetrwać dzień.

Tak jest. Ja dziś pewnie będę się starał tak przetrwać. Dopiero dupę z łóżka zrzuciłem, aż wstyd.

Może się jeszcze zmuszę wyjść na spacer. Ale to będzie tyle jeśli chodzi o dzisiejszy dzień.

W sumie większość moich dni taka jest jednak. Może nie aż taka, ale jednak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi