Skocz do zawartości
Nerwica.com

28 lat prawiczek, brak seksu, bliskości, intymności

Hurricaner27

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ja tak mówiłem i teraz tego żałuję i już tego nie odkręcę bo nikt ze mną już nie chce chodzic na imprezy, nie mam z kim iść na podryw bo mam przyklejąną łatkę asa zresztą zawsze byłem nieśmiały, nieprzebojowy, smutny więc i tak by to nic nie dało. Żałuję tylko straconej młodości. To se ne vrati. 

to że kiedyś mówiłeś „jestem aseksualny” nie jest tatuażem na czole. Ta „łatka” działa tylko dlatego, że sam w nią uwierzyłeś i zacząłeś się wycofywać – mniej wychodzenia, więcej smutku, więcej lęku – i potem masz „dowód”, że się nie da. To jest samonapędzający się schemat, nie wyrok.

„Stracona młodość”? Masz 33 lata. To jest wiek, w którym mnóstwo ludzi dopiero zaczyna żyć normalniej: zmienia pracę, otoczenie, wychodzi z depresji, zaczyna randkować, tworzy relacje. Jasne, do tego co było w wieku 18–20 nie cofniesz. Ale wiek 30+ naprawdę nie oznacza końca gry, tylko „nie cofam czasu, buduję dalej”. Nie dla każdego relacje z płcią przeciwną i seks są takie ważne, jeśli dla Ciebie to ważne - po prostu zrób coś ku temu.

I nie, do poznania kogoś nie potrzebujesz paczki i „imprez na podryw”. To mit. Ludzie poznają się normalnie: przez zajęcia, sport, kursy, wspólne aktywności, miejsca, gdzie bywasz regularnie, Internet. Czasem zupełnie przypadkowo, na przystanku autobusowym. 

I jeszcze jedna rzecz, bo mam wrażenie, że tu się mieszają dwa cele.

Paczka i „podryw” to zwykle klimat pod jednorazową akcję. Ciebie to w ogóle kręci? Szukasz seksu „dla seksu”, czy bliskości, bycia ważnym dla kogoś i relacji, w której nie musisz udawać twardziela?

Bo jeśli myślisz głównie o seksie, to naturalnie rośnie lęk i wstyd: „a co będzie, jak dojdzie do seksu”. W normalnej relacji to wygląda inaczej. Na początku jest poznawanie się, zaufanie, poczucie bezpieczeństwa. Raczej nie idzie się do łóżka na pierwszej randce i to jest zupełnie normalne. Kiedy pojawia się uczucie i więź, ten wstyd naprawdę słabnie, bo przestajesz być „facetem do oceny”, a stajesz się kimś konkretnym, kogo druga osoba lubi czy kocha.

Dlatego warto sobie odpowiedzieć uczciwie: Ty chcesz „zaliczyć”, czy chcesz być z kimś? Bo od tego zależy, w którą stronę iść i jak o tym myśleć dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Dryagan napisał(a):

to że kiedyś mówiłeś „jestem aseksualny” nie jest tatuażem na czole. Ta „łatka” działa tylko dlatego, że sam w nią uwierzyłeś i zacząłeś się wycofywać – mniej wychodzenia, więcej smutku, więcej lęku – i potem masz „dowód”, że się nie da. To jest samonapędzający się schemat, nie wyrok.

„Stracona młodość”? Masz 33 lata. To jest wiek, w którym mnóstwo ludzi dopiero zaczyna żyć normalniej: zmienia pracę, otoczenie, wychodzi z depresji, zaczyna randkować, tworzy relacje. Jasne, do tego co było w wieku 18–20 nie cofniesz. Ale wiek 30+ naprawdę nie oznacza końca gry, tylko „nie cofam czasu, buduję dalej”. Nie dla każdego relacje z płcią przeciwną i seks są takie ważne, jeśli dla Ciebie to ważne - po prostu zrób coś ku temu.

I nie, do poznania kogoś nie potrzebujesz paczki i „imprez na podryw”. To mit. Ludzie poznają się normalnie: przez zajęcia, sport, kursy, wspólne aktywności, miejsca, gdzie bywasz regularnie, Internet. Czasem zupełnie przypadkowo, na przystanku autobusowym. 

I jeszcze jedna rzecz, bo mam wrażenie, że tu się mieszają dwa cele.

Paczka i „podryw” to zwykle klimat pod jednorazową akcję. Ciebie to w ogóle kręci? Szukasz seksu „dla seksu”, czy bliskości, bycia ważnym dla kogoś i relacji, w której nie musisz udawać twardziela?

Bo jeśli myślisz głównie o seksie, to naturalnie rośnie lęk i wstyd: „a co będzie, jak dojdzie do seksu”. W normalnej relacji to wygląda inaczej. Na początku jest poznawanie się, zaufanie, poczucie bezpieczeństwa. Raczej nie idzie się do łóżka na pierwszej randce i to jest zupełnie normalne. Kiedy pojawia się uczucie i więź, ten wstyd naprawdę słabnie, bo przestajesz być „facetem do oceny”, a stajesz się kimś konkretnym, kogo druga osoba lubi czy kocha.

Dlatego warto sobie odpowiedzieć uczciwie: Ty chcesz „zaliczyć”, czy chcesz być z kimś? Bo od tego zależy, w którą stronę iść i jak o tym myśleć dalej.

Czasami to jest tak że bym chciał zaliczyć ale wiem że na przygodny seks nie mam szans, z drugiej strony do związku też za bardzo nie mam czym zaimponować kobiecie. Czuję się bardzo mało męski, sprawczy, nie jestem pewny siebie i przebjowy. Przystojny też nie jestem, wyglądam już prawie na 40 lat. Mam siwe włosy, zmarszczki, zakola. Jak widzę młodych, przystojnych, przebojowych pełnych pomysłów chce mi się wyć i czuję sie jak gówno 🥹

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Hurricaner27 napisał(a):

Czasami to jest tak że bym chciał zaliczyć ale wiem że na przygodny seks nie mam szans, z drugiej strony do związku też za bardzo nie mam czym zaimponować kobiecie. Czuję się bardzo mało męski, sprawczy, nie jestem pewny siebie i przebjowy. Przystojny też nie jestem, wyglądam już prawie na 40 lat. Mam siwe włosy, zmarszczki, zakola. Jak widzę młodych, przystojnych, przebojowych pełnych pomysłów chce mi się wyć i czuję sie jak gówno 🥹

My o chlebie Ty o niebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Hurricaner27 napisał(a):

Szukaj możliwości a nie przeszkód. Zbuduj poczucie własnej wartości, pobaw się modą jak chcesz. Siwy włos niczego nie przekreśla 😃 Kurna ile jest facetów atrakcyjnych nie pierwszej młodości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Hurricaner27 napisał(a):

A miałaś przyjemność z seksu wtedy ?? 

A miałaś przyjemność z seksu wtedy ?? 

No tak bez różnicy w sensie było normalnie, może wiedział jak to zrobić znal się dobrze, nie wiem. Chłopak ogólnie mocno pewny siebie. Innym razem już nie wspominam dobrze typa ale do niczego nie doszło, tylko ściągnął gacie i zaczal walić konia jak byłam z nim na środku jeziora (!) na rowerku wodnym. To było za mocne nawet dla mnie. On mnie znalazł chyba na fejsie i nie znałam to wczesniej.

Wracając do tematu to to jest tyle rzeczy i sposób w jakie możesz zaspokajać partnerkę, wystarczy trochę wiedzy poszukac

Niektórzy mają nabyta impotencje i też muszą sobie jakos radzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.01.2026 o 18:36, Hurricaner27 napisał(a):

mam bardzo małego penisa 9 cm we wzwodzie

Po co w ogóle mierzysz sobie siusiaka? W jakim celu?

W dniu 27.01.2026 o 18:41, brum.brum napisał(a):

„mały, ale wariat”?

Co innego mały wariat, a co innego mały należący do wariata. :P

W dniu 28.01.2026 o 06:59, Verinia napisał(a):

do Ciebie coś wgl dociera?

Zadałem sobie to samo pytanie, gdy czytałem jego posty.

20 godzin temu, Hurricaner27 napisał(a):

nie mam z kim iść na podryw

Zrozumiałeś cokolwiek z tego, co napisałem na temat okazji do poznania kobiety? Bo wygląda na to, że nie.

Wypisujesz bzdury mimo wszystkich sprostowań, które tu otrzymałeś.

19 godzin temu, Hurricaner27 napisał(a):

Przystojny też nie jestem, wyglądam już prawie na 40 lat. Mam siwe włosy, zmarszczki, zakola.

A czy w ogóle dbasz o siebie? Bo jeśli np. palisz, pijesz, niezdrowo się odżywiasz, to nic dziwnego, że wyglądasz starzej niż jesteś. Etanol, dym papierosowy i cukier to czynniki niszczące kolagen w skórze i powodujące powstawanie zmarszczek. Takich czynników jest więcej.

A ci, którzy nie piją, nie palą i zdrowo się odżywiają, wyglądają młodziej i zdrowiej.

Część moich rówieśników wygląda na mających o kilkanaście lat więcej ode mnie, właśnie przez palenie, chlanie itd.

Na kondycję włosów też ma wpływ to, co wprowadzamy do swojego organizmu. Dym papierosowy, niedobór witaminy D i cynku powoduje wypadanie włosów i ich osłabienie.

Jeśli nie jesteś dla siebie dobry, to nic dziwnego, że wyglądasz źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar siusiaka chyba jednak ma znaczenie w relacji z kobietą. To jeden z czynników, który mnie blokuje w kontaktach z kobietami. Nie palę papierosów, piję okazyjnie raz na jakiś czas więc też bardzo rzadko. Mam takie geny. Mój ojciec i dziadek też się szybko zestarzeli i też tak wyglądali w wieku 30 kilku lat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Rozmiar siusiaka chyba jednak ma znaczenie w relacji z kobietą. To jeden z czynników, który mnie blokuje w kontaktach z kobietami. Nie palę papierosów, piję okazyjnie raz na jakiś czas więc też bardzo rzadko. Mam takie geny. Mój ojciec i dziadek też się szybko zestarzeli i też tak wyglądali w wieku 30 kilku lat 

maruda roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Hurricaner27 napisał(a):

Rozmiar siusiaka chyba jednak ma znaczenie w relacji z kobietą.

Sto razy większe znaczenie ma charakter, nastawienie, poczucie humoru, odpowiedzialność, dojrzałość emocjonalna itd. A co do przyrodzenia, to i tak grubość jest ważniejsza od długości.

Twoimi głównymi problemami są: niedojrzałość emocjonalna, zawiść, kompleksy, zablokowanie na argumenty i zafiksowanie na błędnych oraz mało znaczących kwestiach.

Kobieta nie chce zakompleksionego, zawistnego nienawistnika jako partnera. Niezależnie od wielkości przyrodzenia. To znaczy: owszem, jeśli szukasz nimfomanki zmieniającej partnerów jak rękawiczki i szukającej przygody na jedną noc, to pewnie to miałoby znaczenie - ale jeśli nie, to raczej nie ma.

Godzinę temu, Hurricaner27 napisał(a):

Mam takie geny. Mój ojciec i dziadek też się szybko zestarzeli i też tak wyglądali w wieku 30 kilku lat 

Zwalanie na geny to częsty błąd.

Kluczowe jest to, co wprowadzamy do swojego organizmu, a czego nie.

Niedobór witamin: A, C, D i E oraz cynku, żelaza, magnezu i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym Omega-3) ma bardzo duży wpływ na przyśpieszone tempo starzenia się skóry i na wygląd cery. Ma na to wpływ także jedzenie przetworzonych i smażonych rzeczy - za sprawą zaawansowanych produktów glikacji. Jak ktoś chce długo wyglądać młodo i zdrowo, to powinien unikać wędlin oraz chipsów, frytek, burgerów i smażenia oraz cukru i słodzonych napojów. A za to jeść dużo świeżych warzyw, pełnoziarnistych zbóż, owoców i znaleźć stałe miejsce w diecie dla roślin strączkowych, orzechów, oliwy z oliwek, oleju lnianego, oleju z wiesiołka, czarnej czekolady itd.

Ogólnie, to, co wprowadzamy i czego nie wprowadzamy do organizmu, ma zasadniczy wpływ na cerę i to, czy wyglądamy staro, czy młodo.

Twój dziadek i ojciec nie wiem, czym się odżywiali, ale zgaduję, że nie stosowali diety podobnej do np. mojej.

Nawet jeśli geny mają jakieś tam znaczenie, to nie jest ono decydujące, tylko raczej dokładają kolejną cegiełkę do reszty.

No ale to już w sumie osobny temat.

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

maruda roku

"Maruda, maruda, tak każdy na mnie woła", jak śpiewały Fasolki.

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

do ciebie pasuje manga typ

A do mnie to już nie? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 28.01.2026 o 12:35, Chongyun napisał(a):

Ja też nie mam maczugi Herkulesa ale ja autentycznie nie udaję as. Takie mam podejście do seksu i już ale może to też jest jakiś mechanizm obronny, lecz nie rozumiem przed czym.

Może niska samoocena, jakaś trauma nie świadoma? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

No tak bez różnicy w sensie było normalnie, może wiedział jak to zrobić znal się dobrze, nie wiem.

Przecież rozmiar nie jest, aż tak ważny ( dla normalnych, wyrozumiałych, empatycznych Kobiet ). Swoją drogą fajne masz podejście - takie właśnie normalne 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, brum.brum napisał(a):

Może niska samoocena, jakaś trauma nie świadoma? 

Niską samoocenę mam ale nieświadomą traumę to nie wiem, bo nieświadoma :P U mnie jednak rozchodzi się o to, że ja nie mam frustracji i smutku, że nie uprawiam xxx, w przeciwieństwie do Huragana.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi