Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kącik gracza

chory

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, miłyJabłecznik94 napisał(a):

Nie wiem czy ten temat już był ,ale zaryzykuję i zapytam ponownie . Czy są tutaj miłośnicy serii Diablo ? Jako zwolennik części II (w III sporo grałem i uważam ,że była taka sobie)nie grałem jeszcze w IV ,ale po tym co pokazują na YT to  ta gra wygląda jak klon części III w dodatku prymitywnie zrobiony i ponoć bardzo nudzi. Czy ktoś może mnie utwierdzić w przekonaniu bądź z błędu wyprowadzić?

Diablo VI nie zbiera pozytywnych recenzji, chyba, że przez skrajnych fanbojów serii, albo przez kogoś nie wie czym jest hack'n'slash/arpg. Rozwój postaci prawie nie istnieje, itemizacja również, więc nie ma po co zostawać przy tej grze. Nie ma tzw. endgame, czyli rozgrywki, która zaczyna się po zmaksymalizowaniu poziomu postaci, co dodaje masę dodatkowych godzin grania. D4 to przerobione na potrzeby sprzedaży graficznie cukierkowego D3, z redukcją dosłownie wszystkich aspektów arpg i jeśli ktoś chce przeżyć fabułę gry, niech kupi, ale po przejściu już do niej nie wróci. Wszyscy znani recenzenci podobnych gier śmieją się w twarz Blizzardowi za wypuszczenie takiego gniota, jak Diablo 4, którzy po prostu uśmiercili tę serię na długi czas.

Klasyka Grim Dawn 🫱

Mapa ogromna, choć powtarzalna, ale jeśli ogarniesz bardzo złożony, lecz nie skomplikowany rozwój postaci, gra da ci niesamowitą frajdę. Przegrałem grube setki godzin kilkunastoma postaciami. Jak dla mnie król tego gatunku, pomimo braku losowości map.

Dość nowy ARPG Last Epoch 🫱

Gra robiona bezpośrednio pod wpływem samych graczy, przez wiele lat na kickstarterze, a nie pod dykatando Blizzarda, któremu wychodzą co najwyżej ładne przerywniki filmowe. Jest umiejscawiana pomiędzy przekombinowanym Path of Exile, a Diablo i bierze z obydwu tytułów to, co najlepsze. Choć dla mnie osobiście lekko nudnawa (fabuła), rozgrywka jest naprawdę udana i czuć, że to dobry hack'n'slash.

Edytowane przez Fobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BORDERLANDS 3

7,6/10 ⭐

"Oryginalna seria z gatunku shooter-looter powraca wraz z bazylionem broni i zupełnie nowymi, napędzanymi chaosem przygodami! Wysadzaj nowych przeciwników w wcześniej nie widzianych światach jako jeden z czterech zupełnie świeżych Vault Hunterów – poszukujących skarbów odjechanych kozaków, każdy z unikalnym drzewkiem umiejętności, zdolnościami i możliwością modyfikacji. Graj solo lub z przyjaciółmi przeciwko szalonym przeciwnikom, kolekcjonuj tony lootu i uratuj swój dom przed najbardziej bezwzględnymi przywódcami w galaktyce."

1.jpg.9397d096273887b128d8c5465804f15d.jpg

2.jpg.f7f2baf7b1cf66aeb3b71caefcc3cdcf.jpg

3.jpg.6196c877401f471859cda8903e72074e.jpg

4.jpg.9bea3004ba487a6611a63284c8cf27b7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same Final Fantasy 🙂 Ja czekam na remake części IX, bo ma kiedyś być. VII przeszedłem i bardzo dobra. Planuję drobną modernizację swojego grata: zmiana obudowy, chłodzenia procesora, wymiana wentylatorów karty graficznej, dołożenie kości RAM i jeszcze coś się pewnie znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fobic 5600X, 6600XT, 32 GB ram :D 

@AVRL ma wypasiony komputer, jego trzeba pytać o szczegóły sprzętu :D Wiem, że ma 4070s, a o procesorze nic nie wymy, ani o ramie.

Wyciekła specyfikacja Playstation 5 pro:

Karta graficzna: RDNA3 (33.5TFlops)

Procesor: Zen2 (3.9GHz)

Pamięć: 16GB GDDR6 (576GB/s)

PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR): Funkcja ma pozwolić na 4K w 120 klatkach na sekundę

Ray Tracing: ma przekraczać możliwości karty graficznej AMD Radeon 7700XT z RDNA4

Dysk SSD: 2 TB

https://www.ppe.pl/publicystyka/350789/ps5-pro-specyfikacja-gry-data-premiery-cena-wersje-pokaz-zbior-informacji-o-nowym-playstation-5-pro.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Fobic napisał(a):

Czy to prawda, że gracie w heroes of might & magic III?

Ja nigdy w heroesy nie grałem, miałem za dzieciaka Amigę i pykałem w Settlers'y, zajebista gierka była. Na podzielonym ekranie z kuzynem graliśmy, to były piękne czasy, człowiek się niczym nie przejmował 🥰

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja przygoda z AC. Kiedyś Ubi rozdawało którąś część za darmo więc ściągłem, odpaliłem pograłem 5 minut, gdzies wpadłem w jakąś dziurę i nie mogłem wyjść, wqrwiłem się, wyłączyłem i odinstalowałem :P

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam pytane. Z fajnych gierek na pc ja nie mogę od lat oderwać się od Heroes of Might and Magic 7, jeszcze się zdarzy, że odkrywam coś nowego, ale ja jestem fanem strategii, kiedyś RTS'ów, ostanio turowych. Z turowych polecam Cywilizację V z dodatkiem.

Tekken 8 jak ktoś chce komuś dać w mordę.

Frostpunk jest polską grą, moim i nie tylko zdaniem świetną grą survivalową w klimacie posta-apokalliptycznym, gdzie nastała zima nuklearna i jedynym ratunkiem jest węgiel i tworzy się wokół takich skomplikowanych piecy całe osady, super pomysł i wykonanie. Teraz wyszła dwójka, za godzinę zobaczę co to jest.

Gram na PC

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB od Gigabyte
CPU: Intel Core i7 4790

RAM: 4 x 4 gb - 16 GB Ballistix Sport 1600 Mhz CL9

PSU: XFX Core PRO 450 W

Ponad dziesięcioletni sprzęt, który zaczyna prosić się o wymianę, ale daję sobie z nim radę. Obstawiam, że jeszcze ze dwa lata pociągnie jakieś mniej wymagające tytuły. Jutro wstawiam go w nową obudowę, montuję nowe chhłodzenie cpu bo 90 stopni nawet na chwilę to dla mnie za dużo, wymiana wentylatorów w karcie graficznej, bo kupiłem używkę z rozwalonymi łożyskami, ogólne czyszczenie z kurze, więc dostanie jakby drugie życie. Piszę o takiej kupie złomu, a tu niektórzy panowie mają naprawdę konkretny sprzęt. Ale jakoś mam sentyment do tego trupa.

Edytowane przez Fobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz powymieniałem wentyle w grafice, bo była kupiona używana i łożyska były pourwane, nowa obudowa. Mam sentyment do tego trupa. Trochę mocy jeszcze ma i wiele starszych, popularnych gier odpali przy stabilnych 60 fps. Ale powoli szykuję się na nowy, koniecznie 8 rdzeni i gpu z minimum 16 GB pamięci. Na tym gram w gry, które chodzą badzo dobrze, dlatego na ten moment pozostaję przy retro, chociaż jak "Detroit: Become Human" lata 1080p 60 fps. to takie light retro raczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty to masz tego sprzętu retro i Pc Master Race. Tego mojego retro kalkulatora upgrade'owałem z i5 4440 + GTX 660 + 8 GB 1600 Mhz CL 9 Dual Channel. Potem było GTX 960, ale finalnie jest takie coś, bo moim zdaniem do takiego procesora nie ma sensu ładować RTX'ów i noewgo zasilacza.

Edytowane przez Fobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mam 3 komputery i 1 laptop. Z tego ten retro komp jest w piwnicy a laptop leży w szafie bo teraz to nawet nie odtwarza sprawnie filmów z YT z powodu braku kodowania wg aktualnych standardów. Ale go nie wyrzucę bo jest sprawny i mam do niego sentyment. Ma 16 lat, kupiony za stypendium.

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi