Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      74
    • Nie
      30
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

ziom1623, doradzasz koledze zostanie 'trwalym' impotentem emocjonalnym, puknij sie w leb. Jak go znieczuli, to bedzie latami probowal wyjsc z tego stanu, o ile w ogole bedzie mial ochote ruszyc dupe z wyra.

szy123, jakich skutkow ubocznych? Zapisz sie na psychoterapie i tam przerob problemy natury psychologicznej.

Sam sie puknij w leb nie doradzam tylko odpowiadam na pytanie o znieczuleniu emocjonalnym. Nie namawiam do łykania psychotropów ani nie twierdze, że znieczulenie jest zajebiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestem 6 dzień na setalofcie 50. Miałem trochę skutków ubocznych dosyć nieprzyjemnych. Czy teraz już będzie z górki czy mogą się pojawić jeszcze bardziej nasilone. I jeszcze jedno pytanie, bo biorę te leki po ciężkim rozstaniu. Czy jest szansa ze ten lek załagodzi moje emocje związane z rozstaniem do tego stopnia ze będę normalnie funkcjonował i nie myślal tyle o rozstaniu? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)[/quot

Powinno być już z dnia na dzień lepiej jeśli chodzi o skutki uboczne.

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że sertralina powinna Cię wyciszyć oraz pozwolić nabrać dystansu do spraw emocjonalnych, jest również niezła na lęk, na depreche raczej słaba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że warto nadmienić, że mimo iż sertralina jest słabym inhibitorem NET (Ki = ok. 700 nm), to posiada wobec niego silną aktywność allosteryczną, co przedkłada się na wyższe stężenie noradrenaliny w przestrzeni pozakomórkowej niż mogłoby to wynikać ze stałej Ki.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-4159.2004.02835.x/epdf

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0773.1997.tb00396.x/epdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi