Skocz do zawartości
Nerwica.com

Koko Koko Euro Spoko

neon

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny mecz, było ciekawie, był gol, Fabianski dał rade, Błaszyczkowski dał rade, Milik znowu pechowy, a Kapustka dwie zóltki. Teraz czekam na sobote, ale ze Szwajcarami juz na bank przegramy, ze stat: 390 chyba razy podawali a my 190 :shock: o noł :( Jak obstawiacie? Bo ja 2:1 dla Szawajcarków :-|:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabe jest to, że my bedziemy odpoczywali 3 dni a Szwajcarzy 5 dni. Właśnie z tego powodu ostatni finał Włosi przegrali chyba 0;3 czy 0;4 po całym turnieju zmęczeni czekali na finał 2 dni krócej od Hiszpanów, a to jest ogromna różnica gdy sie przez miesiąc gra prawie co 3 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hiszpania się spotka z Włochami już w 1/8 także jeden z faworytów odpadnie, ogólnie jeśli Polacy mieliby zagrać w finale to po drodze najsilniejszą drużyną byłaby Chorwacja bo reszta elity będzie grać między sobą. No ale najpierw trzeba wygrać z niewygodną Szwajcarią a Chorwacja póki co jest jedną z lepszych drużyn na Euro, no ale nie widziałem Belgii i Włochów w akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ronaldo zabrał dziennikarzowi mikrofon i wyrzucił go do jeziora :mrgreen:

http://www.sport.pl/euro2016/1,136510,20283317,euro-2016-cristiano-ronaldo-zabral-reporterowi-mikrofon-i-wyrzucil.html

Szanse na sobotę oceniam 50/50, jak przejdziemy dalej, to możemy trafić na Chorwację lub Portugalię, sam nie wiem co lepsze, chyba Chorwacja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ronaldo zabrał dziennikarzowi mikrofon i wyrzucił go do jeziora :mrgreen:

http://www.sport.pl/euro2016/1,136510,20283317,euro-2016-cristiano-ronaldo-zabral-reporterowi-mikrofon-i-wyrzucil.html

Szanse na sobotę oceniam 50/50, jak przejdziemy dalej, to możemy trafić na Chorwację lub Portugalię, sam nie wiem co lepsze, chyba Chorwacja :D

:mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.youtube.com/watch?v=3YUODZEQmA4 To jest konkretny doping :D Kiedyś dawno temu... sam się tak bawiłem w dużym gronie. Nie tak melodyjnie było, ale też było konkretnie tym bardziej że samemu się brało w tym udział :) Przez wiele lat przebywałem w tzw młynie. Wspomnienia mam do dzisiaj a kiedy pociąg jedzie to myślę, że znowu jakaś ekipa śpiewa jadąc na/z meczu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarnym koniem może być Islandia.

Wątpię, sporo farta mieli że awansowali dalej, mają kiepskiego bramkarza co prawda broniącego dość szczęśliwie ale mającego problemy z łapaniem nawet nienajmocniejszych piłek. Szanse Polaków oceniam pół na pół, możliwe że będzie dogrywka i karne no ale i tak nie zobaczę meczu bo będę w pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, warzysz jeszcze piwo? Ja zaczynałem od brewkitów, potem z ekstraktów z samodzielnym chmieleniem teraz jestem po pierwszej warce zacieranego American Pale Ale. Smak genialny, jebucko chmielone i gorzkie (takie lubię) ale zrypałem coś bo jest mętne i to bardzo. Zero prześwitu światła. Na dnie butelki z pół centymetrowy osad. Jak myślisz w którym momencie zrypałem? Nie zatarło się do końca czy przy wysładzaniu wypłukałem za dużo garbników i białka? A może infekcja? Będę próbował jeszcze zacierać bo chcę uwarzyć idealne piwo ;)

A co do Polski w Euro? Mega im kibicuję ale to co pokazali w ostatnim meczu to na 1/8 trochę za mało. Zastanawiam się czy PL jest tak silna, czy np. Niemcy tacy słabi? No cóż czas pokaże ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BratKat, Laduj energie na jutro i w odpowiednim momencie wypusci ją w eter, aby wspomogła naszych ;)

Pawelt, Już nie, ja tam żadnym wielkim warzelnianym nie byłem, u nas 80% roboty robiła automatyka, w etapie zacierania miałem badac w odpowiednich etapach zcukrzenie ph i dodać pare rzeczy których nie zdaradzę, bo podpisywałem lojalke :D nie moge zdradzać tych ich smienszych tajemnic. w trakcie filtrowania sprwadzałem czy lemiesze opadały, żeby spulchniły odpowiednio i odprowadził brzeczkę do kotła, no isprawdzałem ph wód wysłodkowych. A w kotle sprawdzałem ph znowu dodawałem troche produktów i sprawdzałem przełom, po wszystkim wybijałem warkę do fermentowni, szczerze to ja sie tam garbnikami i białkami zabardzo nie przejmowałem, tym bardziej że tam jedna warka 40.000 tys litrów. Po fermentowni był znowu proces filtracji po leżakowaniu a potem pasteryzacja.

Za to w samej robocie miałem kilku ziomów co w domowym zaciszu sobie sami warzyli, jeden warzelniany to juz miał świra na tym punkcie, w czasie pracy wchodził na kompa i pokazywał mi browary na całym swiecie, i w których chciałby pracować, przyznam ze miałem momenty że chciałem go wpierdolić do tego kotła i ugotować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neon przy tej temperaturze to będzie bardzo ciężko, ale się postaram hehe :) Ps Monika Cie pogilgota, to Nam wyśpiewasz przepis ;DD My nie powiemy nikomu :P

Sam bym chętnie chciał znać te składniki :D Chopy zrobieliście mi sam smaka na piwo :( a jo jusz niy pija tyla, co downo tymu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to w samej robocie miałem kilku ziomów co w domowym zaciszu sobie sami warzyli, jeden warzelniany to juz miał świra na tym punkcie, w czasie pracy wchodził na kompa i pokazywał mi browary na całym swiecie, i w których chciałby pracować, przyznam ze miałem momenty że chciałem go wpierdolić do tego kotła i ugotować.

hehe rozumiem ;) To potrafi wkurzyć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi