Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

@Catrionażadnego leku nie znam tak dobrze jak wenlafaksyny, czwarty raz ją biorę i wiem czego mogę się spodziewać, według twojej logiki to kiedy działa za słabo trzeba obniżyć dawkę. W przypadku wenlafaksyny i duloksetyny silne oddziaływanie na noradrenalinę nie powodowało u mnie zwiększenia lęku a wręcz przeciwnie. Wiem co robię 😘

Edytowane przez zburzony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, czy to możliwe, że rozpoczęcie kuracji od najmniejszej dawki 37,5mg nasiliło mi lęk? Moje pierwsze leczenie wenlafaksyną miało miejsce 7 lat temu, wtedy nie odczułam takich objawów. A teraz czuję non-stop rozedrganie i zalewająca mnie fala gorąca, kołatanie, nie mogę spać. Te objawy różnią się trochę od tych sprzed paru dni, zanim rozpoczęłam leczenie. Do tego potworne mdłości, wręcz jadłowstręt. Czy to minie, czy raczej zmiana leku? 😧 z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Catriona napisał(a):

@zburzony nie ogarniam Twojej logiki w podnoszeniu dawek leków. Jeszcze więcej tej wenli weź, to na pewno nie będziesz miał lęków przy takiej ilości NA :lol: robisz wszystko, żeby te lęki się pojawiały właśnie.

Właśnie chciałam o to spytać, po jakich dawkach wzmacnia leki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi