Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

iiwaa chętnie posłucham Twoich rad względem makijażu tylko czy będę umiała to zrobić to druga sprawa.

Carica Milica :D

Dryagan :bezradny:

iiwaa nigdy się nie pokaże przyjmijcie to do wiadomości. Już kiedyś próbowałam ją namówić ale też rozumiem dlaczego tego nie zrobi.

Zdjęcie mogłabym wysłać tylko na priv i tylko wtedy, kiedy miałabym pewność, że ta osoba go nie wykorzysta.

Moderatorom bym pewnie wysłała :D i Artemizji :D O reszcie - nie wiem.

Brwi podkreślaj ;) mogę Ci wysłać jutro rano zdjęcie swojej brwi, ale będziesz musiała zrobić delikatnie i innym kolorem, bo jesteś blondynką :)

Tak poważnie, to ja sama mam kilka takich nieoczywistych rzeczy, o których uważam, że najbardziej zmieniają wygląd twarzy (na plus) - zauwazyłam na sobie:

- brwi

- wykonturowanie kości policzkowych

- przeciągnięcie jasniejszego pudru/jasnego matowego cienia wzdłuż nosa i nałożenie ciemnego chłodnego buro-cielistego cienia na boki nosa

- nałożenie rozświetlacza w kąciki oczu

- obrysowanie matową (!!!) pomadką ust poza konturem, celem powiększenia (działa, to sztuczka blogerki, którą śledzi moja siostrzenica, Red Lipstick coś tam ;) ). Ta blogerka sama w sobie nie jest piękna, ale jak się zrobi, to ho ho.

Bo że tusz, że róż, że podkład, to każdy wie. A to takie sztuczki, które warto znać ;)

Ja mam sama dość niewyraźne brwi, rzęsy, niewypukłe kości policzkowe mimo szczupłej i drobnej twarzy, naturalnie byłam mysią blondyną. Po pomalowaniu się mam widoczne kości, wyraźne brwi, czarne rzęsy i.... szczuplejszy nos ;)

Aaa, że za pierwszym razem nie wyjdzie, to nic! Mnie też nie wychodziło!

Zawsze takie rzeczy nie wychodzą za pierwszym razem. To coś jak z noszeniem soczewek ;) Potem jest coraz lepiej, szybciej, lepiej, szybciej.... ;) Teraz to już 10 minut ;)

A - ważne - jestem słaba manualnie ;) Dla przykładu - nie umiem nawet jeździć na aucie innym niż automat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Z długością włosów z pewnością już ostatnia, bo już bym łysa została.... :twisted:

Przez ponad 10 lat byłem zawodowo fotografem w dość znanym parku rozrywki (+ to co robiłem poza i na ponad 100 tys zdjęć - żadnego zażalenia ;))

Nie ma takiej szansy na tym świecie, żeby Twoja twarz była bardziej atrakcyjna dla facetów w szeroko rozumianym pojęciu przy krótkich włosach... Wyglądasz w nich raz że o 10 lat starzej + 20x nie

tak jakbyś mogła wyglądać przy dłuższych/długich (a zauważ, że piszemy ZALEDWIE o ilości centymetrów owłosienia głowy... %21laugh.gif ... wyobraź sobie więc co można więcej! %21laugh.gif)

Ale ona jest piękna. A to mówię rzadko. Ona ma piękne rysy i jest szczupła. I zadbana. Ma świetny makijaż, to przyciągnęło moją uwagę, bo większość Pań tutaj jak bez makijażu (albo taki delikatny).

Włosy tego nie zmienią. Jest piękna i koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iiwaa co do brwi to zwykle mam ciemniejsze tylko nie mialam czasu udac sie do mojej kosmetyczki. Co do makijazu tak szczerze to lubie podkreslic oczy i to wszystko. Na szczegolne okazje sie ostrzej maluje a wtedy bylam w pracy.

Sama nie wiem po co sie tu pokazuje chyba mam watpliwosci co do siebie jak wygladam :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iiwaa co do brwi to zwykle mam ciemniejsze tylko nie mialam czasu udac sie do mojej kosmetyczki. Co do makijazu tak szczerze to lubie podkreslic oczy i to wszystko. Na szczegolne okazje sie ostrzej maluje a wtedy bylam w pracy.

Sama nie wiem po co sie tu pokazuje chyba mam watpliwosci co do siebie jak wygladam :roll:

to po cholere te watpliwosci? dzialaj :)

tu nie chodzi o mocny makijaz. ja tez - poki nie dam czerwonej szminki - mam delikatny makijaz

chodzi o wymodelowanie twarzy. tego nie widac, to nie jest ostry makijaz, ale poprawiasz urode.

ja to nazywam skalpelem z pedzla ;) rzezbie nos, policzki i oczy ;)

to zabawa cieniowaniem.

i do pracy rowniez mozna konturowac twarz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blogerki, którą śledzi moja siostrzenica, Red Lipstick coś tam ;)

Red Lipstick Monster. Wydała też książkę.

tak, tak, ona

nie jest piekna naturalnie, ale potrafi robic idealne makijaze

jestem na tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylam raz na jednodniowym kursie wizazu. To za malo aby przyswoic pewne rzeczy. Dziewczyna byla swietna zrobila mi kocie oko. Nigdy nie udalo mi sie tego powtorzyc. Makijazem mozna wszystko ale z drugiej strony wolalabym byc naturalnie piekna bez tych wszystkich dodatkow :roll:

iiwaa jakie kosmetyki powinnam zakupic do konturowania twarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, Red Lipstick Monster bez makijażu do piękności nie należy, ale pędzlami cud działa. Lubię jej filmiki, trochę się od niej nauczyłam w dziedzinie poprawiania swojej urody.

Od niedawna szaleję z makijażem i polubiłam malowanie się tj. nie ograniczam się do podkładu, korektora, pudru i tuszu do rzęs. iiwaa, czym robisz brwi? Mam w kosmetyczce mój niezastąpiony środek do podkreślania brwi, ale z chęcią się dowiem o czymś innym. :D

Ale off topic siejemy.

zwykla ciemnobrazowa kredka i zelem + puder fiksujacy z kryolanu, zeby niczefo nie zetrzec.

ale ja mam ulatwione zadanie, bo jestem prawie czarna, wiec ciezko przesadzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylam raz na jednodniowym kursie wizazu. To za malo aby przyswoic pewne rzeczy. Dziewczyna byla swietna zrobila mi kocie oko. Nigdy nie udalo mi sie tego powtorzyc. Makijazem mozna wszystko ale z drugiej strony wolalabym byc naturalnie piekna bez tych wszystkich dodatkow :roll:

iiwaa jakie kosmetyki powinnam zakupic do konturowania twarzy.

ja uzywam rozu (jaki tam masz ulubiony), bronzera i ciemniejszego cienia (on jest istotny, nie pamietam nazwy, ale sprawdze), pudru rozswietlajacelgo i rozswietlacza. na policzki starczy.

chyba, ze nos tez chcesz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny dzieki za rady.

Carica Milica paleta wydaje sie byc fajna...mozesz mi podpowiedziec jaka kupic najlepiej...chodzi mi o firme.

Jutro pracuje w centrum handlowym wiec na przerwie sie rozejrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

salirka, ewentualnie możesz sobie sprawić paletę do konturowania. Ja mam i jestem zadowolona.

dobry pomysl na poczatek :)

co do naturalnosci - moja przgjaciolka nascie lat twmu powiedziala mi cos zabawnego i troche wulgarnego w odpowiedzi na podobne wymowki. podzialalo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja np. Wyglądam obrzydliwie przy długości włosów ponizej ramion, taki kształt twarzy.
Naemo. Ty też bardzo ładnie wyglądasz na tym zdjęciu moim zdaniem, na którym się uśmiechasz. Podoba mi się też to, że uśmiechając się, odsłaniasz górne dziąsła. Bo ja też tak mam. I podoba mi się również to, że Twoje górne jedynki zdają się leciutko wystawać, bo mi również lekko wystają. Lubię podobieństwa, a poza tym dzięki temu wyglądasz jak dla mnie naturalniej, autentyczniej. Budzisz na tym zdjęciu moją sympatię. Jednocześnie potwierdza mi się nałożenie wrażeń, jakie miałem patrząc wcześniej na to zdjęcie (teraz je odszukałem ponownie po Twoim nicku, bo napisałaś posta) z wrażeniem jakie miałem czytając Twoje posty. To wszystko się zgadza - wyczytałem w Twojej twarzy lekką nerwowość, a w Twoich postach ugodowość, spolegliwość i samokrytykę. Jak zobaczyłem Twoje zdjęcie, to jedna z pierwszych moich myśli (oprócz tego, że ładnie wyglądasz i budzisz moją sympatię) to: "lekka nieśmiałość/fobia społeczna?". Myślę, że prawdopodobnie jesteś łagodna i starasz się unikać konfliktów? Mam nadzieję, że takie moje recenzowanie Ci nie przeszkadza? :D

EDIT: Zobaczyłem też Twoje wcześniejsze 4 zdjęcia. Z tych 4 najbardziej podoba mi się zdjęcie numer 2 (szare), następnie numer 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi