Skocz do zawartości
Nerwica.com

Cytat na dziś

Arhol

Rekomendowane odpowiedzi

"Krakowska parafia mariacka, której szefuje ks. Dariusz Raś (były sekretarz kard. Stanisława Dziwisza), zachęca, by żaden katolik wychodzący z kościoła po niedzielnej mszy, gdy gra WOŚP, nie omijał wolontariuszy z puszkami. - Jako katolicy nie mamy monopolu na dobro i akcje charytatywne. Jednym z naszych podstawowych obowiązków jest jałmużna i jeśli możemy dać choć grosz na akcję, dzięki której w szpitalach pojawia się brakujący sprzęt, to takim działaniom trzeba przyklasnąć - mówi ks. Raś".

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,17228912,Ks__Ras__Nie_rozumiem_opluwania_Owsiaka__Katolicy.html#ixzz3OuWVyA86

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NEW-LIFE-HACKS-1-610x664.jpg

jeśli patrzysz na zachowanie drugiego człowieka i nie widzisz w nim piękna jego niezaspokojonych potrzeb, które stara się zaspokoić, to nieuważnie patrzysz.

jeśli mam ochotę krytykować, oceniać, jeśli czuję złość, to jest duża szansa, że patrzę tylko po wierzchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

“He was protecting. He was saving. Yet he was killing. How could something so terrible be so beautiful at the same time?”

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkość człowieka objawia się nie wtedy, kiedy wszystko idzie dobrze, ale w nieudanych próbach, rozczarowaniach, smutku. Bo tylko kiedy byłeś na dnie najgłębszej otchłani, możesz docenić wspaniałość najwyższych szczytów-Richard Nixon

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"By dojść do źródła, trzeba płynąć pod prąd." Stanisław Jerzy Lec

jeśli patrzysz na zachowanie drugiego człowieka i nie widzisz w nim piękna jego niezaspokojonych potrzeb, które stara się zaspokoić, to nieuważnie patrzysz.

jeśli mam ochotę krytykować, oceniać, jeśli czuję złość, to jest duża szansa, że patrzę tylko po wierzchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

“ Umierałam prawie z samotności. Była ona jak fizyczny ból, jakby tysiące zimnych igiełek przeszywały moje ciało. Niczym lodowata gorączka. Rozejrzałam się. [...] Dlaczego mnie tu nikt nie potrzebuje? ” - Roma Ligocka, „Kobieta w podróży”

Lgnę do ludzi, ale im nie otwieram.

mam 19 lat i całe życie za sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

“Sometimes,” Dalinar said, “the prize is not worth the costs. The means by which we achieve victory are as important as the victory itself.”

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4104b69f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłością trzeba się opiekować, tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało – Jan Twardowski

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre z dróg wprowadzają nas w błąd i dopiero po pewnym czasie czujemy, że przebywaliśmy na szlaku prowadzącym donikąd lub wylądowaliśmy w ślepej uliczce. Wówczas, aby dotrzeć do celu, pozostaje nam tylko droga powrotna, do tego rozwidlenia, na którym obraliśmy błędny kierunek.

Niektórym droga powrotna wydaje się być zbyt męcząca, szczególnie gdy długo błądzili. Wtedy zatrzymują się oni w miejscu, starają się poukładać to, co im pozostało, choć są na drodze bez wyjścia. Ścieżka ta, chociaż niewłaściwie obrana, staje się dla nich celem samym w sobie.

Bert Hellinger

tł. Renata Downar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre z dróg wprowadzają nas w błąd i dopiero po pewnym czasie czujemy, że przebywaliśmy na szlaku prowadzącym donikąd lub wylądowaliśmy w ślepej uliczce. Wówczas, aby dotrzeć do celu, pozostaje nam tylko droga powrotna, do tego rozwidlenia, na którym obraliśmy błędny kierunek.

Niektórym droga powrotna wydaje się być zbyt męcząca, szczególnie gdy długo błądzili. Wtedy zatrzymują się oni w miejscu, starają się poukładać to, co im pozostało, choć są na drodze bez wyjścia. Ścieżka ta, chociaż niewłaściwie obrana, staje się dla nich celem samym w sobie.

Bert Hellinger

tł. Renata Downar

Bert Hellinger - twórca terapii systemowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi