Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

mirunia, A kiedyś to człowiek w dwa dni się obrabiał... :bezradny:

Jak miałam Twoje lata i byłam zdrowa, pełna sił, to tak było. No może w trzy dni. :P:mhm:

Dzięki za tulańce, bardzo są mi potrzebne, (bo przez te uszka zapomniałam podziękować).

Co jeszcze dzisiaj masz w planie przygotować? Może jakaś podpowiedź...?

Kosmo weź sobie polopirynkę i gorącą herbatę na te dreszcze i nie wychodź już na tę zimnicę... no coś Cię nosi widać.

neon, milusińskich zabawek to ma w bród i bardzo je lubi, a tą lalą się pozachwyca.

No tak, bardzo tu na Spamowej swojsko i znajomo, lubię tu zaglądać. :angel:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, :105: Lubię być rozpieszczana. :smile: Aczkolwiek niekoniecznie chcę żeby to się przyjęło. ;)

Purpurowy, Mówisz? < trzepoce rzęsami> ;)

mirunia, U mnie nie było sensu okien myć, ciągle pada, po trzech dnia bym miała total wyjściowy... :bezradny:

Dziś to robię listę ostatnich zakupów i przeglądam przepisy, myślę, jaki makowiec upiec... Chyba zrobię japoński. Myślę, czy nie machnąć go w weekend i nie zamrozić.

Całą resztę będę pichcić od czwartku...

Już nie pamiętam sernik robisz taki bardziej wiedeński, czy klasyczny?

Zaraz wlezę do wanny się rozgrzać i faktycznie wskoczę pod kołdrę z aspiryną.

Z psem wróciłam przed czwartą, zjadł, pokręcił się i poszedł spać. Trzeba go będzie budzić na siku nocne. :shock: No ale jak cały czas jest ciemno, to nie dziwota.

Wiecie, że moja 40-letnia koleżanka nigdy w życiu nie robiła nic na święta, zawsze chodzi z mężem i córką do rodziny, nawet nic nie przynosząc (podobno by się obrazili). I nie wiem, czy zazdrościć, czy współczuć. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, robię wiedeński, bez spodu.

A koleżance raczej należy współczuć, ma córkę, a takie domowe, przedświąteczne przygotowania wychowują, uczą, dają wiele pięknych wspomnień z dzieciństwa. Atmosfera typowa dla ciepła rodzinnego - te różne zapachy, pieczenie ciasteczek, (pamiętam oblizywanie tłuczka i makutry po ucieraniu maku, czy sernika). Mama zawsze dawała coś do zrobienia i pomocy w kuchni... to była frajda dla mnie jako dziecka, a później nastolatki. :D

Kosmo możesz śmiało zamrozić makowca, jak Ci tylko czas pozwoli w ten weekend go zrobić.

tosia_j, nabrałaś krzepy przed roboczym weekendem? :D

Tella, a pacjenci mają się podobać? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki dzień. Dwóch pacjentów nam nie podobało w czasie operacji.

W tym znaczeniu.

tosia_j, tak, znam ten ból wysiłkowy. Po ćwiczeniach, masażach.

Wiecie co wcinam... świeży chleb z domowym smalcem (dzisiaj topiłam słoninkę) i cebulką, mmm :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór wszystkim :D

Byłam na dłuższym spacerze. Miał być mróz -5, a wieczór spokojny, ciepły, jak na tę porę roku. Dużo dzisiaj mówili o podwyższonym stężeniu zanieczyszczenia w W-wie, nawet komunikacja była bezpłatna, ale ja nie odczułam specjalnie różnicy...

Jabłka już suszą się. Kupiłam też dzisiaj, na małym kiermaszu świątecznym, kilka nowych ozdób choinkowych. Takie śmieszne figurki dla dzieci, a także okolicznościowe świeczki z wosku pszczelego, które bardzo lubię.

Mąż namówił mnie też /och te kalorie i kilogramy!/ na bezę. Mamy ulubioną osiedlową cukierenko-kawiarenkę, gdzie są naprawdę pyszne, choć nie tanie. Ale wiadomo, za jakość trzeba zapłacić :mrgreen:

Carica Milica, witaj Kochana :D

tosia_j, też lubię takie przyjemne zmęczenie. Ja po powrocie wykonałam swój zestaw ćwiczeń i naprawdę lepiej się oddycha i humor lepszy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi