Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

tosia_j, Jako baczny obserwator przyrody wiem, że to ksząszcz, ale w wersji larwy - robak. :P

Ḍryāgan, Kusisz mnie kusisz na taką wyprawę. :105: Choć na serpentynkach górskich obydwoje z młodym rzygamy... :P

misty-eyed, Tak, przeglądałam jej stronkę. Dziękuję, jak mówisz, że wychodzi, to spróbuję. :uklon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierścienice:

Wieloszczety : Nereida , mysz morska , nalepian (piaskówka), sabella

Skąposzczety : dżdżownica olbrzymia , dżdżownica ziemna ,wazonkowce , rurecznik ,

Pijawki : pijawka końska ,pijawka lekarska , pijawka rybia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dla Was anegdotę z tej stronki z przepisem, o której pisała Misty:

W autobusie siedzi facet i w myślach narzeka. Za nim siedzi jego Anioł Stróż i skrzętnie wszystko notuje. Facet myśli sobie: moja żona to zołza, szef to drań, a moi przyjaciele to świnie. Moje życie jest do d..py…”. Anioł wszystko to spisuje skrupulatnie i myśli sobie: dziwne to zamówienie, ale trudno, muszę je spełnić – taka jest moja rola.

:mrgreen:

Ḍryāgan, :lol:

Naemo, Nie zastanawiaj się za długo, po prostu pierwsza odpowiedź, która przychodzi Ci do głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór ;)

Według najnowszych danych według Uni Europejskiej: ślimak jest rybą :mrgreen:

Nie mięczak, lecz ryba. Pospolity ślimak winniczek został zaliczony do kategorii ryb lądowych. Na wniosek Francuzów zrobiła to Komisja Europejska. Polscy zbieracze ślimaków, naukowcy i nauczyciele są zdziwieni.

Czytaj wiecej: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/ue_zadecydowala_slimak_to_ryba_ladowa_124754.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, cóż to jest???

Mój niegdysiejszy poprawiacz nastroju - tzw "jabol". ;)

Piłem tego typu specyfiki, bo były najtańsze, a ja doiłem codziennie, więc musiałem kupować taki badziew. A później nawet on okazał się za drogi i piłem wszystko co miało w sobie %.

Ale te czasy na szczęście już minęły, chociaż nie powiem, chciałbym sobie czasem usiąść wieczorem przy winku, ale wiadomo jak by to się mogło skończyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi