Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

No i pada...

Wszyscy jesteśmy jacyś tacy rozmemłani. Nawet iść się nie chciało i pojechaliśmy samochodem na zapiekanki. :roll:

Dziś kocyk. Jednak.

No i powiedzcie co tu zrobić, żeby optymistycznie patrzeć na życie. Jak mam ten swój psychicznie lepszy czas, w miarę stabilna jestem, to czuję się przez pogodę koopiaście fizycznie, łapię dół z niemocy. Jak już jest więcej słońca, lepsze ciśnienie, no w ogóle dłuższy dzień - jest co porobić, to mam pierdolnik w głowie... :bezradny:

Ech, no nic... Zbiorę się i wstawię dynię do upieczenia na puree. Dziś placuszki dyniowe.

Czytam Was, ale nie mam siły pogadać. Ale otrząsnę się, obiecuję... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:papa::papa: Helloł wieczornie!

kosmostrada, widzę, że się trochę rozkręciłaś, nawet na "wypasie" byłaś, super! :great:

Dzisiaj faktycznie gorszy dzień- spadek ciśnienia i bylejakość pogodowa. Przedpołudnie było całkiem fajne, bo słoneczne.

No, niestety psie pieszczoty po spacerze bywają :hide: ło matko! znam to.... trza niestety zmieniać pościel, coby pańcia miała zajęcie. :mrgreen:

A wróciłam w sumie niedawno, bo o 17, ale byłam głodna jak wilk, (bo tylko po zupie) a w garnku czekały bitki schabowe z suszonymi grzybkami, więc szybko 2 kartofle do gotowania wrzuciłam.... teraz mogę z głodnym pogadać. :yeah:

Byłam na długim spacerze z koleżanką, a później poszłyśmy do kauflandu popatrzeć, a może i coś kupić. Wzięłam tylko brokuła i świeży imbir, bo mi się kończy oraz kawę. Noga za nogą przyczłapałam do domu.

platek rozy, nie smutaj Kochana, taki fajny miałaś dzień i zakup udany- fajny kolor tego "niemowlęcego" łaszka. :great::mrgreen:

Ach ci mężczyźni... :lol:

A to awokado z sosem czosnkowym i pomidorem, owszem - zapieka się. Pomidora sparzam i obieram. Przyprawy wg uznania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, A mamy tam różne dziewczyńskie rytuały w łazience. Mniej lub bardziej ekskluzywne. ;)

Ano niech babeczka sobie spokojnie popracuje... :smile:

Bardzo doceniam taki klimat w związku, kiedy niby jesteśmy osobno, a jednak razem. Niby każdy swoje dłubie, ale notuje się obecność drugiej osoby i docenia. Nie zniosłabym takiego uwieszenia, że wszystko trzeba robić razem i to samo. Część wspólna i część indywidualna, o! :smile:

mirunia, E tam na wypasie, młody nas zabrał do nowo otwartej zapiekankowni, gdzie czasami chodzi po szkole. Toż tylko bułę na ciepło przekąsiliśmy po taniości. :smile:

Ja teraz robię listę zakupową, bo wspólnie chcemy kupić z przyjaciółką ( co by zaoszczędzić na przesyłce) zapas różnych fajnych mąk, płatków, kasz z gospodarstwa ekologicznego. Np. zamawiam mąkę z płaskurki i z samopszy ( nie wiem jak Ty, ale ja nie wiedziałam co zacz :D )

Fajnie Ci się jednak dzionek ułożył !

A propos imbiru, chyba czas na jesienną herbatkę u mnie. Herbatkujesz Kochana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana wyprobuje zatem Twoj przepis :) Poki co poslimtalam sobie w moich lękach duzych . Mialam ten sweterek uprac coby miec na pon na strony www ale nie mam ochoty dzis prania robic. Jestem zlamana dolem i lękiem wolnoplynacym.

Chyba za duzo stresow i teraz to wychodzi. najchetniej bym sobie uciela glowe :roll:

kosmostrada, Kochana super pomysl z tymi roznosciami z eko sklepu . U mnie mam jeden na osiedlu ale nie maja duzego wyboru , chociaz maja vege ciacha i to z mojej ulubionej veganskiej cukierni "Slodkie vege"

Dostalam telefon z fundacji - jednej z tych do ktorych pisalam czy kogos nie szukaja czasem do pracy bo mam dofinansowanie do stanowiska pracy --- i mianowicie zadzwonili dzis z pytaniem czy bylabym zainteresowana aby dzwonic sobie z domu w dooolnym dla siebie czasie ale w godzinach 8-16 do roznych firm i osrodkow i umawiania na terminy na szkolenia.

W piatek tam ide na rozmowe , bede widziala wiecej co i jak.

Mialabym jesli wszystko pojzie nezle --- dodatkowe pieniazki.Tytlko niech mnie znow przymozdzy do tego czasu bo teraz nawet mam klopot zeby łeb uczesac>

:x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, A co żenisz się? ;) Z tego co wiem składasz wniosek w dowolnym USC , najszybciej w tym gdzie zostałeś zarejestrowany po urodzeniu.

Chciałem odnaleźć biologicznych rodziców. I tutaj właśnie mam dylemat, bo najbliższy USC mam w Siedlcach, ale urodziłem się w Łukowie i przypuszczam że mogłem zostać zarejestrowany po urodzeniu w USC w Łukowie.

Widziałeś, że Twoja historyjka, co nas setnie ubawiła, trafiła do top postów? :D

A to nie wiedziałem, ale miło. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ano herbatkuję i stękam, bo mnie wszystko boli po tym spacerze... biodra, nogi, krzyż. :bezradny:

Chyba wlezę znowu do gorącej wanny, a później żele i napój imbirowo-miodowy se zrobię.

Np. zamawiam mąkę z płaskurki i z samopszy ( nie wiem jak Ty, ale ja nie wiedziałam co zacz :D )

A co to za mąki dziwolągi? :shock::shock: Muszę poczytać i będę świadoma! Teraz takie różne dziwne zboża są. :bezradny:

Dobry pomysł z tymi wspólnymi zakupami.

A takiej wolnej przestrzeni w związku to chyba każdy potrzebuje - dla lepszej relacji i własnego komfortu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Ale wniosek możesz złożyć w każdym USC. Chyba że zależy Ci na czasie. I pamiętaj, że trzeba za ten odpis z reguły zapłacić, jak już się wybierzesz.

platek rozy, To takie gospodarstwo konkretnie nastawione na zboża więc mają tylko mąki, kasze, płatki, otręby i sami z tego też robią makarony. Ale wyjątkowe.

A moja P. co miesiąc robi takie duże jedne zakupy w sklepie ekologicznym na cały miesiąc, bo ona jest bardzo restrykcyjna, jeśli chodzi o jedzenie. Ja nie mam na tym punkcie fioła, zwłaszcza, że sporo się naczytałam o jedzeniu eko, bio i inne cuda wianki i nie do końca to takie piękne, jak brzmi. ;) Ale np. to gospodarstwo mnie przekonało do siebie i chętnie zrobię zakupy, zwłaszcza że ceny nie zwalają z nóg.

Sciskam mocno, jutro jest nowy dzień Słońce, może nam przynieść zupełnie inny nastrój!

mirunia, http://biobabalscy.shoparena.pl/pl/c/Maki/20 to link do tych mąk, zobacz, jakie ciekawostki. :smile:

No niby oczywiste z tą wolną przestrzenią, ale nie dla wszystkich. :bezradny: No i odróżnijmy wolną przestrzeń od obojętności i braku wspólnej części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Dać komuś miłość (...) nie odbierając mu jednocześnie jego powietrza, jego obszaru wolności. Niczego nie narzucać nawet siebie samego to najtrudniejsze zadanie (..) i rzadko się to udaje.

— Roma Ligocka - Wolna miłość

do wolnosci w zwiazku trzeba dojrzec :) ja tez zawsze swoja przestrzen miec musialam , inaczej bym nie wytrzymala.

Kochana po dzisiejszym dniu mam dosc.

Jutro u mnie jest vege festiwal , wlasnie takie wydarzenie wynalazlam na fb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Ale wniosek możesz złożyć w każdym USC. Chyba że zależy Ci na czasie. I pamiętaj, że trzeba za ten odpis z reguły zapłacić, jak już się wybierzesz.

Ale generalnie można to załatwić w każdym USC? Nie spieszy mi się zbytnio. Wiem że to kosztuje, ale z tego co czytałem to niewiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, pyszczki!

Próbuję odpocząć, ale po pierwsze nie umiem odpoczywać, po drugie ciągle ktoś coś ode mnie chce.

Odwiedził mnie jeden teoretyk biznesu spod znaku "jak zarobić a się nie narobić" i wymyślił, żebym robiła prezentacje różnych zagadnień z angielskiego, wrzucała na youtube'a, leniwi studenci i dzieci przed sprawdzianami będą w to klikać, a mnie będzie co miesiąc lecieć kasa z reklam :o

Macie pomysł na nazwę? 8)

platek rozy, będziemy świętować aukcje jak ktoś, prawda, kupi :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :papa:

Ale generalnie można to załatwić w każdym USC? Nie spieszy mi się zbytnio. Wiem że to kosztuje, ale z tego co czytałem to niewiele.

Tak, w dowolnym USC. A nawet można to załatwić przez Internet, z domu, o ile masz profil zaufany w ePUAP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :papa:

Tak, w dowolnym USC. A nawet można to załatwić przez Internet, z domu, o ile masz profil zaufany w ePUAP.

Dzięki. Profilu nie mam, ale nawet wolałbym to załatwić osobiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi