Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Piękna pogoda! Swietny dzień! No dobra, nie nakręcam się, bo zaraz zacznie mnie roznosić... ;)

Plan zrealizowałam w 100 procentach, a nawet ciut więcej. Ale łatwo nie było, oj nie. Oczywiście jak mam coś zrobić dobrego tylko i wyłącznie dla siebie, to cyrki, że ho ho. Wszystkie somatyki świata ( temperatury nie mierzyłam, bo pewnie byłabym w stanie mieć 39 :roll: ), a jak już wreszcie wyszłam, to atak agorafobii - obraz rozmazany, nogi jak przykute do ziemi itp. słowem cały arsenał gierek mojego umysłu.

No ale nie ze mną pogrywać, nie dałam się w to wciagnąć. ;)

Wystawa piękna, dla duszy po prostu kompres. Zobaczyć np. szkice Modiglianiego - bezcenne. :105: Potem podskoczyłam do moich kosmetyczek pogadać, namówiły mnie na pazurki w zupełnie dziwnym dla mnie kolorze nude. :shock: U innej koleżanki kupiłam po okazyjnej cenie cudowną świecę o zapachu After Eightów ( pensja wpłynęła wcześniej ;) ). Biblioteka zaliczona, lody zaliczone, umówienie się do fryzjera ( pogadanie przy okazji) zaliczone.

Nie byłam sama na kawce, ale po prostu nie zdążyłam. :smile:

A że jeszcze korzystając z pogody również na piechtę poszłam z psem do weta, to nogi mi w tyłek włażą. :smile:

A propos pensji - dostałam podwyżkę!!!! :yeah: Nie że jakaś powalająca suma, ale najważniejsze, że jest dowód na to, że można, dużo można pomimo naszych dolegliwości.

Miłego weekendu!

mirunia, Och to będzie pysznie pachniało w domku u Ciebie! Żadna świeca niepotrzebna! :smile: Cudowna pogoda prawda? :105:

Dbam o siebie Kochana, sparafrazuję znane powiedzenie pod nerwicowców - Gdzie zdrowa dusza, tam zdrowe ciało... ;) Oczywiście okutana byłam apaszką, specyfiki rano zażyte, ale w taką może ostatnią pogodę żal w chałupie siedzieć, sama wiesz. :smile: Oj najwyżej mnie znów powali.

Coś mnie dziś tknęło wejść na wątek powitalny i co ja paczę... :bezradny: Cieszę się, że też coś napisałaś, ale możliwe, że dziewczę już uciekło... :roll: Boszsz gdyby mnie tak wtedy przywitano, w tym stanie w którym byłam... :bezradny:

wiejskifilozof, Ja ostatnio widziałam ropuchę, też fajnie, ale sarna fajniejsza. :smile:

Przeziębiony? :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Piątkowo ;)

Mamy już praktycznie weekend, a mnie chróbsko dopadło :roll: leżę i zdycham :roll: także kosmostrada, dołączam i ja do chorującej ekipy, chociaż u Was widzę już lepiej :smile:

No właśnie, pogoda cudna, a tu człowiek betka i nie ma sił na nic :why:

mirunia, powidła :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Podobno lody dobre na zaczerwienione gardło. :angel: Był nowy smak - sernik z brzoskwinią, no jak się powstrzymać? :smile:

Ile słoiczków Ci wyszło? :105:

mirunia, paramparam, Dziękuję Dziewczyny, zawsze to na jakąś rozpieszczliwość będzie. :smile:

paramparam, Piękny dzionek Kochana! W pakiecie z głowowymi atrakcjami, ale to tam... bywa... Kawa i rogalik - taka robisz się już petite Française... :105:

Takie święto, a ja nic nie wiedziałam... :why: Przecież to huczne obchody powinny być. :D Choć w sumie zakupiłam dziś kilo kawy... ( jest promo na Lavazzę w biedrze :smile: )

Wrzuć nam jakąś piękną fotę, tak ku poradowaniu oczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, przeprowadzka będzie, ale najwcześniej po nowym roku ;)

mirunia, tak, nadal ;) nadal na kardiologii ;) wolałabym już chorować w tygodniu co by wolnych dni nie tracić na zdychanie :roll: ale jak się nie ma co się lubi..... ;)

paramparam, dzięki :smile: zazdraszczam Ci tego Twojego wyjazdu :105: oczywiście pozytywnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Rozpogodziło się u mnie i jest bardzo si. Ale zimno było rano, brrr...

Siedzę od rana w pracy, ale się niedługo zbieram. Poszłabym gdzieś, bo fotoniaście, ale też po wczorajszym jestem trochę zmęczona. No zobaczę.

Zaraz zapoznam się ze zmianami i ponarzekam, albo i nie... ;)

paramparam, zakupy spożywcze we Francji, brzmi ekscytująco. :105: Miłego dzionka mimo siąpawki!

mirunia, czekam na dokładne dane na temat stanu słoiczkowego. ;)

Och to gratuluję zakupów, widzę, że idziemy w tym samym kierunku odświeżenia szafy - swetrzyska. :smile:

wiejskifilozof, Ech, przed wojną to były czasy... :D

Nie znam się na płazach, była wielka, szara, stosunkowo gładka jak na ropuchę. I bardzo zmarznięta. :smile: Tak brzydka, że aż ładna. ;)

tosia_j, JERZY62, nieboszczyk, :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Aż siedem słoiczków Ci wyszło, och... :105:

Remanent w szafie daje nagrodę w postaci po prostu niezbędności nowych nabytków. :D Dlatego chyba to jedyne sprzątanie, które lubię. ;)

Wczoraj miałam tak fajny dzień, że dziś nie odczułam pobytu w pracy. Nawet powiedziałabym, że wróciłam do równowagi po atrakcjach. :D

Motocyklista, Jakie życzenia?

Czy walczenie ze swoim telefonem zasługuje na rzucanie mięsem i owym urządzeniem? :evil: Nie mogę zainstalować jednej aplikacji, bo nie ma pamięci na aktualizację. Już wszystko wywaliłam, nawet smsy i zdjęcia, zainstalowałam cleanera za radą Plateczkowej, wyczyściłam, odinstalowałam cleanera, żeby nie zajmował miejsca, no żesz. Po prostu może mój staruch telefon faktycznie nie ma tyle pamięci, czy co? Nikt nie wie o co chodzi. A chciałam sobie tylko kurde kupić czapkę ze zniżką... Nienawidzę nowych technologii. :evil:

No i jak tu być zen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej, ojej... U mnie się nie obchodzi, więc nie skojarzyłam...

Takie piękne życzenia nam Chłopaki na Dzień kobiet tu wrzucają, no aż trzeba się odwzajemnić. W końcu jest równouprawnienie. :smile:

To faktycznie:

Wszystkim Spamoludkom płci męskiej składam najlepsze życzenia z okazji ich święta! Każdy pretekst dobry, żeby życzyć stabilności i jak najwięcej przyjemności w życiu ( dla każdego wg osobistych preferencji) . :smile:

Ale ktoś w ogóle świętuje? Były prezenty, te sprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór!

U mnie też nie świętuje się tego dnia, ale dołączam się do życzeń dla Panów ze Spamowej :D

Wszystkiego, co sprawi, że będziecie szczęśliwi, życzę!

Ja pod tygodniu pracy :roll: przede wszystkim musiałam odespać. Zasnęłam wczoraj o 18, wstałam o 23, kąpiel, jeden film, znowu sen, do 9 rano :lol: Zaległości więc nadrobiłam :lol:

Dzisiaj full relax...

Krótki spacer, książka, tv... i już wieczór :D

kosmostrada, czyli można powiedzieć, że czujesz się już dobrze? Bardzo szybko poradziłaś sobie

z choróbskiem :great:

mirunia, czy robisz powidła bez cukru? Moje bez w zeszłym roku - pierwszy raz robiłam takie - były niezłe...Osiągnęłaś super wynik :lol::brawo:

Naprawdę babcine buziaki dla chłopaków są super :mrgreen:

paramparam, "kaszotto" mięsno - warzywne?

Już poczytałam...przy okazji kiedyś zrobię :D Nie wiem dlaczego nie skojarzyłam :mhm:

Kaszotto jak risotto :D Lubię potrawy z kaszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paramparam, Lubię kaszotto! W ogóle wszystkie dania jednogrankowe są si. :105:

No to jak na Francję faktycznie ekonomiczne zakupy. Może masz dar rozsądnego kupowania? :D

Ḍryāgan, Pewnie, że chłopak... Tak jak my jesteśmy zawsze Dziewczyny. :D

mirunia, :D Ale naprawdę jest jeszcze Dzień Mężczyzny? :shock:

misty-eyed, To co, na razie wnuczęta odebrane z pół adopcji? :smile:

Tak się rozleniwiłam, że aż muszę się zmobilizować, żeby sobie jakąś pyszną herbatkę zrobić.

Dokańczam świecę o zapachu spiced apple, normalnie szarlotka. :smile: Taka piękna ta moja nowa ( ta o zapachu After Eightów), że żal mi ją zapalić. Cała ja. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, mirunia,witam Was wieczorkiem :D

kosmostrada, szczerze mówiąc, już tęsknię za cudowną dziecięcą energią, która mobilizuje znakomicie ;)

Zazdroszczę Ci, że możesz używać tych wszystkich zapachów...ja zapalam kominek tylko wtedy, gdy Mąż gdzieś wyjdzie. On naprawdę źle reaguje na olejki i świece ;)

mirunia, dziękuję, że pomyślałaś o mnie :lol:

To ciekawy sposób na powidła :mhm: Myślę, że każdy uległby cudownemu zapachowi smażonych śliwek :mrgreen:

Powidła są dopuszczone w diecie diabetyków, dlatego ja często sięgam po nie. Nawet te ze sklepu mają mniej cukru niż jakiekolwiek dżemy czy konfitury. Mam jedną sprawdzoną firmę...

Ja nie robiłam w tym roku, bo nie mam gdzie przechowywać słoików, a młodszy syn sam zrobił dla swojej rodzinki :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, . Jak ostatnio podsumowała moja koleżanka, kupując 3 nowe świece - "I znów pieniądze pójdą z dymem". ;) Więc Ty masz prościej, po prostu nie możesz używać świec itp. pachnideł i nie masz ciężkiego procesu podejmowania decyzji finansowej. :smile:

Wizja moich chłopaków pichcących powidła, szybko zmienia się w wizję stania na zgliszczach spalonego domu. :mrgreen: Tak że gratuluję synowi umiejętności!

mirunia, Wiesz wpisać sobie w kalendarz można wszystko... :D

Kaszotto jest super i naprawdę mięska nie trzeba, żeby był smak i wartość odżywcza. Próbuj Kochana, będziesz zadowolona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, kupuję, mimo to, olejki, dodaję do kremów i balsamów. Używam świec z wosku pszczelego, bo generalnie lubię palące się płomyki... :D

Podejrzewam, że robi to razem z Żonką, ale On jednak bardziej, niż Ona, garnie się do prac kuchennych - jest smakoszem, częst odwiedza różne placówki profesjonalne :roll: , ma dość wyrobiony smak i gust. Stara się odnaleźć te smaki w domowej produkcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi