Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszłam podpisać listę obecności.

Nie czuję się za dobrze w święta, więc już nie chciałam buczeć. Za to wczoraj i dziś kupiłam AGD i drzwi do mieszkania, tak że zacznie to być do czegokolwiek podobne. Ale muszę znaleźć normalną pracę, bo mi na meble nie starczy.

Terapeutka ma bardzo ciekawą teorię nt. zimnych rąk. Otóż naczynia zewnętrzne kurczą się, kiedy organizm jest ranny. Czyli może być to reakcja na zagrożenie (domniemane) :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, a ty zdajesz sobie sprawę, że ja mogę, po pierwsze, nie wszystko dokładnie ci powtórzyć. Po drugie, to jest akurat bardzo prawdopodobne, że ten zmniejszony przepływ krwi jest mechanizmem adaptacyjnym w razie urazu.

W każdym razie warte zbadania jest, czy faktycznie pogorszenie krążenia pojawia się w momencie spięcia psychicznego. Dla mnie zimne ręce były zjawiskiem tak powszechnym, że go nie kojarzyłam z sytuacją czy z emocjami (nie to co np. przyspieszone tętno, nerwowy kaszel, ból jelita czy senność/bezsenność).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, ważne jest dla Ciebie to, czy sama wymyśliłaś imię swojej postaci?

Jasne, w końcu ostateczna decyzja należy do mnie. Ale czy je wymyślę z marszu, czy znajdę w losowych materiałach, czy zrobimy burzę mózgów, nie jest aż tak istotne. Najgorzej, że kilka ulubionych niestety już się pojawiło w filmach i grach: Gem, Thea, Tess...

Teraz na patencie mam wikisłownik, biorę jakieś słowo, które lubię i sprawdzam jak brzmi w obcych językach. Tak znalazłam "imię" Tisana, ale teraz znowu za bardzo mi się kojarzy z firmami kosmetycznymi. Jeszcze wymyśliłam Naem, ale tego sama nie jestem w stanie zapamiętać :lol:

Tak że jakbyście mi podrzucili jakieś słówka, które wam się kojarzą ze mną, z przygodami w kosmosie i szeroko pojętą aurą tajemniczości, to będę wdzięczna :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, jeśli chodzi o imiona postaci w grach, to od jakichś 15 lat jadę na jednym i tym samym, wymyślonym jeszcze w podstawówce. Co dziwne, czy to Fallout 1 czy to Dark Souls 3, zawsze pasuje :pirate: .

Ale fajną stronkę Ci podrzucę, może pomoże:

http://fantasynamegenerators.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na_leśnik, ja mam pewien pakiet postaci, które mi się przewijają przez różne gry, w falloucie byłam Niki. Oprócz tego w stałym repertuarze jest Lisabella9, Tess the Swordmaid i jakaś wariacja na temat Gabrysi :mrgreen:

Stronka świetna, tyle kategorii, ale nie pomaga :bezradny:

Może mi się przyśni :zzz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Widzę dziś pierwsza zmiana na Spamowej późno zaczyna... ;)

Ładne słoneczko dzisiaj.

W nocy się obudziłam i było marnie z ponownym zaśnieciem, szkoda, że nie wpadłam na to, żeby wejść na forum, bo widzę, że bym miała z kim pogadać. ;)

Rano kleciłam bransolkę dla młodego, po to, aby w końcowej fazie cała mi się rozsypała... :evil: Zaklęłam szpetnie i odłożyłam na później.

Czekam na sygnał od koleżanki, że wychodzi od kosmetyczki (na jakieś bardzo magiczne zabiegi na ciało polazła ;) )i idziemy na kawę. Potem wracam do segregowania ciuchów.

Miłego dzionka!

cyklopka, Dobrze Cię widzieć, stęskniłam się. :smile:

mirunia, Idę ze szmatkami dopiero w czwartek, taki był termin. Jak tam paluszek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,hej.

Staram się o bardzo ważną dla mnie rzecz.W Litewnikach Nowych,jest taki ośrodek,dla ludzi z problemami.Na rentach,chorych,zagubionych.

Można tam rysować,gotować,siedzieć w komputerze.Moja psycholog jest tam zatrudniona,ja staram.Się też dołączyć,wypełniam papiery mam,już od internisty.We wtorek do psychiatry.

Wyjazdy byłyby od poniedziałku-do piątku.Tak od 8 do 15-16.Magda mi mówiła,że jest tam super.Tylko kawusię brać z domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi