Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Ja też jestem bardzo osłabiona. Druga noc z kolei bez snu, więc problem jest. Jakoś działam, ale obroty słabiutkie. Mąż cały czas znosi...

Chyba wspominałam, że jutro mam "obiad wigilijny" z dziećmi, dlatego musiałam trochę przyspieszyć, zweryfikować plany.

Czeka mnie jeszcze dzisiaj odkurzanie, a to mnie bardzo męczy.

Ja, już oklejona plastrami, leczę nadwyrężony bark...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, witaj Aniu! Tak, te ostatnie dwa dni są bardzo intensywne i dlatego jesteśmy już osłabione, a Ty dodatkowo przez bezsenność. Odpocznij trochę teraz, ale spróbuj nie usnąć, żebyś w nocy mogła spać.

Jutro po gościach odprężysz się, a kolacja we dwoje to też już relaks.

Mnie też odkurzanie męczy, bo te chore barki i ramiona nie mają tyle siły. Kilka dni temu też miałam plaster na krzyżu, ale już po 7 godz. go odkleiłam, bo mnie uczulił jak nigdy. Miałam poparzoną skórę i świąd okrutny. Zawsze nosiłam ponad dobę, a teraz musiałam zerwać... :bezradny:

Mój sernik już dochodzi, zaraz wyłączę... ale zapachy mam w domu. :yeah:

salirka, to my tak rozpachniłyśmy Spamową, a co! A Purpurowy zwieńczy dzieło. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry, dobry, dobry :papa:

Od dwóch tygodni jestem na plusie ;) Może to jakiś moment przełomowy?

kosmostrada, Paniuśu, zazdroszczę Ci sąsiedztwa morza. Mnie morze uspokaja :105:

mirunia nogi pod żebrami? Słyszałem o kobietach z nogami do szyi (nie, nie widziałem, ale słyszałem o takich :P ), ale z nogami pod żebrami to nigdy :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam ze spaceru z psem i poszukiwania w amoku jabłek suszonych. Okazało się , jak zobaczyłam jakie mam proporcje owoców ( a u mnie jest na bogato kompot wigilijny), że nasuszyłam ich za mało. Wszędzie wykupione, na koniec olśniło mnie i dostałam w rossku, co prawda bez skórki, ale zawsze... Przynajmniej pochodziłam i pies wylatany.

Dopiero się okazało jaka jestem pokiereszowana, jak mnie pies pociągnął i aż mi się zrobiły mroczki z bólu, jak mi bark wyciągnęło. Nie , no to nie jest na moje zdrowie. :time:

mirunia, No widzisz, plan zrealizowany, jesteśmy wielkie! :smile: My jutro stół rozstawimy, dziś jeszcze choinka.

salirka, Na Spamowej zawsze zapachy, że ślinka leci... ;)

platek rozy, Zupka rybna wyszła mi przednia... :105:

Miejmy nadzieję, że się po prostu troszkę podziębiłaś i tak noskiem popociągasz i tyle.

Ḍryāgan, Chyba ominie Cię to, co jednak najbardziej Cię w świętach męczy, wygląda na to, że będzie ok.

Ale co tak, nic nie możesz jeść? Wracasz potem do szpitala?

rolosz, Czyżby Mikołaj Ci przyniósł troszkę górki? :yeah:

Ogólnie ciężko mi w miejscach bez morza. Nie muszę nawet ciągle tam łazić, grunt, że wiem, że jest. ;)

misty-eyed, Trzymaj się Kochana! Jutro wieczorem, zadowolona, dumna, że tak pięknie ogarnęłaś temat odsapniesz sobie. Z mężem to już sobie na spokojnie usiądziecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już odpoczywam z nogami na żyrandolu - ledwo je czuję. Bratanek był, stół rozstawiony... jutro go będę dekorować.

kosmostrada, O, następna z barkiem boleściwym. Jabłuszek Ci zabrakło? Ja skroiłam 6 jabłek do suszenia i dokupiłam wczoraj trochę śliwek wędzonych. Mam nadzieję, że wystarczy tego kompotu. W razie co, woda w kranie jest... :mrgreen:

Podzwoniłam już z życzeniami do rodziny, wszędzie ludzie zajęci robotą jeszcze.

rolosz, :lol: bo to by było mało powiedziane, że nogi wlazły mi do d..., one wlazły mi już pod żebra. Od 6 rano na nich drepczę. :bezradny:

Fajnie, że czujesz się lepiej, oby jak najdłużej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carica Milica, może tylko dziś masz taki fatalny nastrój, a jutro będzie lepiej? A poza tym masz przy sobie najlepszy antydepresant z możliwych - czworonoga ;)

A u Ciebie Dziadek mróz? ;)

Robię spustoszenie w kuchni :P

mirunia aaa, już rozumiem. To takie delikatniejsze określenie było 8)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam juz barszcz , mam sledzie wlasnie wstawilam je do lodowki w sloiczkach zeby sie "przegryzly". Wezme kapiel za chwile i pozniej sobie poczytam :)

kosmostrada mam nadzieje ze mi szybko to zaziebienie przejdzie. Nie znosze kataru. Zrobilam sobe lipowa herbate z miodem i imbirem.

Carica Milica, tez nie czuje klimatu swiat , nawet sie na nie ciesze . No ale przezyje to , podjem dobroci , cos poczytam , poogladam, jak sie rozkatarze z mojego zakatarzenia to pojde w odwiedziny i zleci. I dobrze ze klona nie masz , nie ma co sie pakowac juz z samopoczuiem roznym --- w uzaleznienie bo pozniej sobie trzeba radzic z chadem i z uzaleznieniema to juz rzecz o wiele gorsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carica Milica, Slonce rozumiem Cie doskonale . Teraz tez mam ciezki czas chocby z powodu Ani ... Ale ja sobie powtarzam ze to przejdzie i przechodzi . Potrafi mi sie zmieniac nastroj po kilka razy w ciagu dnia. Wczoraj taki dol mialam ze znow malo nie wlazlam pod samochod z tego otepienia i bolu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święta, święta a 27-siódmego będzie już po świętach :smile:

jak sie było jeszcze młodym i pięknym, to potrafiło sie świętować do 1, czyli zaczynąło sie w jednym roku a kończyło w durgim, co za czasy :P

ja choinke kupiłem, ubrałem, rybe usmażyłm cos tam poobierałem, dali mi nawet troche popróbowac, ale sie nie najadłem, a ze wiecej nie dostane to ide na miacho żryć, i ot pardoia świąt, pełna chata żearcia, żryć nie ma!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carica Milica, Kochana minie, jak zawsze. A na pewno lepiej nauczyć się pracować ze swoimi emocjami niź faszerować się benzo.

Ḍryāgan, A to u Ciebie zupełnie inne menu wigilijne, bo u mnie wszystko lekkostrawne. Ale łasuchem nie jesteś, to i nie tak wielkie poświęcenie. Jedyny ból - nie popijesz sobie, oj nie popijesz drogi Smoku... ;)

JERZY62, ja mam wolne w pracy, więc dla mnie święta do Sylwestra. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj zjadłem niechcacy posta, chyba z tego głodu.

tosia_j, podjadałem, ale niewiele mogłem, bo połowa ryby roztopiła sie z lodem, a potem połowa wyparowała na patelni, ale jutro mam ryb mam dokupić ;)

neon, Bidulku jeden... ;)

i to własna rodzina! Ty też takie zakazy uskuteczniasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi