Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

neon, bo moim zdaniem to słaby dowcip.

Tu masz fajny dowcip, na pewno się zaśmieją :D

Idzie misjonarz przez pustynię i spotyka lwa. Przerażony modli się:

- Boże, spraw aby to zwierzę miało chrześcijańskie uczucia!

Na to lew:

- Pobłogosław Panie Boże, ten dar, który zaraz będę spożywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

JERZY62, To chyba Twój ulubiony dowcip, bo chyba już z trzeci raz jest tutaj... :D

neon, Doceniam bardzo Twoje podsumowanie atmosfery świątecznej na Spamowej... :D

Purpurowy - odezwij się, jak dziś się czujesz?

Ja nie jestem fanką dowcipów jako takich, bardziej lubię humor sytuacyjny, tudzież "kreatywno-impulsywny" (jak ww u Neona).

No ale tak w ogóle dzień dobry Miłe Spamoludki!!!

Piękne słońce, bardzo dobrze walczy się ze szmatą w łapie. Choć już jestem zmęczona. :roll: Tylko co chwilę sprawdzam czy chemia domowa nie zżarła mi moich pięknych pazurków. :zonk:

Kończę łazienkę i mykamy po zakupy ostatnie, jutro tylko zostanie ryba do upolowania.

Popiszcie, co tam porabiacie.

Miłego czwartku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Muszę chwilę siąść i odpocząć, bo w tej gorączce przedświątecznej oparzyłam sobie palec wskazujący u prawej ręki - złapałam garnek z wrzącą wodą gołą ręką... ałła, jak piecze! :why::why: Włożyłam szybko pod zimną wodę, schłodziłam.

W takim czasie mieć palec poparzony - już się bąbel robi... :hide:

Jeszcze jakiś młody sąsiad włączył muzykę na cały regulator i łupie na cały blok... za dużo tych wrażeń!

Muszę pomyśleć teraz na spokojnie, jak i co mam dalej coś robić, żeby nie urazić sobie palca. Najgorsze będzie mycie naczyń w ciepłej wodzie. :(

JERZY62, kawał o lwie stary jak świat, już go tu wstawiałeś...

neon, cześć!

Kosmo, witaj Pracusiu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Ciekawi mnie co było na terenie Warszawy,przed 30 tys lat.

zacznij od wikipedii:

Na polskich ziemiach – ze względu na fakt, że w okresie ostatniego zlodowacenia lądolód przekroczył Bałtyk i dotarł do basenu dolnej Wisły – nie można śledzić rozwoju osadnictwa w okresie od 70/60 tys. lat temu do ok. 40 tys. lat temu, kiedy nastąpiło ponowne zasiedlenie.

Początkowo (40-35 tys. lat temu) pojawiały się tu grupy kontynuujące lokalne tradycje kompleksów mustierskiego i mikockiego, stąd zaliczane są do tzw. kompleksów przejściowych. Specyficzne dla tych grup, kontynuujących tradycje kompleksu mustierskiego, są ostrze liściowate jednostronnie obrobione – takie odkryto w Dzierżysławiu koło Głubczyc. Na tym samym stanowisku, tyle że z okresu późniejszego (ok. 36 tys. lat temu), odkryto wyroby kamienne należące do kontynuatorów tradycji kompleksu mikockiego; charakteryzowały je technologia mustierska, występowanie narzędzi ze środkowego i górnego paleolitu wraz z ostrzami liściowatymi dwustronnie retuszowanymi; narzędzia te nawiązują do kultury szeleckiej. Typowe dla tej ostatniej kultury znaleziska odnaleziono m.in. w Krakowie-Zwierzyńcu, a pojedyncze ostrza liściowate m.in. w Jaskini Mamutowej w Wierzchowie, Jaskini Łokietka w Ojcowie i jaskini Obłazowej koło Nowego Targu.

Przypuszcza się, że kompleksy przejściowe mogły być dziełem ostatnich neandertalczyków, stykających się z grupami Homo sapiens sapiens.

W okresie 35-30 tys. lat temu występowały na ziemiach polskich też grupy oryniackie, cechujące się intensywną obróbką kości i rogu. Kamienne zabytki oryniackie znane są m.in. ze stanowisk w Krakowie i Góry Puławskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śnieg. Ponoć Eskimosi mają kilka słów na oznaczenie różnego rodzaju śniegu.

Eskimosi znają 49 słów na określenie śniegu. Immortal zna 50.

hqdefault.jpg

Stare i suche, wiem.

Ja nie jestem fanką dowcipów jako takich, bardziej lubię humor sytuacyjny, tudzież "kreatywno-impulsywny" (jak ww u Neona).

Ja znam dużo kawałów, ale opowiadam tylko jak mi się coś skojarzy/przypomni.

Cześć.

Ciekawi mnie co było na terenie Warszawy,przed 30 tys lat.

Warszawy to nie wiem, ale w okolicach obecnych Kielc osiedlali się Atlanci, a zamek w Chęcinach ma 13 tyś lat.

Ulepiłam pierogi, obrałam warzywa na zupę, popakowałam prezenty, w tym roku umówieni jesteśmy, że b. skromnie pod choinką, a teraz chyba będę grać w grę :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi