Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

mirunia, Najgorzej to nie czuć nic, przynajmniej dla mnie.

Spokojnej nocy Kochana!

Purpurowy, Denerwuje mnie, że się pytasz. :P

Skończyłam porcję ćwiczeń terapeutycznych, teraz se czytam dla czystej przyjemności.

Ciężko, więc sobie pomyślałam, że zanim obstaluję sobie porządne okulary, to pójdę jutro kupić takie po taniości chyba w rossku widziałam, co by móc z przyjemnością oddawać się lekturze. Chyba mi oczy nie wypłyną od takich byle jakich szkieł, grunt, żeby były mocą dopasowane, co? Chyba gorzej dla moich oczu, że czytam w za słabych okularach i je męczę? :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udzielam zezwolenia.

Dzięki. :D

Purpurowy, Denerwuje mnie, że się pytasz. :P

Oj przecież jak bym się chciał pożalić tak naprawdę, to bym nie pytał, tylko się pożalił. :D Chociaż nie ukrywam że jest to sprawa, która troszkę mnie zmartwiła. I nie tylko mnie, ale wiele innych osób też.

Była w mojej miejscowości bitwa, w 1831r, podczas powstania listopadowego. Po bitwie, polegli zostali (wedle źródeł historycznych) pochowani w zbiorowej mogile, znajdującej się obok pomnika upamiętniającego bitwę, postawionego w 1931r. Na miejscu mogiły, również w 1931r, stał krzyż, o czym świadczą zdjęcia z tamtego okresu. Sprawa została przebadana przez historyków, wreszcie nad miejscem w którym znajduje się mogiła, opiekę objął konserwator zabytków i zezwolił na prace archeologiczne (sam trochę pomagałem w kopaniu)

Wykopaliska ujawniły, że w miejscu mogiły... nie ma nic. :why:

Prawie 200 lat cała okolica żyła w przeświadczeniu że znajduje się tam zbiorowa mogiła po bitwie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Leje u mnie. Trochę żeśmy z psem zamokli. Jeszcze rano prądu nie było, ale sprytnie mam w domu gaz, więc kawkę dało się zrobić i rytualnie dzień rozpocząć. :smile:

Co tu porobić w taki ponury dzień? :bezradny:

tosia_j, Carica Milica, Ḍryāgan,

WolfMan, Witajcie!

Carica Milica, To spokojnej podróży! A może się jeszcze porelaksować? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :*********

U mnie upal a wolalabym dzien chlodniejszy po w upale wiadomo rany goja sie dluzej. Wstalam znow z migreniszczem okrutnym , nafaszerowana jestem prochami zatem . Szczerze juz bym latwiej zniosla to moje zdrowienie i wracanie do siebie po zabiegu gdyby nie ta kurewska migrena.

Zamierzam dzis wyjsc z domu . Dwa dni nie wychodzilam bo nie bylam w stanie. Poczekam tylko do wieczora bo teraz mam za oknem w cieniu 28 stopni ... hmm.

kosmostrada Kochana ja z checia taka pogode przygarne ... :) Wyslalam Ci mmska z prezentem wczorajszym . :105::105:

Dzis u mnie festyn i zbiorka karmy dla psiakow ze schroniska krakowskiego . Sie chce wybrac bo mam karme do oddania . Obym tylko sily miala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

platek rozy, mimo migreny trzymaj się - ważne, że goi się rana. Wiadomo, że pogoda ku temu nie sprzyja, ale generalnie buźka to takie miejsce, które łatwo się nie goi i jest dość problematyczne jeśli chodzi o rekonwalescencję. Wieczorkiem nabierzesz trochę świeżego powietrza w płuca. Planujesz jutro iść do pracy?

Popieram wszelkie inicjatywy mające na celu pomoc pieskom ze schroniska !! Brawo Ty :D:D;)

Purpurowy, u mnie w lesie są mogiły poniemieckie. Taki mały cmentarzyk protestancki. Ale nie wiąże się z tym raczej żadna nadzwyczajna historia, poza tymi opowiadanymi przez dzieciaki, że tam straszy, ale miejsce robi wrażenie.

kosmostrada, u Ciebie pada, u mnie pochmurno. W końcu daleko do siebie nie mamy to i pogoda niemalże zbliżona. Smacznej kolejnej kawy, ja zapewne też niedługo drugą sobie strzelę.

tosia_j, Ḍryāgan, WolfMan, witajcie!

Carica Milica, a nie chciałaś troszkę jeszcze odpocząć w domku? Czy może czujesz teraz wenę do pisania?

Mam zaćmę. Pięć minut szukałem w głowie słowa, którego chciałem użyć, czyli "inicjatywa". Prawie napisałem "inicjacja".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Purpurowy, u mnie w lesie są mogiły poniemieckie. Taki mały cmentarzyk protestancki. Ale nie wiąże się z tym raczej żadna nadzwyczajna historia, poza tymi opowiadanymi przez dzieciaki, że tam straszy, ale miejsce robi wrażenie.

Cześć.

No u mnie w lesie jest niby jeszcze pojedynczy grób nieznanego żołnierza radzieckiego. Ten grób to chyba akurat prawda, bo rozmawiałem z osobą która pochowała tego żołnierza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WolfMan, :D mam gdzieś zdjęcie mojego poprzedniego psa w okularach przeciwsłonecznych. Jako że owczarek, wygląda jak agent. :smile:

platek rozy, Chyba wolałabym upał, bo można wtedy pochillować na zewnątrz z kawką. :smile:

rolosz, A dziękuję, wzajemnie. :smile: Ja zaraz wyskoczę po dobrą kawę i syrop , wszak początek miesiąca, będzie dziś latte! :yeah:

Jutro już do pracy pełną parą?

cyklopka, O, manuk jadalny. ;)

Boszsz ale mnie głowa boli od pogody, akcję proch trzeba niestety uruchomić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolosz, hey :) nie , jutro ide po l4 bo jednak nie pozbieram sie na tyle zeby isc do pracy . Mam nadal wyglad malego chomika , plus nie moge jesc i zajadam papki ewentualnie bardzo miekkie gotowane warzywa i rybe .

Wiesz mi strasznie zal wszelkich ziwerzatek ktore nie maja swoich domow i ktore ludzie krzywdza. Karme kupilam kiedys na inna zbiorke ale niestety tamta sie nie odbyla i karma mi w domu lezy od 4 miesiecy . Teraz sie przyda.

O jak ja znam dobrze takie gubienie wyrazow i zapominanie :mhm::mhm::mhm:

Purpurowy,

tosia_j, hey Wam !

cyklopka, boskie te "papugi" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi